واحد مرکزی خبر - سومین اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی حوزه اقیانوس هند با حضور جمهوری اسلامی ایران از صبح امروز به وقت محلی در شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی آغاز می شود.
با حضور نمایندگانی از 31 کشور عضو و ناظرانی از سراسر جهان با هدف یافتن راههای عملی برای مقابله با دزدی دریایی در این حوزه برگزار می شود.
قرار است apostrophe جاکوب زوما apostrophe رییس جمهوری آفریقای جنوبی به طور رسمی این اجلاس را افتتاح کند.
امیر دریادار حبیب ا... سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ریاست هیات عالی رتبه نظامی جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس را برعهده دارد و قرار است روز پنج شنبه در این اجلاس سخنرانی کند .
همچنین در اجلاس کیپ تاون قرار است علاوه بر انتخاب رییس دوره ای برای
دو سال آینده،محل برگزاری اجلاس چهارم هم از سوی اعضای شرکت کننده تعیین شود.
یکی از مهمترین شعارهای اجلاس کیپ تاون برقراری امنیت و ثبات در اقیانوس هند به عنوان یکی از مناطق و راههای مهم مواصلاتی دریایی در جهان است.
از جمله محورهای مورد بررسی دراین اجلاس تبادل اطلاعات و تجارب نیروهای دریایی ارتش های کشورهای عضو در زمینه برقراری امنیت و ثبات در دریا و مقابله با تهدیدات دریایی و همچنین راههای ارتقای سطح همکاریهای دریایی میان ارتش های کشورهای عضو نیز اعلام شده است.
در این اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای عضو از جمله کشورهای جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، استرالیا، بنگلادش، بحرین، جیبوتی، فرانسه، اریتره، مصر، هند، موزامبیک، موریتانی، میانمار، ماداگاسکار، مالزی، کویت، کنیا، سریلانکا، سنگاپور، سیشل و تایلند شرکت دارند.
قطر، پاکستان، عمان، مالدیو، یمن، امارات متحده عربی، تانزانیا، سودان، آفریقای جنوبی و کومور از دیگر کشورهای عضو این اجلاس هستند که هر دو سال یکبار برگزار می شود.
نخستین اجلاس در سال 2008 میلادی به میزبانی هند در دهلی نو و دومین اجلاس در سال 2010 میلادی در شهر ابوظبی امارات متحده عربی برگزار شد.
از دیگر اهداف برگزاری این اجلاس دستیابی اعضا به منافع اقتصادی مشترک در اقیانوس هند است که دستیابی به این هدف از طریق همکاری مشترک و نزدیک میان اعضا میسر خواهد بود.
تقویت ظرفیتهای دریایی موجود در میان تمامی کشورهای عضو واقع در امتداد اقیانوس هند و مقابله با تهدیدات و چالشهای دریایی و برقراری ثبات و امنیت و آرامش در این منطقه از دیگر اهداف برگزاری این اجلاس اعلام شده است.
این اجلاس همچنین به دنبال آن است که با تشکیل اتحادیه استراتژیک دریایی چند ملیتی و با هدف کاهش نگرانی کشورها، زمینه توسعه همکاریها میان کشورهای عضو را برای ارایه کمکهای بشردوستانه و کمک به کشورهای آسیب دیده از بلایای طبیعی را در منطقه اقیانوس هند فراهم کند.