باشگاه خبرنگاران جوان-كارشناسان مي گويند؛ در حال حاضر شرق آفريقا به ويژه سودان، در آستانه يك جنگ مهيب نفتي قرار دارد كه در پس اين جنگ، دستاني پنهان است.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري "ميدل ايست آنلاين"؛ يكي از كارشناسان سياسي بر اين باور است كه تهديدات ارضي سودان جنوبي، موضوعي جديد نيست. آخرين تهديدات ميان مرز سودان جنوبي و شمالي بر سر بزرگترين ميدان نفتي سودان در منطقه "هجليج" در ماه جاري ميلادي صورت گرفته و پس از آن به صورت وحشيانه تري ادامه يافته است.
اين در حالي است كه از شواهد بر مي آيد كه زمينه هاي يك درگيري و نبرد مخوف تر سودان را تهديد مي كند.
درپي تحولات سياسي اخير سودان، "عمر البشير" رئيس جمهور اين كشور، با سخناني در خصوص موفقيت هاي اين كشور در مقابل دشمنان، عرق ملي هزاران نفر از مردم اين كشور را برانگيخت. در حاليكه مردم همواره به اين موضوع توجه مي كنند كه جنگ عليه سودان جنوبي تازه استقلال يافته، به نفع سودان نخواهد بود.
از سوي ديگر، البشير پس از به تصرف درآوردن "هجليج"، با سخنراني در ميان جمع كثيري از مردم، خاطرنشان كرد كه "هجليج" پايان جنگ نيست؛ بلكه آغاز آن است و همچنين به اين نكته اشاره كرد كه در آرزوي آزاد كردن مردم سودان جنوبي از دولتي است كه متشكل از "حشراتي آزاردهنده" است.
حتي زماني كه "هجليج" توسط وزير دفاع سودان "يك منطقه آزاد شده" اعلام شده، بازهم تحقير شكست، جايگزين طعم پيروزي شد.
كارشناسان معتقدند كه اظهارات مقامات دولت سودان جنوبي از اين جهت ذهن آنها را مشغول كرده كه يك هدف بين المللي را مورد توجه قرار داده اند.
به طوري كه رئيس جمهور سودان جنوبي، خاطرنشان كرده كه نيروهايش با درخواست هايي از سوي جامعه بين المللي عازم منطقه "هجليج" شده اند.
اين در حالي است؛ "بان كي مون" دبيركل سازمان ملل، حمله به اين منطقه را يك اقدام غير قانوني و همچنين تجاوز به حق حاكميت سودان، خوانده است.
اما سخنگوي دولت سودان جنوبي، ادعا مي كند كه سودان همسايه آنها است و رابطه دوستانه اي با آن دارند.
سخنان و اظهارات آنها متناقض و عجيب است؛ چون آنها عملا براي تصاحب منطقه غني نفتي سودان مبارزه مي كنند، اما با وجود اين حقايق، نكات مهم ديگري نيز باقي مي ماند، اينكه سودان در يك درگيري و نبرد چند بعدي گرفتار شده كه تجارت اسلحه، بي ثباتي هاي داخلي، جنگهاي داخلي چندگانه را نيز شامل مي شود.
اما كارشناسان معتقدند؛ هيچ كدام از اين عوامل فاكتورهاي موجهي براي آمادگي جنگ به نفع "خارطوم" و "جوبا" محسوب نمي شود؛ بلكه موانعي جدي براي هر نوع تلاش و كوششي به حساب مي آيد كه براي اصلاح وضعيت موجود صورت مي گيرد.
گفتني است؛ تنها با يك اقدام تجاوزگرانه، تمامي درگيري ها در منطقه شدت مي گيرد و اين طبيعت سياست هاي آنها است؛ به طوري كه بسياري از گروه هاي مسلح به دنبال فرصت هايي براي پيشرفت هاي ارضي و منافع مالي هستند و در اين راستا اخيرا سازمان عفو بين الملل در گزارشي از سودان به عنوان يك عضو سازمان ملل، خواستار شد تا ورود اسلحه به سودان و سودان جنوبي را بيش از پيش تحت كنترل درآورد و در اين ميان، آمريكا و چين را متهم كرد كه از طريق تجارت اسلحه، موجب اقدامات تجاوزكارانه زيادي در جريان درگيري هاي سودان مي شوند.