رسالت-اين روزها كشور الجزاير چهره آرامي ندارد .در اين خصوص لازم است نيم نگاهي به تحولات اخير الجزاير داشته باشيم .ماجراي ناآرامي ها از آنجا شروع شد كه يك جوان الجزايري در اعتراض به وضعيت سخت موجود اين كشور دست به خودسوزي زد.اقدام يك فروشنده براي خودسازي در اعتراض به تخريب مغازه كوچك وي در شهر جيجل 360 كيلومتري شرق پايتخت تظاهرات جوانان معترض اين كشور را به همراه داشت.
تظاهراتكنندگان جوان و خشمگين اين شهر زبالههايي را به داخل مقر شهرداري اين شهر پرتاب ميكردند و در مركز شهر نيز عبور و مرور كاملا فلج و شماري از مغازهها تعطيل شده بودند.
يكي از نزديكان فروشنده جواني كه اقدام به خودسوزي كرده بود گفت كه جوان مذكور بر روي بدن خود بنزين ريخته بود اما قبل از اينكه اقدام به خودسوزي كند وي را از اين كار بازداشتند و به بيمارستان جيجل و سپس بيمارستان سوختگي قسنطينه 430 كيلومتري شرق پايتخت منتقل شد.رسانههاي الجزاير از ژوئن 2011 تاكنون دهها مورد خودسوزي در بين جوانان اين كشور از جمله دانشجويان گزارش كردهاند و شماري از اين خودسوزيها به مرگ منجر شده بود.پس از خودسوزي «محمد بوعزيزي» جوان تونسي در 17 دسامبر 2010 كه سرآغاز قيامهاي عربي بود اعتراضات مردمي در الجزاير نيز به علت فقر، بيكاري و مشكلات معيشتي در نيمه دوم ژانويه 2010 آغاز شد و تاكنون 15 شهروند الجزايري در اعتراض به اوضاع اقتصادي نابسامان اين كشور خود را به آتش كشيدهاند.
تعداد زيادي از شهرهاي الجزاير نيز بارها به شكل هماهنگ و بهطور همزمان در تظاهرات اعتراضي نسبت به افزايش قيمتها شركت داشتهاند اما نيروهاي امنيتي در واكنش به اين اقدام با پرتاب گازاشكآور و شليك گلوله هاي پلاستيكي به سوي تظاهرات كنندگان آنها را مجبور به عقب نشيني كردند.نارضايتي مردمي در الجزاير از آنجا شروع شد كه دولت اين كشور به رياست بوتفليقه قيمت برخي از اقلام مصرفي از جمله روغن، برنج و شكر را افزايش داد.اين در حالياست كه ابوجرة سلطاني، رئيس جنبش «مجمتع السلم» يكي از جنبشهاي اسلامگراي الجزاير در برابر تجمع صدها تن در ميدان الحرية شهر البليدة عنوان داشت، جريانهاي سياسي الجزاير بايد براي حلوفصل مشكلات اين كشور با يكديگر همكاري داشته باشند.جنبشهاي النهضة و الاصلاح الوطني و مجمتع السلام مهمترين احزاب در الجزاير به شمار ميآيند كه در آغاز مارس ائتلاف «الجزاير سبز» را براي مشاركت در انتخابات پارلماني تشكيل دادند.اسلامگرايان الجزاير در آخرين انتخابات پارلماني اين كشور در سال 2007 پيروز شده و توانستند 60 كرسي از 389 كرسي را به دست آورند و اميد دارند بتوانند در انتخابات پارلماني آتي الجزاير نيز پيروز شوند.
نكته ديگر اينكه مقامات حزب «جبهه آزاديبخش ملي» حزب حاكم الجزاير كه رهبري آن را در واقع عبدالعزيز بوتفليقه، رئيس جمهوري الجزاير به عهده دارد دفتر خود را در استان عنابه واقع در 540 كيلومتري شرق پايتخت اين كشور بستند. اين اقدام حزب حاكم به دليل ترس از ايجاد آشوب و حمله به دفتر مذكور صورت گرفته است.مقامات حزب جبهه آزاديبخش ملي الجزاير از اين ميترسند كه با مشخص شدن دست داشتن يكي از اعضاي ارشد اين حزب در ايالت مذكور در ساخت فيلمهاي مستهجن اعتراض گسترده
مردم در اين ايالت ايجاد شود و به همين دليل مقر حزب را در ايالت مذكور تعطيل كردند.منابع ديگري در الجزاير كه نخواستند نامش فاش شود، نيز اعلام كردند كه افراد ديگري در حزب مذكور وجود دارند كه در اين پرونده دخيل هستند.جبهه آزايبخش ملي الجزاير حزب حاكم در اين كشور است و عبدالعزيز بلخادم به نيابت از بوتفليقه دبيركلي حزب را به عهده دارد. رسانه هاي غربي تحولات سياسي و انتخابات الجزاير را به صورت مستقيم رصد مي كنند.اخيرا خبرگزاري رويترز با اشاره به انتخابات آتي الجزاير اين گونه تحليل كرده است كه انتخابات مجلس در 10 ماه مي، مي تواند نقطه عطفي باشد. فشارهاي موجود در داخل و خارج الجزاير، انتخاباتي عادلانه تضمين مي كند. همانند جاهاي ديگر در خاورميانه، احتمال زيادي وجود دارد كه قدرت به دست اسلامگراهايي بيفتد كه به دليل قدرت دولت هاي سكولار، به كنار رانده شده بودند. ديپلماتي در الجزاير، مي گويد، مردم انتظار دارند كه الجزاير همگام با منطقه باشد. اين احتمال وجود دارد كه
اسلامگراها، تاثير بيشتري داشته باشند.