انگليس روز پنج شنبه تحريم هاي بيشتر سازمان ملل متحد را عليه اريتره به علت اقدام اين کشور به ارسال سلاح براي مخالفان دولت انتقالي سومالي، خواستار شد.
امريکا نيز اعلام کرد زمان آن فرا رسيده است که جامعه بين المللي به تاثير اقدامات بي ثبات کننده ارتيره بر سومالي و منطقه شرق افريقا بپردازد.
امريکا ژوئيه گذشته هشدار داده بود اگر اريتره حمايت از افراط گرايان را در سومالي متوقف نکند، اين کشور ممکن است به زودي با تحريم هايي مواجه شود.
روسيه نيز از کشورهاي منطقه شاخ افريقا خواست اجازه ندهند سربازان مزدور به سومالي وارد و سلاح به اين کشور ارسال شود.
اين اظهارات که در نشست شوراي امنيت سازمان ملل متحد بيان شد نشاندهنده تمايل فزاينده براي تنبيه اريتره است. اريتره اتهامات را مبني بر اين که اين کشور براي شورشيان در سومالي سلاح ارسال کرده، رد کرده است.
جان ساورز سفير انگليس در سازمان ملل متحد گفت دولت اين کشور نگران ان است که گزارش اخير کارشناسان سازمان ملل متحد که بر تحريم تسليحاتي نظارت دارند، حاوي شواهدي باشد که اريتره از مخالفان دولت سومالي حمايت مي کند.
وي افزود :" مقامات اتحاديه افريقا از شوراي امنيت سازمان ملل متحد خواسته اند تحريم هايي را عليه اريتره اعمال کند".
ُساورز خاطر نشان کرد :" شوراي امنيت سازمان ملل متحد بايد توجهي جدي به درخواست هاي اتحاديه افريقا در هفته هاي اتي مبذول کند ".
روزماري ديکارلو معاون سفير امريکا در سازمان ملل متحد روز پنج شنبه به شوراي امنيت گفت گروه الشباب و ديگر گروه هاي افراط گرا موجب کشته شدن تعداد زيادي در سومالي شده و حقوق شهروندان اين کشور را نقض کرده اند.
ديکارلو خاطر نشان کرد :" زمان آن فرا رسيده است که جامعه بين المللي راه هايي را براي پرداختن به تاثير اقدامات بي ثبات کننده اريتره در سومالي و منطقه در نظر گيرد ".
معاون سفير روسيه در سازمان ملل متحد نيز گفت دولت سومالي به حمايت سران کشورهاي همسايه نيازمند است.
اين نشست شوراي امنيت سازمان ملل متحد براي بحث در خصوص گزارش بان کي مون دبير کل اين سازمان در خصوص سومالي برگزار شد. در اين گزارش امده است دولت سومالي در مقابل تهديدها از جانب گروه هاي افراط گرا با موفقيت مقابله کرده است. با اين حال، در اين گزارش همچنين امده است دولت سومالي همچنان با چالش هاي فراواني مواجه است که مهمترين آن برخورد با ناامني گسترده و مقابله با حملات فزاينده اخير و قتل ها و ادم ربايي ها در اين کشور است.
به گزارش اسوشيتدپرس از سازمان ملل متحد، سومالي از سال هزار و نهصد و نود و يک ميلادي و براي بيش از دو دهه دولت مرکزي منسجمي نداشته است و از ان زمان درگيري هاي مختلفي در اين کشور شرق افريقا روي داده است.