مصر

خبرگزاري فارس- نمايندگان مجلس ملي مصر اعلام كردند: دوران تعيين شخصي روابط مصر و ايران براساس ميل و ذائقه حكومت‌هاي مستبد باز نخواهد گشت.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، بعد از ظهر پنجشنبه اعضاي هيئت اعزامي مصري پس از انجام مذاكرات و گفت‌وگوهاي راهبردي خود پشت درهاي بسته، در جمع اصحاب رسانه حاضر شده و نظرات و ديدگاه‌هاي خود را در گفت‌وگو با علي‌اكبر ولايتي دبير كل مجمع جهاني بيداري اسلامي و نمايندگان رسانه‌ها بيان كردند.

در ابتداي اين نشست ولايتي گفت: ما با شوق و رغبت كامل در انتظار ديدار برادران و خواهران مصري خود هستيم كه انقلاب كرده و استقلال خود را از سلطه عوامل بيگانه به دست آوردند.

وي افزود: نمايندگان محترم مصر و اعضاي حزب التحرير و بعضي از اصحاب رسانه‌ها در اين هيئت حضور دارند كه به آنها خوشامد مي‌گوييم. اميدواريم در مدتي كه در ايران هستيد برداشتي كه از برخورد مردم ايران داريد با اين واقعيت تطابق داشته باشد كه آنها ملت مصر را دوست دارند و برايشان احترام قائل هستند و مصر را پرچم‌دار انقلاب در كشورهاي عربي مي‌دانند.

وزير اسبق امور خارجه كشورمان با بيان اينكه اميدواريم انقلاب مصر به پيروزي كامل و نهايي خود برسد، گفت:‌ در يك سالي كه از انقلاب شما گذشته است شاهد پيروزي‌هاي قدم به قدم شما بوده‌ايم و اطمينان كامل داريم كه مردم مصر پيروز خواهند شد.

مخاليف: دوران شكل روابط ايران و مصر براساس سليقه ديكتاتورها پايان

در ادامه "عاطف مخاليف" نماينده مجلس ملي مصر گفت:‌ مجلس مصر اهتمام و توجه ويژه‌اي به روابط با ايران دارد.

وي افزود: هفته گذشته در مجلس ملي مصر ميزبان فردي بوديم كه سفير آينده مصر در تهران خواهد بود. در اين نشست اعضاي كميته روابط خارجي مجلس ملي مصر و همه افرادي كه در جريان اهميت روابط دو كشور و منافعي كه بين ما در زمينه‌هاي اقتصادي،‌ تجاري و سياسي است به گفت‌وگو پرداختند.

مخاليف تاكيد كرد: دوران تعيين شخصي روابط مصر و ايران براساس ميل و ذائقه حكومت‌هاي مستبد باز نخواهد گشت. مصر كشور بزرگي است كه توسط نهادهاي سازماندهي شده اداره مي‌شده است،‌ مصر نزد همسايگان خود از احترام بالايي برخوردار است و به همين دليل نظر و راي كشور ما در منطقه از اهميت بالايي برخوردار بود. شايسته نيست كه بر محور وابستگي خارجي حركت كند.

وي افزود: بايد براساس منافع ملي جايگاه خود را در عرصه بين‌المللي تعريف مي‌كنيم.

المغاوري: اميدوار به انتقال تجربه ايران هستيم

ديگر سخنران اين نشست "عاطف المغاوري" نماينده مجلس و عضو كميسيون روابط خارجي مصر با كشورهاي عربي با بيان اينكه ما به ايران باز‌گشته‌ايم، گفت: دوست دارم تاكيد كنم كه اين بازگشت به ايران خوب است و اميدوارم ايران نيز به سمت ما بازگردد و براساس اصل همكاري در زمينه منافع مشترك دو كشور روابط ما دنبال شود و هر دو طرف در مورد مسائل و اختلافاتي كه وجود داشته از يكديگر عذرخواهي كنند.

وي افزود: اميدوارم در آينده خسارتي كه به دو ملت مصر و ايران در اين مدت وارد شده است جبران شود و فرصت‌هاي تازه را ايجاد كنيم.

نماينده مجلس ملي مصر با اشاره به تمدن كهن دو كشور گفت:‌ مي‌توانيم از محورها و موضع‌گيري‌هاي سياسي فراتر برويم و منافع و طرح‌هاي نزديك خود را در منطقه محقق كنيم. اين هيئت پل اصلي براي اتصال دو كشور خواهد بود.

وي افزود: ما اميدواريم ايران براي تعامل با مصر پس از انقلاب 25 ژانويه همكاري لازم را داشته باشد تا ما بتوانيم از تجربيات شما در زمينه اعتماد به نفس و نحوه مواجه با مشكلات خارجي و افتخار به حاكميت ملي استفاده كنيم چرا كه مصر نيز در گذشته دچار هجمه‌هاي زيادي بود.

الزعبل: مصر با انقلاب خود به ملت‌هاي آزاده پيوست

"مجدي الزعبل" دبير كل حزب الكرامه در ادامه اين نشست با اشاره به اينكه ما در دوران ملت‌ها زندگي مي‌كنيم، گفت:‌ مصر با انقلاب بزرگ خود به ملت‌هاي آزاده پيوست و به قول نويسنده بزرگ مصري "جمال هنگام"، مصر يا رهبري جهان عرب را خواهد داشت يا مي‌ميرد.

وي با بيان اينكه مصر رهبر خواهد بود تا جايگاه خود را در منطقه و جهان تعريف كند، اظهار داشت: از ديدگاه امنيت ملي، مي‌خواهيم سطح ملت مصري و عربي را بالا بياوريم؛ در آينده نزديك دوباره به ايران خواهيم آمد و پيروزي نهايي انقلاب مصر محقق خواهد شد.

ولايتي: اعتقاد به اسلام و اعتماد به مردم دو عامل موفقيت ايران بود

همچنين "البدر راوي" عضو حزب التحرير در سوالي از علي اكبر ولايتي پرسيد: انقلاب ايران در عرصه بين‌المللي در معرض توطئه‌هاي زيادي قرار داشت اما توانست پيروز شود مي‌خواهم از دلايل اين امر بگوييد چرا كه انقلاب مصر در معرض همين توطئه‌ها قرار دارد كه دبير كل مجمع جهاني بيداري اسلامي در پاسخ به اين سوال گفت: ‌انقلاب ايران با مجموعه‌اي از توطئه‌هاي داخلي و خارجي مواجه بود و در حال حاضر نيز با اين مشكلات مواجه است؛ در آينده نيز اين امكان وجود دارد؛ علتش مشخص است چرا كه كساني كه در كشور ما حكومت مي‌كردند در سابق به بيگانه‌ها وابسته بودند و اجانب به خصوص آمريكا 25 سال مقدرات كشور ما را در دست داشت اما ملت به رهبري امام خميني (ره)‌ 17 سال مبارزه كرد و توانست به پيروزي دست يابد. مهمترين ويژگي تفكر امام توكل به خداوند و اسلام بود.

وي افزود:‌ رهبر ما اسلام را نجات‌بخش مي‌دانست و به هيچ مكتب ديگري توجه نكرد و چون ملت ايران اعتقاد راسخ به اسلام داشتند،‌ دعوت رهبر خود را براي بازگشت به اسلام پذيرفتند و اين روش پس از انقلاب نيز دنبال شد. اعتقاد به اسلام و اعتماد به مردم دو عامل پيروزي انقلاب اسلامي ايران است.

ولايتي با بيان اينكه تا زماني كه حكومت در خط اسلام باشد و مردم در صحنه حاضر باشند، تصريح كرد: در اين صورت هيچ توطئه‌اي نمي‌تواند انقلاب را شكست دهد. حضور مردم در صحنه نقش اساسي دارد كما اينكه شما فردا در دور دوم انتخابات مجلس ايران مي‌توانيد شاهد حضور مردم باشيد.

صالح: غرب در پي تجزيه كشورهاي اسلامي است

در ادامه "سيد صالح" معاون سردبير روزنامه الاهرام در سوالي از ولايتي پرسيد آيا موافق هستيد كه تلاش‌هايي براي تجزيه جهان عرب صورت مي‌گيرد.

وزير اسبق امور خارجه كشورمان گفت: ‌نمونه از اين كارها را در ليبي مي‌بينيم و اينكه بعضي دستها به دنبال تجزيه اين كشور به دو قسمت شرقي و غربي هستند. در سودان نيز آثار تلاش غربي‌ها و رژيم صهيونيستي براي تجزيه اين كشور به چشم مي‌خورد؛ آنها فقط به تقسيم سودان به بخش جنوبي اكتفا نمي‌كنند در دارفور هم همان كار را دنبال مي‌كنند.

وي افزود: برخي تحركات را در كشورهاي عربي و غير عربي نيز شاهد هستيم؛ دخالت آمريكايي‌ها در پاكستان براي تجزيه آن كه البته مردم اين كشور اين توطئه را خنثي خواهند كرد. معتقدم اگر دولت‌هاي كشورهاي عربي با اتكا به آراي مردم روي كار آمده باشند حمايت مردم خود را دارند و در حضور مردم اين كشورها مي‌تواند از تجزيه كشورشان جلوگيري كند.

حسام كامل: مصر به خط مقاومت در برابر رژيم صهيونيستي بازگشته است

"حسام كامل" مدير مسئول روزنامه فيتو در ادامه اين نشست نظر ولايتي را در خصوص تحولات سوريه و وضعيت ديپلماتيك بين ايران و غرب جويا شد.

دبير كل مجمع جهاني بيداري اسلامي با اشاره به اينكه سوريه در چند دهه گذشته مركز پشتيباني مقاومت برابر رژيم صهيونيستي بوده است، گفت:‌ از بين كشورهاي همسايه فلسطين و پس از جنگ 1973 تنها كشوري كه به عنوان جبهه مقاومت از لبنان و فلسطين حمايت كرد و زير بار قرارداد سازش با رژيم صهيونيستي نرفت سوريه بود.

وي افزود: با حمايت‌هاي سوريه مقاومت جنوب لبنان توانست پيروز شود؛ ‌همين حمايت از حماس نيز در مورد غزه صورت گرفت. حال امروز روشي كه مصر در پيش گرفته است بازگشت به خط مقاومت برابر رژيم صهيونيستي است.

ولايتي گفت:‌ حس نمي‌كنم كه مجموعه توطئه‌ها عليه سوريه بتواند به تجزيه اين كشور منجر شود.

جرأت حمله به ايران از سوي آمريكا را نمي‌بينم

وزير اسبق امور خارجه كشورمان در ادامه گفت: ‌آمريكا و متحدانش اگر مي‌توانستند كاري عليه ايران انجام دهندحتماً دريغ نمي‌كردند. تهديد نظامي مي‌كنند اما به خصوص پس از تجربه عراق و افغانستان در قبال ايران با احتياط بيشتر قدم برخواهند داشت.

وي افزود: ما جرات و جسارتي را در آمريكا نمي‌بينيم كه پس از شكست‌هاي متوالي در منطقه بخواهد به كشور مهم اسلامي در منطقه يعني ايران تجاوز كند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران