مردم زيمبابوه روز استقلال خود تحت يك دولت ائتلافي را جشن گرفتند و رابرت موگابه، رييس جمهور اين كشور خواستار آشتي ملي شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، همانند سالگردهاي قبلي به مناسبت اين روز ارتش زيمبابوه به رژه رفتن پرداخت و جنگندههاي اين كشور بر فراز استاديوم اصلي زيمبابوه در پايتخت پرواز كردند.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، موگابه در سخنراني خود گفت: اما مراسم امسال مطمئنا بينظير است و اين فرصت را به ما داد تا به عنوان يك خانواده جشن بگيريم.
اين پيام "روز استقلال" از سوي موگابه به شكل قابل توجهي نسبت به گذشته متفاوت بود؛ فردي كه به مدت سه دهه از طريق حبس و ضرب و شتم مخالفان سياسي قدرت را در قبضه خود داشت اكنون بايد جامعه جهاني را متقاعد كند كه ميتواند با مورگان چانگيراي، نخست وزير زيمبابوه براي تامين امنيت و دريافت كمكهاي توسعه همكاري كند.
شركاي ائتلاف زيمبابوه متعهد شدهاند كه براي مقابله با فقر فلج كننده، ارائه خدمات رفاهي ويران شده و كمبود مزمن غذا و كالاهاي اساسي همكاري كنند. اما اتحاد آنها شروع متزلزلي داشته و حاميان چانگيراي هنوز در بازداشت هستند و افراد حزب زانو پي اف موگابه به تصرف اراضي از كشاورزان سفيد پوست ادامه ميدهند.
موگابه از زمان استقلال زيمبابوه از انگليس در سال 1980 رييس جمهور اين كشور بوده و از رخدادهاي سالروز استقلال در سال گذشته براي به نمايش گذاشتن سلطهي حزب خود بر قدرت استفاده كرده است.
اما بخش خبري تلويزيون زيمبابوه مراسم امسال را با گفتوگو با يكي از مشاوران چانگيراي شروع كرد و به مردم هشدار داد كه تيشرتهاي حزبي خود را در خانههايشان بگذارند و با خود به مراسم نياورند.
موگابه 85 ساله خطاب به جمعيت گفت: از تمام مردم زيمبابوه ميخواهم كه خود را در اين روز مقدس وقف اتحاد و آشتي ملي كنند.
وي اظهار داشت: ما بايد فضاي صبر و تحمل را ايجاد كنيم. اين به معني پايان دادن به مصاديق خشونت است كه لطمات بيشماري را به مردم و جوامع ما وارد كرده است.
توزيع مجدد اراضي از سوي موگابه كه از سال 2000 شروع شد عامل بحران اقتصادي زيمبابوه معرفي شده است.
تعداد كشاورزان سفيدپوست از حدود 4000 تن به 400 تن رسيده و زمينهاي كشاورزي به دست دوستان و رفقاي موگابه افتاده است. اما موگابه تحريمهاي غرب را عامل اين بحران معرفي ميكند. وي درخواست خود را براي لغو تحريمها را تكرار كرد.
هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا نيز طي بيانيهاي تلاشهاي صورت گرفته در راستاي اصلاحات را تحسين كرد و دولت زيمبابوه را به ادامه دادن اين اقدامات مهم براي رقم زدن آيندهاي اميد بخشتر براي زيمبابوه دعوت كرد.
وزارت خارجه آمريكا توصيههاي هشدار گونه به اتباع آمريكايي مبني بر عدم سفر به زيمبابوه را لغو كرده ولي هشدار داد كه وضعيت سياسي در اين كشور آفريقايي همچنان غير قابل پيشبيني بوده و ممكن است به سرعت وخيم شود.
تنداي بيتي، وزير دارايي زيمبابوه و مشاور ارشد چانگيراي در گفتوگو با تلويزيون دولتي زيمبابوه اذعان كرد كه "مسايل مسموم كننده" اعضاي دولت ائتلافي را دچار تفرقه كرده است ولي وي خوشبين است.
وي گفت: شكي ندارم كه ما اقتصاد را متحول خواهيم كرد.
خبرگزاري دانشجويان ايران