شبکه خبر دانشجو-استاد علوم سياسي دانشگاه شيراز گفت: وقوع انقلاب اسلامي اولين پس لرزه براي رژيم صهيونيستي بود كه دومين پس لرزه را ميتوان انقلاب مردم مصر ناميد.
دكتر اخوان كاظمي در گفتوگو با خبرنگار بين الملل«خبرگزاري دانشجو»، به بررسي تحولات اخير مصر و نيز انتخابات رياست جمهوري آتي اين كشور پرداخت.
وي اظهار داشت: رويدادهاي اخير در مصر و روي كار آمدن جريانهاي اسلامگرا و تنشهاي ايجاد شده راه را براي پيشبيني آينده اين كشور سخت كرده است.
به گفته اين استاد علوم سياسي دانشگاه شيراز ايفاي نقش ويژه از سوي جريانهاي سلفي به عنوان بديلي از قدرت كه امكان در دست گرفتن سكان جريان انقلاب در مصر را دارند نمونهاي از رخدادهايي است كه پيش از آن غير قابل پيش بيني بود.
به گفته اخوان كاظمي، عربستان سعودي حامي اصلي اين جريان و تفكر مصر است كه هدف آنها روي كار آوردن دولت وهابي و نزديك به خود در مصر ميباشد از اين رو دولت سعودي سرمايهگذاري كلان در مصر كردهاند.
وي در اين رابطه گفت: سعودي چندين پيش نياز اعلام كردند در جنگ هشت ساله ايران نيز جهت ممانعت از روي كار آمدن شيعيان و شكلگيري هلال شيعي در منطقه ميلياردها دلار صرف كردهاند.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه شيراز 3 جريان را به عنوان جريانهاي كليدي حاضر در فضاي سياسي مصر برشمرد.
به گفته اخوان كاظمي جريان اخوان المسلمين، سلفيها و جريان نشأت گرفته از انقلاب اسلامي سه جريان كليدي در مصر امرور هستند و هدف سعودي عدم روي كار آمدن جريان نزديك به انقلاب اسلامي مصر است.
وي اظهار داشت: جريان متأثر از انقلاب اسلامي را ميتوان در جريان انقلابي جوان مصر مشاهده كرد كه برخي از اين جوانان چندي پيش در يك كنفرانس در تهران مشاركت كردند.
به گفته اين استاد علوم سياسي دانشگاه شيراز جمهوري اسلامي در مواردي در زمينه انتقال انديشههاي خويش به كشورهاي اسلامي ضعيف عمل نموده است كه آن را در بيانات مقام معظم رهبري نيز به وضوح ميتوان ديد.
اخوان كاظمي اظهار داشت: البته ما نبايد توقع داشت باشيم جريانهاي متأثر از انقلاب اسلامي بالافاصله در مصر كرسيهاي قدرت را كسب كنند؛ چرا كه بسياري از مسئولان فعلي جنبشهاي اسلامي و مسئولان فعلي برخي از كشورهاي منطقه كساني هستند كه در ابتداي وقوع انقلاب اسلامي بارها به ايران آمده و پس از طي سالها موفق به كسب چنين جايگاههايي در كشورهاي خود شدهاند.
وي در ادامه به تشريح وضعيت اقتصادي فعلي مصر پسر از سرنگوني حسني مبارك پرداخت و گفت: عربستان سعودي تلاش دارد با اعطاي كمكهاي ميلياردي هم نفوذ خود را در اين كشور حفظ نمايد و هم مصر را به لحاظ اقتصادي به خود وابسته كند.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه شيراز سپس به تشريح نظام آتي مصر اشاره كرد و گفت: اصولا مشكل جريان هاي اسلامگرا در صورت روي كار آمدن، عدم تجربه حكومت داري و ضعف انديشههاي اهل سنت در باب حكومت داري است كه در برخي موارد حمايت از حاكم خودكامه را نيز مشروع ميدانند و نگاهي به جريان هاي هم سو در سطح منطقه نشان ميدهد كه آنها نتوانستهاند در زمينه حكومت داري با ثبات عمل نمايند.
اخوان كاظمي با تشريح جريانهاي سياسي موجود در مصر اظهار اميداوري كرد كه هيچ يك از اين جريانها در قبال سياستهاي غرب بازي نخورند و در مسير اهداف انقلاب اين كشور حركت نمايند، البته ما شاهد وقوع برخي تنشها و ايجاد منازعه در مصر خواهيم بود، تنشهايي كه نشأت گرفته از وجود افكار و سلائق و تعدد اقوام در مصر است.
وي مصر را به عنوان كشور جلودار در حوزه فكر و انديشه در جهان عرب ناميد و هر گونه تغيير و تحول در اين كشور را موثر بر كشورهاي منطقه و جهان اسلام دانست.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه شيراز انقلاب اسلامي را اولين پس لرزه براي رژيم صهيونيستي در منطقه دانست و انقلاب مردم مصر را دومين پس لرزه براي اين رژيم تلقي كرد كه تبعات آن براي رژيم صهيونيستي سنگين است.
اخوان كاظمي اين انقلاب را به دليل عمق جغرافيايي ضعيف اسرائيل و نقش موثر مصر در حمايت و تقويت جريان مقاومت براي اسرائيل و ايالات متحده بسيار ناخوشايند ناميد و نمونه آن را انفجارهاي متعدد در خطوط گاز صنعتي به اسرائيل و باز نمودن گذرگاه رفح دانست.
به گفته وي تأثير انقلاب مصر فراتر از لغو معاهده كمپ ديويد خواهد بود و باعث رشد جريانهاي مقاومت و غرب ستيزي و اسرائيل ستيزي خواهد شد.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه شيراز در پايان فضاي فعلي ايجاد شده در منطقه و مصر را در راستاي منافع جمهوري اسلامي دانست و گفت: اكنون مرزهاي مقابله با اسرائيل تا سرحد سرزمينهاي اشغالي رسيده است.