نشست روسا و نمايندگان مجالس قاره آفريقا به منظور دگرگوني ساختار پارلمان آفريقايي ، در ژوهانسبورگ آفريقاي جنوبي آغاز شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي واحد مرکزي خبر از ميدرند ؛ يکي از موضوعات اصلي اين نشست دو روزه که مقر آن در منطقه ميدرند است ، يافتن راه هايي براي هماهنگ کردن پارلمان آفريقايي با ساختار جديد اتحاديه آفريقايي است.
رئيس چادي پارلمان آفريقايي در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار واحد مرکزي خبر با اشاره به موضوعات اصلي نشست ميدرند گفت اتحاديه آفريقايي در حال تبديل شدن به نهادي قدرتمند است.
موسي ادريس اندله افزود سران آفريقايي در جلسات خود تصميم گرفته اند کميسيون اجرايي اتحاديه آفريقايي به عنوان بازوي اجرايي اين اتحاديه را به نهادي با اختيارات و اقتدار بيشتر تبديل کنند که نقش دولت اتحاديه را در آينده بازي خواهد کرد.
وي همچنين افزود البته روند تغييرات در اتحاديه آفريقايي متوقف نخواهد شد و پس از تشکيل دولت اتحاديه ؛ در نهايت اتحاديه آفريقايي به ايالات متحده آفريقايي تغيير شکل خواهد داد.
به گفته رئيس پارلمان آفريقايي ؛ در چارچوب تغييرات در اتحاديه آفريقايي ، پارلمان آفريقا نيز نياز به تغييرات دارد که به عنوان يکي از نهادهاي قانوني اتحاديه تا سال 2011 به عنوان پارلمان واحد آفريقايي رسميت پيدا خواهد کرد.
پارلمان آفريقايي که تاکنون جنبه مشورتي داشته است ، يکي از ارکان يازده گانه اتحاديه آفريقايي به شمار مي رود که با رسميت يافتن اين نهاد ، همه 53 کشور عضو اتحاديه بايد مصوبات آن را به عنوان قوانين اتحاديه بپذيرند.
بدين ترتيب پارلمان آفريقايي به همراه پارلمان هاي محلي کشورها ، به عنوان نهادهاي قانونگذار در قاره آفريقا انجام وظيفه خواهند کرد.
اتحاديه آفريقايي داراي يازده زيرمجموعه يا رکن است که اين ارکان يازده گانه براي نيل به اهداف تعريف شده در سند تاسيسي آن منظور شده اند.
کنفرانس سران ، شوراي اجرايي ، کميته هاي فني - تخصصي، پارلمان آفريقايي ، ديوان عدالت، موسسات مالي ، کميسيون اجرايي ، کميته دائمي نمايندگان ، شوراي صلح و امنيت ، شوراي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ، کميسيون آفريقايي حقوق بشر که همه آن ها در شکلگيري اهداف اتحاديه نقش ايفا مي کنند ارکان اتحاديه آفريقايي را تشکيل مي دهند.
در اين ميان ، دو رکن کنفرانس سران و شوراي اجرايي ، نقش تعيين کننده اي در مشخص شدن سياستگذاري هاي اصلي اتحاديه ايفا مي کنند و پارلمان آفريقايي نيز از لحاظ اهميت در جايگاه سوم قرار دارد.