خبرگزاري فارس- "محمد سليم العوا"، نامزد اسلامگراي رياست جمهوري مصر عاديسازي روابط قاهره با اسرائيل را غيرممكن خواند و بر اجراي كامل شريعت اسلامي در اين كشور تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در قاهره، "محمد سليم العوا"، 70 ساله انديشمند اسلامي سنيمذهب، نويسنده، وكيل مصري است كه ساليان سال نيز به عنوان و مشاور حقوقي بسياري از دولتها در كشورهاي عربي كار كرده است.
وي دبير كل سابق اتحاديه جهاني علماي اسلام و رئيس انجمن فرهنگ و گفتوگو در مصر است.
اين نامزد اسلامگرا كه خود را به عنوان نامزد مستقل در انتخابات معرفي كرده است يكي از برحستهترين پيشگامان گفتوگوي ملي در مصر و از مبلغان گفتوگو و نزديكي بين اهل تسنن و شيعيان و همچنين عضو هيات عربي "گفتوگوي اسلام و مسيحيت" بوده است.
محمد سليم العوا عضو سابق جنبش اخوان المسلمون به شدت با موروثي بودن حكومت مبارك مخالف بوده است و30 نامزد پارلمان الشعب و مجلس شورا از نمايندگان مستقل و نمايندگان حزب سلفي النور و حزب اسلامگراي الوسط و حزب سازندگي و توسعه وي را تاييد كردهاند.
نامزد اسلامگراي رياست جمهوري مصر در گفتوگو با خبرنگار فارس در قاهره تحقق عدالت و مبارزه با فقر، اجراي شريعت اسلامي واستفاده بهينه از انرژي در كشورش را از اولويتهاي برنامه خود در صورت پيروزي در انتخابات دانست.
وي ضمن تاكيد بر ضرورت ازسرگيري روابط تهران- قاهره و اهميت اين موضوع در سطح عربي و بينالمللي گفت: هراسي از نفوذ شيعه در مصر نيست همه ما عقيده واحدي داريم كه با آن زندگي ميكنيم ما از حاميان نظام ايران و مخالف دخالتهاي آمريكا در اين كشور هستيم.
سليم العوا ضمن اعلام مخالفت خود با هر گونه عاديسازي روابط قاهره-تلآويو گفت اسرائيل رژيمي اشغالگر است و مصر هيچ مبادله تجاري و غيرتجاري با آن نخواهد داشت چون منافع دو طرف با يكديگر همسو نيست.
اين نامزد رياست جمهوري مصر با اشاره به اينكه روابط قاهره واشنگتن در دوره مبارك منجر به از دست رفتن آبرو و اعتبار مصريها در همه جاي جهان شده است تاكيد كرد در صورت پيروزي در انتخابات روابط عادي با آمريكا را مشروط به احترام متقابل و دست برداشتن واشنگتن از دفاع بيدليل از رژيم صهيونيستي خواهد كرد.
سليم العوا ضمن اعلام حمايت خود از همه اشكال مقاومت براي بيرون راندن رژيم اشغالگر صهيونيستي از سرزمين فلسطين تاكيد كرد به زودي همه ما مسلمانان در مسجد الاقصي نماز ميگذاريم.
******آنچه در زير ميآيد متن كامل اين مصاحبه است*******
فارس: برنامه شما براي رياست جمهوري مصر چيست؟
سليم العوا: تحقق عدالت و پايبندي كامل به برابري بين مردم اساس بقاي دولتها و دوام قدرت آنها است.
از ديگر برنامههاي رياست جمهوري دقت نظر بر اسلامي بودن قوانين صادره از سوي قوه مقننه و تجديد نظر در همه قوانين موجود براي حذف قوانيني است كه مخالف شريعت اسلامي است يا با اصول كلي آن در تعارض است.
كاهش تدريجي استفاده از انرژي در صنايع سنگين است كه نزديكي به 75 درصد از گاز و 65 درصد از برق كشور صرف آن ميشود.
فارس:فكر نميكنيد شوراي نظامي قدرت را به نامزد مورد حمايت خود واگذار كند؟
سليم العوا: فكر نميكنم كه شوراي نظامي در سايه شرايط كنوني قادر به تقلب باشد و قدرت را به نامزد دلخواه خود بدهد چون در حيطه شايعاتي درباره تقلب در انتخابات و درگيري بين احزاب و همچنين اختلافات بين پارلمان و دولت و اعتراضات هواداران حازم ابواسماعيل نامزد رد صلاحيت شده و شكايتها از كميسيون عالي انتخابات مردم در حالتي از سردرگمي و استرس به سر ميبرند همه اين مسائل موجب ميشود كه شوراي نظامي قبل از اقدام براي هر گونه تقلبي در انتخابات رياست جمهوري هزار بار به كار خود فكر كند.
مگر اينكه سناريوي ديگري در كار باشد و آن اينكه كساني كه تاكنون ساكت بوده و اظهار نظري نكرده بودند و از طولاني شدن مدت دوره انتقالي ناراضي هستند حتي اگر هر تقلبي در انتخابات صورت گيرد در كنار شوراي نظامي بمانند چون ميخواهند دوره انتقالي در هر صورت تمام شود و هر حكومتي با هر رئيسي حتي مبارك روي كار بيايد اشكالي براي آنها نيست.
فارس:نظر شما درباره روابط مصر و ايران چيست؟به نظر شما اين روابط بايد از سر گرفته است اهميتش در چيست؟
سليم العوا: در صورتي كه رئيس جمهور شوم ازسرگيري روابط ايران و مصر در اولويت است چون قطعي روابط مصر و ايران هدف آمريكا بود و هيچ دليل ديني ندارد همه ما مسلمانيم و مذاهب ما تنوعي از اهل تسنن شيعه سلفي و صوفي است.
هراسي از نفوذ شيعه در مصر نيست همه ما عقيده واحدي داريم كه با آن زندگي ميكنيم ما از حاميان نظام ايران و مخالف دخالتهاي آمريكا در اين كشور هستيم بنابراين ازسرگيري روابط قاهره-تهران را تاييد ميكنم و معتقدم كه اين روابط اهميت بزرگي در سطح عربي و بينالمللي دارد.
فارس:نظر شما درباره توافقنامه كمپديويد چيست؟
سليم العوا: توافقنامهاي را كه سادات با رژيم صهيونيستي به امضا رساند براي ما الزامآور است و آن را نقض نميكنم مگر اينكه طرف اسرائيلي بخواهد آن را نقض كند چون ما كشور صلح و دوستي و عدالت هستيم و بر عهد و پيمان خود خواهيم بود اين چيزي است كه در دين اسلام آموختهايم و هنوزي روزي نيامده است كه مسلمانان بر عهد و پيمانشان نباشند.
فارس:از نظر شما روابط مصر و اسرائيل پس از انقلاب چگونه بايد باشد؟
سليم العوا: روابط مصر و اسرائيل هيچ پايه و اساسي به غير از پيمان صلح كمپديويد ندارد اما عاديسازي روابط با اين كشور مردود است و هر اقدامي كه صلح بين دو كشور را نقض كند مسئوليت آن بر گردن اسرائيل است ما هيچ مبادله تجاري و غيرتجاري با اسرائيل برقرار نخواهيم كرد چون منافع مصر و اسرائيل با يكديگر همسو نيست و نظام مبارك هم تمام شده است
فارس: نظر شما درباره رابطه با آمريكا چيست در دوره مبارك اين روابط محكم بوده است آيا اين روابط به پيشرفت كشور منجر شده بود؟
سليم العوا: مصر در دوران مبارك سرسپرده آمريكا بود هر كاري كه مبارك در روابط خارجي خود انجام ميداد در اساس اجراي نقشههاي صهيونيستي آمريكايي بود اما روابط ما با آمريكا رابطه عادي خواهد بود امابه شرطي كه به منافع مصريها و كشورهاي عربي احترام گذارد و از دفاع بيدليل خود از رژيم صهيونستي دست بردارد چرا كه آمريكا به خوبي از تجاوزات رژيم صهيونيستي عليه برادران عرب در همه جاي جهان باخبر است.
روابط مصر با آمريكا منجر به از دست رفتن آبرو و اعتبار مصريها در همه جاي جهان شد و سطح اقتصادي مصر را نيز طي سالهاي اخير از حكم مبارك بسيار تنزل دارد به گونهاي كه نسبت فقر و بيكاري و عدم تاهل را بالا برد.
فارس: در صورت رسيدن به قدرت روابط مصر و عربستان به ويژه با توجه به حوادث اخير چگونه خواهد بود؟
سليم العوا: من با اقدام طرف سعودي در بازداشت الجيزاوي وكيل مصري مخالفم و اين كشور بايد همه بازداشتيها در زندانهاي سعودي را فورا آزاد كند و اگر در طي حوادث اخير رئيس جمهور بودم سفير مصر در عربستان را از اين كشور خارج ميكرد و منافع مصر را بالاتر از هر موضوع ديگر مد نظر ميگرفتم دليل بحران اخير اين بود كه عربستان كاملا درك ميكند به دنبال رفتن مبارك منافعش در مصر از دست رفته است به همين دليل همچنان با انقلاب مصر مخالف است.
فارس: قضيه فلسطين را چگونه ميبينيد؟
سليم العوا: نخست راه بين مصر و غزه را باز خواهم كرد به گونهاي كه نياز به صدور مجوز براي عبور و مرور نباشد و از همه اشكال مقاومت فلسطين حمايت خواهم كرد تا رژيم اشغالگر صهيونيستي از خاك فلسطين بيرون رود و همه ما به زودي در مسجد الاقصي نماز گزاريم و از جامعه بينالمللي نيز ميخواهم اسرائيل را وادار به اجراي قوانين بينالمللي كند.
فارس:رابطه مصر با كشورهاي منطقه در آينده چگونه خواهد بود؟
سليم العوا: سياست خارجي مصر دو اصل اساسي را دنبال خواهد كرد نخست اولويت دادن به مصلحت مصر و دوم تعامل برابر و متوازن با همه كشورها نهادها و سازمانهاي بينالمللي است.
بر اساس اين سياست مصر هرگز سرسپرده هيچ اراده خارجي نخواهد بود و بر اساس اراده ملي روابط ديپلماتيك و ممتاز با شمار زيادي از كشورهاي جهان برقرار خواهد كرد.