واحد مرکزی خبر- لورنس فریمن روزنامه نگار آمریکایی ساکن بالتیمور گفت: حرکت لیبی به سوی مردمسالاری، به شکلی که سازمان ملل از آن سخن می گوید براساس اطلاعاتی نادرست بنا شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی، سازمان ملل می گوید هزاران طرفدار رژیم قذافی همچنان در زندان های سری در نگهداری می شوند و برخی از آنان همچنان قربانی شکنجه هستند. در سی و یک زندان در لیبی، سه هزار نفر نگهداری می شود که در اختیار دولت هستند ولی بیش از چهار هزار نفر از بازداشت شدگان سابق همچنان در دست گروه هایی هستند که دولت کنترلی روی آنان ندارد.
لورنس فریمن درباره نوشته اینتلجنس ریویو در خصوص گزارش سازمان ملل مبنی بر حرکت لیبی به سوی مردمسالاری گفت: اینگونه نیست؛ من هنوز باور ندارم که لیبی به سوی مردمسالاری در حرکت است و فقط یک بدبختی بزرگ دامنگیر مردم این کشور شده که مسبب آن نیز غرب است. سیاست تهاجمی رئیس جمهور اوباما و تغییر رژیم در لیبی تحت پوشش حمایت انساندوستانه باعث شده است که این کشور در وضعی رقت بار قرار گیرد.
وی افزود: حتی یکی از دوستان من در آفریقا می گفت که این کشور در آستانه شکاف و تجزیه قرار دارد و این امر باعث بروز بی ثباتی های عمده ای در منطقه ساحل و شمال آفریقا می شود. از این رو، اطلاعاتی که درباره لیبی داده شده است چندان دقیق نیست. اوضاع در لیبی بسیار خطرناک است و من آینده ای روشن را برای این کشور نمی بینم. مردم این مساله را درک می کنند. در حال حاضر، در لیبی، جامعه ای قبیله ای حاکم است و مدیریتی ملی گرایانه در این کشور وجود ندارد.
فریمن گفت: زمانی که قذافی، که البته هیچ شکی در بد بودن وی نیز ندارم، ساقط و به آن شکل کشته شد، شاهد روی کار آمدن گروه های قبیله ای در این کشور بودیم که برای تسلط بر قدرت با هم به جنگ مشغول شدند و در مواردی نیز حتی شورای ملی انتقالی را هدف حملات خود قرار دادند.
وی تصریح کرد: رئیس جمهور اوباما به تازگی نهادی تازه در بدنه دولت آمریکا به نام هیئت جلوگیری از ستمگری را ایجاد کرده است و خبر خوب نیز این است که سناتور ویرجینیا پیش نویس قانونی را به کنگره آمریکا ارائه کرده است که بر اساس آن، رئیس جمهور آمریکا از مداخله نظامی به بهانه ماموریت های انساندوستانه بدون تایید کنگره منع می شود. اقدام آمریکا در لیبی نقض قانون اساسی این کشور به شمار می آید که بر اساس آن می توان اوباما را استیضاح کرد.
فریمن گفت: یکی از احتمالات مطرح در خصوص سوریه و احتمالا ایران، ایجاد درگیری نظامی به بهانه این کشور ها با روسیه و چین است و نمونه های این اقدام را می توان در استقرار سامانه موشکی آمریکا و گسترش ناتو به شرق اروپا مشاهده کرد.