خبرگزاري فارس- تظاهرات مردم تونس در اعتراض به سفر القرضاوي به تونس، آغاز نامنويسي از رايدهندگان ليبيايي در اين كشور و هشدار آمريكا به اتباع خود در الجزاير و زمان برگزاري انتخابات آن مهمترين خبرهاي قاره آفريقا در روز گذشته است.
به گزارش فارس، قاره سياه در 24 ساعت گذشته روز نسبتا بيخطري را سپري كرد، نامنويسي از رايهندگان ليبيايي جهت شركت در انتخابات پارلماني اين كشور آغاز شده است، مردم تونس در اعتراض به سفر القرضاوي به كشورشان تظاهرات كردند و آمريكا به اتباع خود در الجزاير در زمان برگزاري انتخابات پارلماني اين كشور هشدار داد.
الجزاير
شبكه الجزيره در خبري اعلام كرد كه وزارت خارجه آمريكا در بيانيهاي از شهروندان اين كشور در الجزاير خواست در زمان برگزاري انتخابات پارلماني اين كشور مسائل امنيتي را به خوبي رعايت كنند.
وزارت خارجه آمريكا در اين بيانيه همچنين از شهروندان خود خواسته است، از نزديك شدن به هرگونه تجمع يا گردهمايي انتخاباتي خودداري كنند كه احتمال درگيري در آنها وجود دارد.
اين بيانيه ضمن تاكيد بر رعايت مسائل امنيتي از سوي شهروندان آمريكايي مقيم الجزاير در زمان برگزاري انتخابات اين كشور از آنها خواسته شده، از سفرهاي غيرضروري به كشورهاي تونس، مصر و ليبي نيز خودداري كنند.
انتخابات پارلماني الجزاير دهم ماه مي (پنجشنبه هفته جاري) در الجزاير برگزار ميشود و حدود 550 ناظر بين المللي بر روند برگزاري انتخابات اين كشور نظارت خواهند كرد. روز گذشته اولين گروه 60 نفري ناظران اتحاديه اروپا وارد الجزاير شدند.
سودان
پايگاه خبري اليوم السابع در خبري نوشت كه "عمر البشير"، رئيس جمهوري سودان طي سخناني در مراسم افتتاحيه شوراي ملي برنامهريزيهاي استراتژيك گفت: بعيد است سودان با عاديسازي روابط با دولت سودان جنوبي موافقت كند، اما درگيريهاي دو دولت سودان و سودان جنوبي تاثيري بر روابط دو ملت نخواهد گذاشت.
وي افزود: با وجود جنبش مردمي سودان جنوبي كه حزب حاكم در اين كشور است، عاديسازي روابط با دولت سودان جنوبي امكانپذير نيست.
البشير با اشاره به اينكه اقدامات جنبش مردمي از نظر خارطوم محكوم است، چون با آنچه در توافقنامهها برسر آن توافق شده در تعارض است، گفت: جنبش مردمي سودان جنوبي به هيچ يك از توافقات صورت گرفته ميان دو كشور از جمله توافقنامه صلح عمل نكرده است.
رئيس جمهور سودان تاكيد كرد: خارطوم همواره به حفظ روابط خود با ملت سودان جنوبي و تلاش براي تقويت اين روابط پايبند است، اما تا زماني كه جنبش مردمي سودان جنوبي در اين كشور قدرت را به دست داشته باشد، تحقق چنين خواستهاي ممكن نيست.
تونس
روزنامه الصبح چاپ تونس در خبري از سفر يوسف القرضاوي به تونس نوشت: القرضاوي در حالي وارد تونس شد كه برخي گروههاي سياسي و مذهبي از وي استقبال كرده و برخي از مردم اين كشور با برگزاري تظاهرات اعتراض خود نسبت به حضور وي در تونس را اعلام كردند.
تظاهراتكنندگان تونسي در شهر "سوسه" با در دست داشتن پرچمهاي سوريه، تونس و فلسطين شعارهايي مانند "اي قرضاوي تو فتواي به فتنه در سرزمين مسلمانان دادي" و "نه به شيوخ فتنه" را سردادند.
معترضان تونسي همچنين شعارهايي عليه آمريكا، رژيم صهيونيستي و قطر نيز سر دادند و خشم خود نسبت به سفر يوسف القرضاوي به كشورشان را بيان كردند.
تونسيها معتقدند، القرضاوي تفكرات افراطي و سلفي دارد و گروههاي سكولار تونس اعلام كردهاند كه جايي براي افراط گرايي در تونس وجود ندارد، در حاليكه القرضاوي فتواهايي صادر ميكند كه تشويقكننده تفكرات سلفي و افراط گرايي است.
القرضاوي در اولين سخنان خود در تونس گفت: هويت عربي و اسلامي در اين كشور ريشه دوانده و تونس در راس كشورهايي است كه رژيم ديكتاتوري را برانداخت.
ليبي
خبرگزاري فرانسه اعلام كرد كه "نوري الابر"، رئيس كميسيون انتخابات ليبي اعلام كرد كه 330 هزار نفر تاكنون به عنوان راي دهنده براي انتخاب اعضاي اولين مجلس موسسان در ماه ژوئن ثبت نام كردهاند.
رئيس كميسيون انتخابات ليبي افزود: نامنويسي اين تعداد رايدهنده نشانهاي مثبت است كه شمار بيشتري از مردم در يكهزار و 473مركز راي گيري نامنويسي كنند.
نامنويسي از رايدهندگان ليبيايي از سهشنبه هفته گذشته آغاز شده و به مدت دو هفته در اين كشور ادامه خواهد داشت. انتخابات مجلس موسسان ليبي اولين انتخابات در اين كشور پس از چهار دهه حاكميت ديكتاتوري قذافي است.
رئيس كميسيون انتخابات ليبي گفت: تاريخ انتخابات هنوز دقيقا تعيين نشده، به ضرب الاجل تعيين شده براي برگزاري انتخابات احترام گذاشته ميشود. بر اساس اعلام شوراي ملي انتقالي ليبي اين انتخابات بايد در ماه ژوئن برگزار شود.
مالي
خبرگزاري فرانسه اعلام كرد كه " توماس بوني يائيي"، رئيس جمهوري بنين كه رياست فعلي اتحاديه افريقا را به عهده دارد، روز گذشته (يكشنبه) بار ديگر از نظاميان حاكم بر مالي خواست كه به پادگانهاي خود بازگردند.
رئيس جمهوري بنين كه در نشست سران شوراي قانون اساسي آفريقا سخن ميگفت، تاكيد كرد: دولت نظامي كه هم اكنون قدرت را در مالي در دست دارد، بايد به پادگانهايش باز گردد. نظاميان در ماه مارس گذشته با يك كودتا قدرت را در اين كشور به دست گرفتند.
تنش در مالي هفته گذشته پس از تلاش گروهي از نيروهاي چترباز كه همچنان به "آمادو توماني توره"، رئيس جمهوري مخلوع وفادار ماندهاند، براي مقابله با كودتا دوباره بالا گرفت.
درگيري بين طرفداران رئيس جمهوري مخلوع و كودتاگران مالي تاكنون دهها كشته برجا گذاشته است.