موزه لوور فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد که آماده است عتيقه جاتي را که مصر مدعي است اين موزه با علم به مسروقه بودن، آنها را خريداري کرده است ، به اين کشور بازگرداند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، اين اقدام موزه لوور پس از آن صورت مي گيرد که مصر روز چهارشنبه اعلام کرد تا زماني که موزه لوور فرانسه عتيقه جات مسروقه مصر را بازنگرداند، از هرگونه همکاري با اين موزه خودداري خواهد کرد.
منابع آگاه فرانسوي در عين حال با رد اتهام هاي مصر گفتند عتيقه جاتي که مصر خواستار بازگردانده شدن آنها است، قطعاتي تزئيني از يک مقبره در "دره پادشاهان" است که موزه لوور فرانسه به شيوه اي شفاف به آنها دست يافته است.
بر اساس اين گزارش ، زاهي حواس رييس اداره ميراث فرهنگي مصر به خبرگزاري فرانسه گفت: تصميم گرفته ايم که هرگونه همکاري با موزه لوور را متوقف کنيم تا زماني که آنها آثار باستاني را بازگردانند.
وي خاطرنشان کرد که موزه پاريس اين عتيقه جات را در سال 1980 با علم به مسروقه بودن آنها، خريداري کرده است.
حواس تصريح کرد: خريد لوحه هاي باستاني مصر بيانگر اين است که برخي موزه ها آمادگي دارند که مشوق ويرانگري و سرقت عتيقه جات و آثار باستاني مصر باشند.
تصميم به تعليق همکاري هاي مصر با موزه لوور شامل برگزاري کنفرانس هاي هماهنگ شده با اين کنفرانس و نيز فعاليت هاي اين موزه در گورستان باستاني در منطقه سقاره در جنوب قاهره مي شود.
حواس خاطرنشان کرد که تصميم به قطع همکاري با موزه لوور 2 ماه پيش اتخاذ شده است و با بيان اين مطلب به تلويح اظهار داشت که اين تصميم هيچ ارتباطي با ناخشنودي مصر از ناکامي فاروق حسني وزير فرهنگ اين کشور در رقابت براي رياست سازمان علمي، آموزشي و فرهنگي ملل متحد (يونسکو) در ماه گذشته ، ندارد.
بر اساس اين گزارش ، مقام هاي مصري در سال هاي اخير با جديت بيشتري خواستار بازگردانده شدن آثار باستاني مهم اين کشور شده اند. مقام هاي فرانسه در سال 2007 موهاي موميايي شده يکي از فراعنه مصر را يک فرانسوي در جريان آزمايش علمي بر روي جسد موميايي شده به دست آورده بود، به اين کشور بازگرداندند.
مقامات مصري پس از اين جريان فعاليت علمي دانشمندان خارجي بر روي اجساد موميايي شده را ممنوع کردند.
مصر همچنين خواستار بازگردانده شدن مجسمه ملکه "نفريتي" از کشور آلمان شده است. يک باستان شناس آلماني در سال 1912 اين مجسمه را در حاشيه رود نيل کشف کرد.