ایران دیپلماسی- "نجيب الميقاتي" نخست وزير لبنان اظهار داشت كه به سفير ايران در بيروت گفته است "اظهارات رئيس جمهور ايران در سفر به جزيره بوموسي، اقدامي در راستي افزايش نزاع موجود در منطقه است."
به گزارش عصر ايران به نقل از خبرگزاري يونايتدپرس، ميقاتي در بيانيه اي درباره ديدارش با غضنفر ركن آبادي سفير ايران در بيروت با موضوع سفر احمدي نژاد به جزيره ابوموسي گفت: موضع احمدي نژاد در سفر به جزيره بوموسي به معني تعميق نزاع است و اين در حالي است كه ما نيازمند حسن درايت براي افزايش آرامش و ثبات هستيم. آرامش و ثبات بر همه منطقه تاثير مثبت مي گذارد و باعث رشد و پيشرفت اين منطقه مي شود.
در اين بيانيه همچنين آمده است: گفته هاي رئيس جمهور ايران درباره اينكه (در منطقه) هيچ فرهنگ و تمدني به استثناي تمدن ايراني وجود نداشته ، تعجب انگيز است.
سفير ايران هم در اين باره به خبرنگاران گفت: در اين نشست درباره روابط اقتصادي و بازرگاني ميان دو كشور گفت وگو شد. اين نشست بر موضوع فعاليت كميته اقتصادي مشترك ميان دو كشور متمركز بود.
احمدي نژاد هفته گذشته در قالب سفر استاني به هرمزگان، به جزيره بوموسي سفر كرده بود. اين اقدام باعث اعتراض امارات و فراخواندن سفير اين كشور از تهران شد.
احمدي نژاد در سفر به جزيره ابوموسي گفته بود «در طول هزاران سال گذشته هيچ عامل مؤثر ديگري جز تمدن، فرهنگ و حكومت اسلامي - ايران در بخش وسيعي از عالم از جمله جغرافياي امروز ما وجود نداشته است»
موضع گيري دولت ليبي
در همين حال ، دولت ليبي هم با صدور بيانيه اي از سفر احمدي نژاد به جزيره ايراني ابوموسي انتقاد كرد.
در بيانيه دولت ليبي آمده است: اقدام احمدي نژاد در ديدار از ابوموسي، غيرقابل توجيه و نقض تلاش ها براي برقراري آرامش و حل مسالمت آميز مشكل جزاير اماراتي است !
در اين بيانيه ، جزاير سه گانه ايراني خليج فارس يعني ابوموسي، تنب بزرگ و تنب كوچك، متعلق به امارات توصيف شده بودند.
دولت ليبي همچنين از دولت ايران خواسته است از چنين موضع گيري هايي خودداري كند. موضع گيري هايي كه به ادعاي مقامات طرابلس، افزايش بحران در منطقه منجر مي شود .
در اين بيانيه خواسته شده مسئله جزاير سه گانه از طريق گفتگو يا مراجعه به دادگاه بين المللي لاهه حل شود.
يادآور مي شود دولت امارات از نخستين كشورهايي بود كه دولت انقلابيون ليبي را در ابتداي شكل گيري آن به رسميت شناخت و كمك هاي مالي بسياري به آنها كرده بود.
همچنين امارات يكي از دو كشور عربي بود كه با اعزام 12 فروند جنگنده، در عمليات نظامي ناتو عليه حكومت قذافي شركت كرده بود.
قبل از اين دولت مراكش هم با صدور بيانيه اي از مواضع ضد ايراني امارات درباره سفر احمدي نژاد به جزيره ايراني ابوموسي انتقاد كرده بود.
ايران و مراكش هم اكنون روابط ديپلماتيك ندارند.