خبرگزاري فارس- محمد مرسي، نامزد جماعت اخوانالمسلمون در انتخابات رياستجمهوري مصر در مصاحبه با شبكه سيانان تاكيد كرد كه سراسر دين اسلام آزادي و دمكراسي است و ملت تنها منبع قدرت هستند و اين همان دموكراسي است كه بر اصل شورا و مشورت در اسلام منطبق است.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري اليوم السابع، محمد مرسي، نامزد جماعت اخوان المسلمون در انتخابات رياست جمهوري مصر در مصاحبه تلويزيوني كه با "كريستين امانپور"، مجري معروف شبكه خبري سي ان ان انجام داد، به تبيين مواضع و ديدگاههاي خود در صورت پيروزي در انتخابات و رسيدن به رياست جمهوري مصر پرداخت.
مرسي درباره آينده مصر و در پاسخ به اين سوال جهت دار اين شبكه كه در صورت رسيدن به رياست جمهوري مصر آيا دولتي مذهبي افراطگرايي بر اساس شعار اخوان المسلمون كه "اسلام تنها راه حل است"، در مصر روي كار خواهد آورد، گفت: هم اكنون مردم مصر خواهان آزادي هستند و ما نيز خواهان انتقال از حاكميت رئيس جمهوري بر كشور به حاكميت كشور بر رئيس جمهوري هستيم. قوه مجريه بايد بيانگر خواست و اراده واقعي مردم مصر باشد و منافع آن را در نظرگرفته و به اجرا بگذارد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مرسي خواهان تبديل مصر به كشوري شبيه به تركيه لائيك يا ايران اصولگراست، توضيح داد: در آيين اسلام چيزي به نام دمكراسي اسلامي وجود ندارد، هرچه هست سراسر دمكراسي و آزادي است و ملت تنها منبع قدرت هستند و اين همان دموكراسي است كه بر اصل شورا و مشورت در اسلام منطبق است.
اما درباره نقش زنان در جامعه در صورت به قدرت رسيدن اخوان المسلمون و به رياست جمهوري رسيدن محمد مرسي، وي تاكيد كرد كه نقش زنان در جامعه مصر روشن و آشكار است، حقوق زنان با حقوق مردان برابر است و زنان نيز از حقوق مشابهي همچون مردان برخوردار هستند و اين موضوع نه تنها درباره زنان كه درباره پيروان ديگر ادياني كه در مصر زندگي ميكنند، نيز صدق ميكند، به بياني ديگر نبايد هيچ گونه تبعيض يا تمايزي بين پيروان يك آيين با پيروان يك دين گذاشت، مگر بر اساس آنچه كه در قانون اساسي ذكر آن آمده باشد.
در حوزه سياست خارجي و اينكه پيمان كمپ ديويد آيا نيازمند به همه پرسي گذاشتن است يا خير محمد مرسي، نامزد اسلامگراي انتخابات رياست جمهوري مصر توضيح داد كه مصر كشور بزرگ و قدرتمند و يكي از اعضاي سازمان ملل متحد است و بالطبع نظام جديدي كه در اين كشور روي كار خواهد آمد نيز به تمام توافقنامهها و معاهدات بين المللي پايبند خواهد بود.
مرسي درباره پيمان كمپ ديويد گفت كه اين پيمان نيز همچون ديگر پيمانها و معاهدات بين المللي منعقده با مصر محترم شمرده ميشود، اما در اين ميان مصر جديد نميتواند، نقضهاي سابق صورت گرفته توسط اسرائيل در اين باره را بپذيرد و درباره اين نقض معاهده سكوت كند.
نامزد اخوان المسلمون در انتخابات رياست جمهوري مصر تاكيد كرد كه اكنون وقت آن فرارسيده تا معاهده كمپ ديويد از سوي دو طرف محترم شمرده شود.
محمد مرسي رئيس حزب آزادي و عدالت، نماينده پارلمان الشعب و از رهبران ارشد جماعت اخوان المسلمون است كه در سال 2000 نيز وارد پارلمان مصر شده بود.
محمد مرسي گزينه ذخيره جماعت اخوان المسلمون بود كه پس از رد صلاحيت خيرت شاطر جايگزين وي شد.
وي متولد 5 آگوست 1951 در روستاي العدوه در استان الشرقيه مصر است. محمد مرسي در خانوادهاي فقير و كشاورز به دنيا آمد و داراي سه برادر و دو خواهر است و هم اكنون متاهل داراي پنج فرزند و 3 نواده است.
محمد مرسي داراي مدرك كارشناسي ارشد مهندسي فلزات در سال 1978 از دانشگاه قاهره و داراي مدرك دكتراي محافظت از موتورهاي فضاپيما از دانشگاه كاليفرنياي جنوبي آمريكاست كه پس از فراغت از التحصيل در اين دانشگاه نيز به تدريس مشغول شد.
وي به عنوان يكي از اعضاي كميته مقاومت در برابر صهيونيسم در استان الشرقيه و همچنين عضو كنفرانس بين المللي احزاب و نيروهاي سياسي و سنديكاي كارگري انتخاب شد. محمد مرسي همچنين بنيانگذار كميته مصري مقاومت در برابر طرح صهيونيسم هم ميباشد.
مرسي از سال 1992 در دايره سياسي جماعت اخوان المسلمون مشغول به فعاليت شد و در سال 1995 و همچنين سال 2000 كانديداي انتخابات پارلمان الشعب شد كه در سال 2000 موفق به راهيابي به پارلمان الشعب مصر شد و سمت سخنگوي جماعت اخوان المسلمون در پارلمان مصر را برعهده گرفت.
وي در سال 2004 "جبهه ملي تغيير" را به همراه عزيز صدقي تاسيس كرد و در 30 آوريل 2011 جماعت اخوان المسلمون وي را به عنوان رئيس حزب تازه تاسيس آزادي و عدالت انتخاب كرد.