واحد مرکزی خبر- شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد دولت مغرب با چالش های اقتصادی بزرگی در سال جاری روبرو است.
به گزارش این شبکه، بانک مرکزی این کشور نرخ رشد مغرب را از پنج درصد به چهار و سه درصد کاهش داده است. اوضاع اقتصادی داخلی و بین المللی نیز باعث افزایش هزینه ها و کاهش درآمدهای این کشور شده است.
عمار طیبی گزارشگر این شبکه افزود: یکی از دلایل افزایش بیست و هفت درصدی هزینه های مغرب افزایش بهای نفت در دو ماه اول سال جاری است. دولت مغرب حمایت خود از کالاهای اساسی را شانزده درصد افزایش داده است. این سیاست شش درصد از اقتصاد نود و شش میلیارد دلاری مغرب را تشکیل می دهد. یکی از دلایل کاهش درآمدهای این کشور، خشکسالی در بخش کشاورزی است و میزان تولید گندم این کشور به چهار میلیون تن خواهد رسید. میزان تولید گندم این کشور در سال گذشته ده میلیون تن بوده است. مغرب مجبور است سه و نیم میلیون تن گندم در سال جاری وارد کند. کشاورزی هفده درصد از اقتصاد مغرب را تشکیل می دهد و چهل درصد جمعیت این کشور در این زمینه فعالیت می کنند.
همچنین بحران مالی در اروپا نیز بر اقتصاد مغرب تاثیر منفی داشته است. اتحادیه اروپا به عنوان بزرگ ترین شریک تجاری مغرب است و هفتاد درصد مبالات تجاری مغرب با اروپایی ها است. همچنین بیش از سه میلیون شهروند مغربی در اروپا زندگی می کنند که سال گذشته هفت میلیارد دلار به این کشور فرستادند.
گزارشگر این شبکه تصریح کرد: همراه با بحران بیکاری در اروپا پیش بینی می شود میزان ارسال این پول ها به مغرب در سال جاری نیز کاهش یابد. همچنین هشتاد درصد گردشگران خارجی از کشورهای اروپایی وارد مغرب می شوند که به نه میلیون نفر بالغ می شود. بحران مالی در اتحادیه اروپا از شمار این گردشگران به مغرب خواهد کاست. نزدیک به پانصد هزار نفر در بخش گردشگری مغرب مشغول به کار هستند که از این وضع آسیب خواهند دید. بنابراین دولت جدید مغرب با چالش های اقتصادی بزرگی به دلیل کاهش درآمدها و خواسته های مردم برای افزایش حقوق، اشتغال و بهبود اوضاع اجتماعی روبرو است. دولت مغرب می گوید قادر است از طریق اصلاحات اقتصادی فراگیر با این چالش ها مقابله کند. دولت مغرب تاکید دارد محبوبیت برنامه های این دولت، بزرگ ترین حامی سیاست های دولت است.