اين روزها ديگر كسي نمي تواند اتحاديه آفريقا را نماينده واقعي كشورهاي اين قاره و مكاني براي گرد هم آمدن و حل اختلافات آنها بداند اتحاديه آفريقا در واقع به سازماني فاسد و بي رحم تبديل شده كه چشم و گوش بسته اوامر غرب را در قاره سياه پياده مي كند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، "توماس مونتين" در مقاله اي براي پايگاه خبري گلوبال ريسرچ مي نويسد: "نگاهي مختصر به فعاليت هاي اتحاديه آفريقا در سال هاي گذشته به روشني نشان مي دهد كه اين سازمان معروف، اين روزها چيزي نيست مگر نماينده تمام عيار آمريكا و غرب در آفريقا كه تلاش مي كند دستورات اربابان غربي را مو به مو اجرا كند"
او در ادامه به جنگ سومالي اشاره مي كند و مي نويسد: "برنامه جنگ بر عليه ترور كه توسط اتحاديه آفريقا در سومالي اجرا شد يكي از نمونه هاي بارز چنين اطاعت كوركورانه اي از غرب است."
"در سال 2006، سوماليايي ها توانستند در كمال حيرت ناظران و تحليلگران بين المللي و تحت حمايت "اتحاديه محاكم اسلامي" حكومتي كارامد و مبتني بر اسلام را در موگاديشو تشكيل دهند تا مردم سومالي براي اولين بار پس از 15 سال طعم صلح و ثبات را در اين كشور بچشند. "
"اما آمريكايي ها كه اصل اسلامي بودن اين دولت را در يكي از نقاط حساس آفريقا درك كرده بودند و آن را به شدت به ضرر خود مي ديدند، بلافاصله در قالب برنامه جنگ بر عليه ترور و از مجراي اتحاديه آفريقا، ارتشي از جيره خواران اتيوپيايي را به سومالي ريختند و دولت نوپا و مردم بي گناه را به آتش بستند."
"اين حمله با حمايت و پشتيباني مستقيم اتحاديه آفريقا و برادر بزرگترش سازمان ملل صورت گرفت. با اين حال، حمله وحشيانه و اشغال سومالي باعث ايجاد روحيه ملي گرايي بيشتر در سوماليايي ها شد و ژاندارم هاي اتيوپيايي مجبور شدند بار و بنديل خود را جمع كنند و به آديس آبابا برگردند."
"اما اين بار هم دست غربي ها از آستين اتحاديه آفريقا در آمد و با طراحي نقشه اي ديگر، 20 هزار سرباز در قابل ارتشي ديگر كه 15 هزار نفر آنها از اوگاندا آمده بودن يك بار ديگر در سال 2008 به سومالي حمله كردند. اين بار ديگر از اتيوپي و سربازانش استفاده نشد تا روحيه ملي گرايي اهالي سومالي نيز تقويت نشود. در اين حمله شهر موگاديشو ظرف مدت كوتاهي به آوردگاهي از آتش تبديل شد و با ويران شدن بيش از 30 مايل مربع از شهر، حدود نيم ميليون نفر آواره ديگر به رقم قبلي آوارگان جنگ سال 2006 اضافه شد. "
مونتين در ادامه مي نويسد: "مثال سومالي و خون هايي كه در اين كشور ريخته مي شود تنها نمونه اي از تلاش كشورهاي آفريقايي براي خلاص شدن از شر استعمار است كه توسط عروسكي غربي به نام اتحاديه آفريقا سركوب مي شود. اين روزها اكثر كشورهاي آفريقايي با چنين روندي مواجه هستند."
"تنها يك كشور توانسته اسلحه به دست بگيرد و استعمارگران را از خاكش بيرون كند، كه آن هم اريتره است. اريتره امروز تنها كشور در آفريقا است كه در برابر سياست هاي غرب گرايانه اتحاديه آفريقا ايستاده و ماهيت مزورانه آن را آشكار مي كند."
مونتين در پايان مقاله خود مي نويسد: "با اين حال به نظر مي رسد همانطور كه آمريكايي ها با سرافكندگي عراق را ترك گفتند و در حال ترك افغانستان نيز هستند، اتحاديه آفريقا و مزدوران اوگاندائيش نيز كه از طرف غرب اجير شده اند بايد دير يا زود خاك سومالي را ترك كنند."