خبرگزاری تقریب-دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در دیدار با هیئتی از اندیشمندان و متفكران مصری تأكید كرد: بزرگترین خطر در مقابل انقلاب مصر آن است كه انقلابیون در میانه راه درجا بزنند و اهداف بزرگ خود را فراموش كنند.
به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)،آیت الله محمدعلی تسخیری، دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عصر پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت، با هیئتی از اندیشمندان و روزنامه نگاران مسلمان مصری به سرپرستی "احمد راسم النفیس"، در تهران دیدار و گفتوگو كرد.
در این دیدار، دكتر محمد مهدی تسخیری، مدیرعامل خبرگزاری تقریب و سردبیر مجله رسالة التقریب، حجت الاسلام و المسلمین خسروشاهی، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در مصر، دكتر قدرت الله علیزاده، معاون دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و استاد خاكرند، مدیر امور افریقایی و عربی مجمع جهانی اهل بیت (ع) نیز حضور داشتند.
دكتر احمد راسم النفیس، فعال مصری طی سخنانی، برگزاری این نشست را حاكی از احساسات برادرانه و دوستانه ملت مصر با ملت ایران عنوان كرد و آن را به دلیل رابطه تاریخی مشابه این دو ملت برشمرد.
وی در ادامه گوشهای از جنبههای شخصیت آیت الله تسخیری را برای هیئت مصری برشمرد و گفت: برای شناخت ایشان كافی است به سخنان این مرد بزرگ گوش فرا دهیم تا ارزش والای ایشان و تلاشی كه در راه ایجاد وحدت میان مسلمانان انجام میدهد را بشناسیم.
النفیس افزود: آیت الله تسخیری برای تحقق اهداف تقریبی خود به قاهره سفر كرد تا با شخصیتهای بزرگ اسلامی چون شیخ طنطاوی گفتوگو كند. ایشان غیر از مصر به كشورهای دیگر جهان نیز رفته و با بسیاری از علمای مسلمان دیدار و گفتوگو كرد.
این اندیشمند مصری تأكید كرد: جمهوری اسلامی ایران سنگ بنای وحدت كلمه میان مسلمانان را پایه ریزی كرد، علیرغم اینكه در این مسیر با طوفانهای فتنه روبرو شد.
در ادامه این دیدار، آیت الله تسخیری، دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی ضمن خوشامدگویی به هیئت مصری، در خصوص انقلاب ایران گفت: استعمار جهانی و دشمن صهیونیستی اراده كرده بود كه ایران را به پایگاهی برای رؤیاهای خود تبدیل كند، اما خواست خدا بود كه ملت ایران با رهبری امام خمینی(ره) انقلاب مبارك خود را به ثمر نشاند و اكنون شاهد هستیم كه این انقلاب تمام نقشههای استعمار را نقش برآب كرد.
وی در همین زمینه افزود: ملت ایران به بركت انقلاب اسلامی تصمیم گرفت دین اسلام را در همه عرصههای زندگی پیاده كند و عزم خود را جزم كرد كه روش آموزشی ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی را به طور كلی تغییر دهد و همچنین شخصیتهای فاسد دوران طاغوت را نیز بركنار كند.
آیت الله تسخیری تأكید كرد: انقلاب اسلامی ایران یك انقلاب تغییری بود نه اصلاحی، زیرا كل ساختار طاغوت گذشته را در همه زمینههای اخلاق عمومی، تربیت، اقتصاد و... تغییر داد. با توجه به اینكه تلاشهای ملت ایران با توطئه رسانههای غربی و صهیونیستی مواجه میشد تا چهره انقلاب اسلامی ایران خدشه دار شود.
وی یكی از این توطئهها را شیعی خواندن انقلاب ایران عنوان كرد و گفت: غرب و صهیونیسم تلاش داشتند به جهان القا كنند كه انقلاب ایران یك انقلاب شیعی صِرف است كه تنها شیعیان را حمایت میكند. آنان همچنین این انقلاب را یك انقلاب فارسی خواندند كه هدف آن بازگرداندن این كشور به قرون گذشته است؛ اما تمام این توطئهها با همت مردم ایران شكست خورد.
دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ضمن تبریك پیروزی انقلاب مصر، آن را انقلاب امّ البلاد خواند و گفت: مصر در حقیقت مادر همه كشورها است و منطقهای است كه ناپلئون از طریق فتح آن می خواست كل خاورمیانه را به استعمار خود درآورد.
وی ادامه داد: استعمار،عظمت مصر و میزان تأثیر آن بر منطقه را مشاهده كرد اما ماشین حساب غرب در محاسبات خود اشتباه كرده بود و در نتیجه با انقلاب بزرگی روبرو شد كه سعی كرد در مقابل آن بایستد، به گمان اینكه ملت مصر جنایات گذشته آنان و جنایات نظام مبارك را فراموش میكنند.
آیت الله تسخیری با ابراز امیدواری برای ادامه یافتن انقلاب مصر در جهت تحقق تمامی اهداف آن، تأكید كرد: بزرگترین خطر در مقابل انقلاب مصر آن است كه انقلابیون در میانه راه درجا بزنند و اهداف بزرگ خود را فراموش كنند.
وی تأكید كرد: مردم ایران از انقلاب مصر حمایت میكنند و برای آن احترام ویژهای قائل هستند. امام خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی (حفظه الله) نیز مشكلات ملت مصر را درك میكند و مراحل این انقلاب را پیگیری مینماید، تنها به این دلیل كه نسبت به مسئله مصر اهتمام میورزد و این سرزمین پاك كه سرزمین اهل بیت(ع)، سرزمین امام حسین(ع)، سیده نفیسه و حضرت زینب(س) است، را دوست میدارد.
وی همچنین تأكید كرد: مصر میتواند بر سایر كشورهای عربی و اسلامی نیز تأثیر بگذارد تا چنین انقلابهایی نیز در این كشورها به وقوع بپیوندد.
آیت الله تسخیری به خطرات انقلاب مصر اشاره كرد و گفت: خطر اولی كه این انقلاب را تهدید میكند آن است كه از اهداف خود منحرف شود و یا به منحرفان اجازه دهد كه موج جدیدی را مطابق با خواستههای غرب در این كشور به وجود آورند.
وی خطر دوم را افراطی گری عنوان كرد و افزود: افراطیگری هرچیزی و حتی عبادت را از بین میبرد؛ چرا كه اگر انسان در عبادت افراط كند، تبدیل به رهبانیت میشود و افراط در علم نیز تبدیل به حجاب و ظلمت خواهد شد.
دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بر ضرورت پایداری انقلاب مصر تأكید كرد و گفت: این انقلاب باید به دور از افراطیگری باشد و یك انقلاب میانه رو و تغییرگرا باقی بماند و در این راه از تجربیات ملت ایران و همه ملتهای اسلامی در راه رسیدن به اهداف خود استفاده نماید.
در این نشست، برخی از میهمانان مصری به بررسی انقلاب مصر و وضعیت موجود منطقه پرداختند و در پایان، هدایای تقریبی از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به آنان اهدا شد.