خبرگزاري فارس- "مصطفي الفقي" سياستمدار كهنهكار مصري، روابط ايران و مصر را موجب تحكيم قدرت دو كشور در منطقه خواند و گفت: هر نامزد رياست جمهوري در صورت رسيدن به قدرت بايد روابط با ايران را از سر بگيرد.
"مصطفي الفقي" سياستمدار كهنهكار مصري نويسنده و تحليلگر سياسي مصر در گفتوگوي ويژه با خبرنگار فارس در قاهره بر اهميت از سرگيري مجدد و هر چه سريعتر روابط مصر و ايران و ضرورت مبادلات تجاري و فرهنگي و علمي بين دو كشور تاكيد كرد.
وي تاكيد كرد از همان ابتدا دليلي براي اختلاف بين تهران -قاهره حتي از لحاظ عقيدتي وجود نداشته است مصر و ايران عقايد واحد و مشتركي دارند هر دو كشور اسلامي هستند و اختلاف عقيدتي بين اين دو كشور نيست.
تحليلگر سياسي اختلافات بين دو كشور در مذهب را بيمورد خواند و گفت همان گونه كه در خود مصر نيز اخوانيها هستند، سلفيها هستند صوفيها هستند در ايران هم مذاهب شيعه و اهل تسنن هستند و اين دليلي براي اختلاف بين دو كشور نيست.
وي ادامه داد: مصر با كشورهايي رابطه دارد كه هيچ چيزي از اسلام نميدانند پس چگونه كشورهاي اسلامي به دليل اختلافهاي ناچيز با يكديگر قطع رابطه ميكنند.
الفقي اختلاف سياسي بين مصر و ايران را ساخته و پرداخته دست آمريكا خواند و گفت: دولت مبارك در راستاي خدمت به منافع آمريكا با اختلاف افكني موافق بود و آمريكا به خوبي ميداند كه اگر مصر و ايران با يكديگر ائتلاف تشكيل دهند منافع آمريكا و نقشههاي صهيونيستي در منطقه به مخاطره خواهد افتاد.
الفقي درباره مخالفت غرب و آمريكا با پيشرفتهاي مسالمتآميز برنامه هسته اي ايران گفت: واشنگتن حق دخالت در امور هستهاي ايران را ندارد و اگر بخواهيم حق بگوييم مصر بايد براي توقف اقدامات آمريكا عليه ايران مداخله كند چون مصر براي شناخت برنامه هستهاي ايران به عنوان يكي از كشورهاي منطقه حق بيشتري دارد چون برنامه هستهاي ايران تاثير مثبت يا منفي خود را بر منطقه و نه آمريكا خواهد گذاشت.
اين تحليلگر سياسي روابط محكم ميان ايران و مصر را موجب تحكيم قدرت دو كشور در منطقه خواند و افزود هر نامزد رياست جمهوري در صورت رسيدن به قدرت بايد روابط با ايران را از سر بگيرد و سفارتخانهها در دو كشور بازگشايي شوند.
الفقي 66 ساله در سالهاي 1985 تا 1992 به عنوان مشاور اطلاعاتي مبارك رئيس جمهور مخلوع مصر در دولت حضور داشته است.
وي همچنين رياست سابق كميته خارجي پارلمان مصر را نيز عهدهدار بوده است.
الفقي به عنوان يكي از اعضاي برجسته حزب دموكراتيك ملي مصر، در جريان انقلابي مردمي اخير اين كشور از عضويت حزب حاكم سابق به رهبري مبارك كنارهگيري كرد.