ایرنا-شبكه الجزیره روز چهارشنبه از قول چند تن از رهبران جنبش اخوان المسلمین مصر اعلام كرد معرفی نامزد ریاست جمهوری از سوی این جنبش یك اشتباه راهبردی بود.
به گزارش ایرنا، گرچه رهبر جنبش اخوان المسلمین مصر وجود اختلاف در داخل این جنبش بر سر نامزدی 'خیرت الشاطر' برای انتخابات ریاست جمهوری را تكذیب كرد اما بعضی از اعضای برجسته اخوان تاكید كردند مخالف این تصمیم اخوان هستند.
شبكه الجزیره در گزارشی از قاهره گفت: معرفی نامزد ریاست جمهوری از سوی اخوان المسلمین، جدیدترین موضوعی است كه اختلاف را در بین اسلامگرایان مصر دامن زد. برخی معتقدند این تصمیم اخوان به منزله كودتا علیه تعهداتی است كه جنبش مذكور از زمان انقلاب به مردم داده بود.
اخوان متعهد شده بود كه هیچ نامزدی را برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی نكند. 'عبد المنعم ابو الفتوح' هم كه با نادیده گرفتن این تعهد اخوان خود را برای نامزدی انتخابات آماده می كرد حمایت اخوان را از دست داد اما چند روز پیش 'خیرت الشاطر' به عنوان نامزد اخوان برای انتخابات ریاست جمهوری مصر معرفی شد. گرچه این تصمیم اخوان با مخالفت و واكنش برخی گروه ها و شخصیت های مصری مواجه شد ولی هیچ انتقادی تندتر از انتقاد اعضای خود جنبش اخوان نبود.
'محمد البلتاجی' دبیركل حزب آزادی و عدالت' شاخه سیاسی اخوان المسلمین كه اولین حزب پیروز در انتخابات مجلس نمایندگان و مجلس شورا بود، ضمن مخالفت با تصمیم اخوان گفت این ظلم به اخوان و به مصر است كه یك گروه به تنهایی همه مسئولیت ها را در شرایط كنونی مصر بر عهده گیرد.
البلتاجی افزود راهبردهای اسلامی كه 80 سال برای بار دادن صبر كرد، نباید روند تدریجی را ناتمام بگذارد و یا اینكه مراحل رشد و باروری را طی نكرده پشت سر بگذارد. بلتاجی در عین حال تاكید كرد اخوان المسلمین باید به اشتباهات خود كه نیروهای انقلابی را از آنان دور كرد، اعتراف كنند.
از سوی دیگر، 'محمد حبیب' معاون سابق رهبر اخوان نامزدی الشاطر را 'اشتباه راهبردی' توصیف كرد و گفت این اشتباه آسیب زیادی به محبوبیت و وجهه اخوان وارد می كند.
'مهدی عاكف' رهبر سابق اخوان هم در درستی تصمیم اخوان ابراز تردید كرد اما گفت به هر حال برای این تصمیم احترام قائل است. 'محمد بدیع' رهبر كنونی اخوان نیز با دفاع از تصمیم مجلس شورای اخوان در معرفی شاطر گفت اكثریت اعضای مجلس شورا یعنی 54 نفر از نامزدی الشاطر حمایت كردند.
برخی از تحلیلگران معتقدند با افزایش تعداد نامزدهای اسلامگرا این احتمال وجود دارد كه آرا بین آنان تقسیم شود و برنده این شرایط، نامزدهای مستقل خواهند بود.