ایرنا- وزارت دفاع ملي الجزاير به دليل افزايش هزينه هاي تامين و نگهداري تسليحات نظامي ،قرارداد تسليحاتي به ارزش 3 ميليارد دلار با آمريكا را لغو كرد.
به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از روزنامه 'الخبر' چاپ الجزاير، هزينه هاي نگهداري اين تسليحات و تجهيزات نظامي كه از سوي شركت هاي آمريكايي پيشنهاد شده بود بالغ بر 100ميليون دلار در سال مي شد.
وزارت دفاع الجزاير پس از يك سال مذاكره مستمر با طرف آمريكائي كه از اواخر سال 2009 ميلادي ( 1388 ) آغاز شد، در چارچوب توافقات امنيتي براي حمايت از تجارت دريائي در غرب درياي مديترانه، براي خريد دو ناوچه ، 30 فروند بالگرد شنوك و تجهيزات دريانوردي و تجهيزات ارتباطي و رايانه اي از آمريكا با اين كشور به توافق رسيده بود.
به گزارش روزنامه الخبر، اما اين قرار داد به دليل افزايش هزينه هاي نگهداري از سوي شركت هاي آمريكايي توسط الجزاير لغو شد.
روزنامه الخبر به نقل از منابع مطلع خبري خود فاش ساخت كه دليل اين افزايش هزينه ها به خاطر برخي ملاحظات محافل سياسي آمريكا بوده است، زيرا آنان نگران هستندكه اين تجهيزات سلامت و امنيت هم پيمانان آمريكا را مورد آسيب قراردهد.
روزنامه الجزايري افزود: گروههاي صهيوينست مقيم آمريكا در سال 2010 ميلادي در چارچوب لابي اسرائيلي بر دولت باراك اوباما فشار آوردند تا خريد تجهيزات نظامي الجزاير از شركت هاي تسليحاتي آمريكا به نتيجه نرسد.
دولت الجزاير در راستاي مبارزه با تروريسم در منطقه شمال آفريقا سال گذشته در چندين نوبت از آمريكا خريد هواپيماي بدون سرنشين (پهپاد) را درخواست كرده بود اما ايالات متحده به رغم ادعاهاي خود در مبارزه با تروريسم با اين درخواست مخالفت كرد.
آمريكا دليل اين مخالفت را احتمال به كار گيري اين هواپيماي پيشرفته عليه هم پيمانان خود در منطقه عنوان كرد.
برپايه آمار منتشر شده ، الجزاير مقام هفتم جهان را در زمينه خريد تسليحات نظامي دارا است.
مقامات الجزايري مي گويند اين كشور تا كنون از هيچ كشور و يا سازمان بين المللي براي مبارزه با تروريسم كمك نقدي دريافت نكرده است در حاليكه علاوه بر كمك هاي بلاعوض به برخي كشورهاي آفريقايي براي تامين امنيت مرزهاي طولاني خود و مبارزه با تروريسم هزينه هاي بسياري متحمل مي شود.