انتخاب-با نامزد شدن سرلشكر عمر سليمان، معاون حسني مبارك و رئيس سازمان اطلاعات رژيم سابق مصر در انتخابات رياست جمهوري اين كشور، آينده انقلاب مصر با ابهامهاي بيشتري روبه رو شده است.
ترديد در اين خصوص آن است كه عمر سليمان نامزد شوراي نظامي حاكم و گزينه مورد تأييد آمريكا، رژيم صهيونيستي و برخي كشورهاي صاحب نفوذ عربي است، به همين دليل در داخل مصر نگراني هاي جدي به وجود آورده و مخالفتهايي را در جناحهاي سياسي مختلف برانگيخته است. نگراني اصلي در واقع ناتمام ماندن انقلاب مصر و مصادره آن توسط نظاميان است. با اين حال، نامزدي عمر سليمان از ابعاد ديگري نيز حايز اهميت است؛ زيرا اولاً رقابتها ميان احزاب و جريانهاي سياسي را وارد مرحله حساس تري خواهد كرد و به احتمال زياد زمينه ساز ائتلافهاي حزبي همگن تر خواهد شد و ثانياً دخالت قدرتهاي خارجي در سرنوشت انقلاب مصر را بيشتر و در همان حال فشرده تر خواهد كرد.
اكنون به نظر مي رسد، سه جريان رقيب اصلي در انتخابات رياست جمهوري مصر وارد رقابت نهايي شده باشند:
1- جناح اسلامگرا در شكل اخوان المسلمين و حزب سلفي النور
2- جناح ليبرال در قالب غرب گراها و ناصري ها
3- جناح نظامي و بقاياي رژيم حسني مبارك
در اين بين حزب آزادي و عدالت كه حزب محوري تفكر اخواني هاست، «محمد مرسي» را نامزد كرده است تا اگر نامزد اصلي آنها «خيرت شاطر» حذف شود، موقعيت خود را در انتخابات حفظ كند.
نامزد حزب سلفي النور نيز رد صلاحيت شده است و بهانه آن است كه مادر اين نامزد يعني «حازم صلاح اسماعيل» تابعيت آمريكايي داشته است.
«حميد بن صباحي»، نامزد جناح ملي گرا يا ناصري ها كه رهبري حزب الكرام را دارد هم با «البرادعي» كه نامزد نشده و «ابوالفتح» ديگر چهره سياسي ليبرال وارد مذاكره شده تا اين جناح به صورت يكپارچه تري وارد رقابت شود.
تقسيم مقامات دولتي نيز از هم اكنون مد نظر اين جناح است. «عمر موسي» و «احمد شفيق» از مقامات برجسته رژيم «حسني مبارك» به احتمال زياد با نامزد شدن «عمر سليمان» وارد مذاكرات مشابهي براي تقسيم پستهاي دولتي خواهند شد و با نامزد نظاميان ائتلاف خواهند كرد.با توجه به اين گونه دسته بنديها كه تنها سياسي به نظر نمي رسند و تا حدي ايدئولوژيك شده اند، مي توان تصور كرد كه انتخابات رياست جمهوري مصر به عنوان اولين انتخابات رياست جمهوري پس از سقوط مبارك از اهميت بسياري برخوردار است.ظاهرا نامزد اخوان المسلمين اگر از حمايت حزب سلفي النور برخوردار شود، شانس اول پيروزي خواهد بود، اما اين به شرطي است كه انتخابات در روندي سالم و عادي پيش برود.
نامزدي «عمر سليمان» ترديدهايي را نسبت به دخالت كشورهاي خارجي و افراد بانفوذ داخلي در انتخابات بوجود آورده و احتمالاً با درك همين معناست كه اخوان المسلمين هيأتي را به آمريكا اعزام كرده است تا با توضيح موقعيت و سياستهايش بويژه درباره كمپ ديويد از آمريكا رفع نگراني كند.
با توجه به مجموعه شرايطي كه مصر در آن قرار دارد، جناح ليبرال تنها در سطح چانه زني براي كسب برخي مقامات و پستهاي دولتي در دولت آينده مطرح است و رقابت اصلي بين دو تفكر خواهان تغيير اخواني ها و ژنرالهاي قدرتمند حامي حفظ وضع موجود است.نتايج انتخابات رياست جمهوري مصر نشان خواهد داد، انقلاب ميدان تحرير مصري ها توسط نظاميان مصادره شده است و ساختار قدرت و اهداف و سياستهاي خارجي و داخلي مصر تغيير نكرده اند يا آنكه جناح اسلامگرا توانسته است قدرت اسلامي متوازن و متناسب با خواست جوانان انقلابي مصر را با وجود دشواريها ايجاد كند.