واحد مرکزی خبر - ریوا بالا معاون مطالعات راهبردی و اطلاعاتی موسسه استراتفور در آمریکا گفت شورای نظامی مصر همه تلاش خود را برای جلوگیری از پیروزی یک نامزد اسلام خواه در انتخابات ریاست جمهوری مصر صورت می دهد.
به گزارش مونیورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر به نقل از بخش تصویری پایگاه اینترنتی این موسسه ، ریوا بالا گفت شورای نظامی حاکم بر مصر که قدرت را در این کشور در اختیار دارد، تلاش کرد با برگزاری یک نشست مطبوعاتی به جامعه مصر این اطمینان را بدهد که همانطور که وعده اش داده شده است، قدرت را بعد از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور به نهادهای غیر نظامی تحویل می دهد.
وی ادامه داد در حال حاضر مساله قانون اساسی مصر نیز همچنان به جای خود باقیست و شورای نظامی مصر سعی دارد با به میدان فرستادن نامزدهای گوناگون، از رسیدن اسلام خواهان به قدرت جلوگیری کند و در عین حال به مخالفان خود نیز درباره پیامدهای سخت گرفتن عرصه بر این شورا هشدار می دهد.
وی ادامه داد این تضمین های شورای نظامی مصر بعد از چند روز درگیری خون بار بین تظاهر کنندگان و افراد مسلح صورت می گیرد.
اخوان المسلمین در واکنش به این رویدادها ، خواستار برگزاری تظاهراتی یک میلیون نفری و آوردن فشار به شورای نظامی برای انتقال قدرت شدند.
با این وجود، ارتش مصر تلاش می کند به مخالفان خود این هشدار را بدهد که اگر قرار باشد اوضاع با خواست این شورا پیش نرود، خشونت ها در این کشور بیشتر می شود و این امر نیز به تعلیق فرایند سیاسی در این کشور منجر می شود.
بالا گفت از سوی دیگر شورای نظامیان مصر در تلاش است تا با اقدامات گوناگون ، از رسیدن اسلام گرایان به قدرت جلوگیری کند؛ شورای نظامی راه را برای خیرات الشاطر نامزد اخوان المسلمین برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری باز گذاشت ولی نهاد ناظر بر انتخابات که از حمایت ارتش نیز برخوردار است، از شرکت وی در این انتخابات به همراه شماری دیگر از جمله عمر سلیمان جلوگیری کرد.
اخوان المسلمین سپس، نامزد بعدی خود یعنی محمد مرسی را پیش انداخت.
دیگر نامزد اسلام خواه عبدالفتوح است که از حمایت گسترده گروه های سلفی برخوردار است.
این نشان می دهد که بخش اسلام خواه در مصر رفته رفته دچار شکاف می شود و این همان چیزی است که ارتش مصر می خواهد.
بالا ادامه داد در بخش سکولار ها، عمرو موسی پیشتاز است و رهبران بسیاری از کشورهای عرب خاورمیانه از هم اکنون از وی به عنوان رهبر آینده مصر حمایت می کنند.
ارتش نیز مایل است یک رئیس جمهور سکولار روی کار بیاید تا در قوای این کشور بین ریاست جمهوری و پارلمان این کشور که به شدت تحت نفوذ اسلام خواهان قرار دارد، به نوعی توازن ایجاد شود.
از دیگر سو باید این را نیز در نظر داشت که شیوه های ایجاد شکاف در حال حاضر مفید هستند ولی اگر انتخابات به دور بعدی کشیده شود و یک نامزد سکولار در برابر نامزدی اسلام خواه قرار گیرد ، دیگر این شیوه ها کارساز نیستند و از همین رو، ارتش مصر ترجیح می دهد عمرو موسی در همان دور نخست ، انتخابات را با پیروزی پشت سر بگذارد.
بالا افزود از دیگر سو ، مساله مهم دیگر این است که در تدوین قانون اساسی تازه مشخص خواهد شد که رئیس جمهور آتی مصر تا چه میزان قدرت دارد.
شورای نظامیان مصری می خواهد در مرحله نخست، ببیند چه نتایجی از انتخابات ریاست جمهوری مصر به دست می آید و سپس درباره نحوه تدوین قانون اساسی این کشور تصمیم می گیرد.