واحد مرکزی خبر - «مالک آگار»، رئیس جبهه انقلابی سودان که در واقع ائتلافی متشکل از جنبش های شورشی در منطقه نیل آبی در مبارزه با حکومت مرکزی خرطوم است، علت مبارزه مسلحانه با حکومت خرطوم را وجود نظامی ناکارآمد دانست که نتیجه آن فقط جنگ ودرگیری و اخیرا جدا شدن بخشی از خاک کشور تحت عنوان سودان جنوبی بوده است.
شبکه خبری فرانس بیست و چهار (france 24)، در گفتگو با «مالک آگار» که فرماندار منطقه نیل آبی هنگام وقوع درگیری های ماه سپتامبر گذشته بوده است به تشریح اوضاع حاکم بر این منطقه پرداخت.
وی در این باره گفت اکنون نه ماه است که اوضاع جنگی در منطقه نیل آبی حاکم است .«مالک آگار» خاطر نشان کرد اوضاع این منطقه را از سه جنبه می توان بررسی کرد. نخست جنبه نظامی است که در این خصوص باید گفت ما شکست هایی متحمل شدیم. اما جنگ ادامه دارد. دومین ویژگی جنبه سیاسی است.از نظر سیاسی دیگر جنبش های سودان جنوبی با ما هستند زیرا اهداف خاص خود را داریم. جنبه سوم ، مسئله انسانی است که باید گفت این جنبه فاجعه آمیز بوده است.
وی افزود در منطقه نیل آبی حدود چهارصد هزار نفر زندگی می کنند که از نظر اوضاع انسانی در بد وضعی هستند و به شدت رنج می برند. اما خرطوم اجازه نمی دهد کمک های بشردوستانه به این منطقه برسد.این در حالی است که سازمان ملل ، اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا تلاش های زیادی برای رفع این مشکل انجام داده اند اما تاکنون نتیجه بخش نبوده است.
وی افزود اگر جنبش ما یعنی جبهه انقلابی سودان با حکومت خرطوم مبارزه می کند به خاطر دشمنی با سودان نیست بلکه به خاطر دشمنی با حکومتی است که در این کشور حاکم است . ما با این حکومت مخالفیم چون جوابگوی نیازهای سیاسی ما نیست.وی افزود این نظام حکومتی طی پنجاه سال گذشته نشان داده است برای سودان کارآمد نیست و نتیجه آن جنگ و درگیری بوده است و نتیجه ملموس تر آن جدا بخشی از خاک سودان و تشکیل کشوری به نام سودان جنوبی شد.