شبکه خبر دانشجو-مسلمانان مرتجعي كه به عنوان سلفي شناخته مي شدند، به سرعت از يك نيروي در سايه، تبديل به يك نيروي سياسي شگفت انگيز شدند و به گفته يك كارشناس، آينده سياسي مصر در سالهاي آينده را آنها رقم خواهند زد.
به گزارش خبرنگار حوزه بين الملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از واشنگتن پست، پس از آنكه حسني مبارك رئيس جمهور مخلوع مصر، در سال گذشته سرنگون شد، مسلمانان مرتجعي كه به عنوان سلفي شناخته مي شوند، به سرعت از يك نيروي در سايه، تبديل به يك نيروي سياسي شگفت انگيز شدند.
اكنون و در شرايط حاضر، بدون ترس از بازداشت و شكنجه شدن براي تفسير خاصشان از اسلام، اكنون مردان اين فرقه، ريش خود بلند مي كنند و تعداد بيشتري از زنان به راحتي چهره خود را با چادر سياه و سفيد مورد علاقه سلفي ها مي پوشانند و حتي با همين وضع ظاهري، در مشاغل دولتي حاضر مي شوند.
در زمستان گذشته سلفي ها در حدود 25 درصد از كرسي پارلمان جديد مصر را به دست آوردند. اما اگرچه اكنون آنها به مراتب بيشتر از قبل به نسبت دوره حكومت سكولار و اما استبدادي مبارك قابل رويت هستند، اما سلفي ها يك بار ديگر درست چند هفته قبل از انتخاب يك رئيس جمهور جديد، به اين خاطر كه مجبورند به يك صداي واحد سياسي تبديل شوند (و البته به علت مشكلات، شايد بسيار به سختي بتوانند به اين مهم دست يابند)، احساس مي كنند به حاشيه رانده شده اند.
در اين ماه حازم ابو اسماعيل نامزد منتخب آنها كه يك واعظ بسيار محافظه كار است، به علت مسئله مليت مادرش رد صلاحيت شد، و باعث سردرگمي هوادارانش شد.
روز شنبه، حزب نور، بزرگترين حزب سياسي سلفي و سازمان موسس آن، الدعوه سلفيه ، از عبدالمنعم ابوالفتوح كه يك اسلامگراي مترقي است، حمايت كردند. اين اقدام مي تواند راي هاي حاميان اين گروه را متحد كند. اسلام اين شخص مترقي تفسير بسيار راحتتري از قوانين اسلامي را در مقايسه با سلفي ها ارائه مي كند. اما به گفته تحليلگران، او مديون رهبري اخوان المسلمين كه قدرتمند ترين گروه اسلامي كشور مصر مي باشد نيست و مي تواند براي آنها يك متحد كليدي محسوب شود.
خليل العناني متخصص جنبش هاي اسلام گرا در دانشگاه دورهام در بريتانيا گفت: " اين تصميم مي تواند گروه هاي سلفي ديگر را در پشت عبدالفتوح جمع كند. او افزود كه اگر گروه هاي سلفي ديگر همين حركت را دنبال كنند، اين امر مي تواند حركت سياسي محافظه كاران سلفي را تحكيم بخشد.
اما سلفي هنوز با چالش هاي مهمي روبرو هستند. به نظر مي رسد حزب نور كه در هفته هاي اخير تعدادي از اعضايش استعفا داده اند و حتي برخي از اعضايش از سياست رويگردان شده و به موعظه گري بازگشت اند، از دور مبارزات سياسي خارج شود.
و در همين زمان نيز، بسياري از سلفي هاي گفته اند كه به علت رد صلاحيت ابو اسماعيل، انتخابات را تحريم مي كنند. هفته گذشته كميسيون فقه حقوق و اصلاحات هم كه عمدتا هيئتي متشكل از دانشمندان و روحانيون سلفي رده بالا هستند، حمايت خود را از محمد مورسي كانديداي مورد حمايت اخوان اعلام كرده اند و معلوم نيست كه حزب نور بتواند راي سلفي ها براي عبدالفتوح را متحد كند.
عناني گفت: "در هر حال با همه اين تفاسير، سلفي ها در حال حاضر يكي از مراكز جديد قدرت در مصر هستند، و تصميم گيري هاي آنان، آينده سياسي مصر در سالهاي آينده را رقم خواهد زد."