به گزارش فارس، "علي عثمان محمد طه" معاون اول رئيس جمهور سودان در گفتوگو با شبكه ماهوارهاي "النيل الارزق" [نيل آبي] مقابله ارتش سودان با نيروهاي اشغالگر ارتش خلق را انقلابي عليه توطئههاي داخلي و خارجي براي ايجاد ترديد يا سركوب اراده ملي و دسيسهچيني منطقهاي و بينالمللي خواند و تاكيد كرد كه مقابله با تجاوز دولت سودان جنوبي و آزادسازي هجليج رويدادي ملي است كه بركات پيروزي در آن آشكار شد.
وي افزود: كاملا روشن بود كه توطئهاي آشكار جريان دارد و سودان جنوبي با توطئه نيروهاي خارجي و منطقهاي به سوي جدايي پيش رفت و مردم جنوب خواستار جدايي نبودند بلكه تلاشها براي تجزيه سودان صورت گرفت.
اين مقام سوداني تاكيد كرد نيروهاي خارجي مژده تشكيل دولت سودان جنوبي را داده بودند وخودشان شعله جنگ را در استان جنوب كردفان و نيل آبي شعلهور كردند.
علي عثمان محمد طه درباره اقدام نيروهاي سودان جنوبي در اشغال منطقه نفتخيز هجليج تاكيد كرد كه دولت سودان جنوبي تصميمگيرنده نيست بلكه تحت حمايت خارجي اقدام كرد
معاون رئيس جمهور سودان با اشاره به جشن و سرور مردم سودان به دنبال عقبنشيني نيروهاي اشغالگر سودان جنوبي از هجليج گفت: ريختن مردم به خيابانها به نشانه شادي به خاطر ميهنشان بود و بايد اين حس ملي را براي خدمت به مردم در جهت آزادسازي ديگر سرزمينهاي اشغالي سودان به كار گرفت.
محمد طه آزادسازي هجليج را رويدادي ملي خواند كه بركات پيروزي در آن آشكار شده است.
سخنگوي دولت سودان جنوبي به دنبال مقاومت نظاميان ارتش سودان در منطقه هجليج براي آزادسازي اين منطقه جمعه گذشته اعلام كرد اين كشور نيروهاي خود را ظرف سه روز از اين منطقه خارج خواهد كرد.
درگيريها بين سودان و سودان جنوبي بر سر منطقه هجليج، شديدترين درگيريها از جولاي گذشته به شمار ميآيد.
نيروهاي نظامي دولت سودان جنوبي سهشنبه بيست و دوم فروردين ماه گذشته شهر نفتخيز و استراتژيك هجليج سودان را به اشغال خود درآوردند و در طول اين مدت خسارتهاي زيادي را در اين منطقه به جاي گذاشتند.
منطقه هجليج شامل چاه نفتي نفت بزرگي در خاك سودان است كه نزديك به نيمي از توليد نفت خام سودان بالغ بر 115 هزار بشكه نفت در روز از آن توليد ميشود.
بر اساس حكم دادگاه لاهه در سال 2009 اين منطقه در مالكيت دولت سودان قرار گرفت اما بخشهايي از منطقه مرزي آن با جنوب هنوز محل مناقشه است.