خبرگزاري فارس- در حالي كه برخي گروههاي اسلامگرا از تقلب حزب حاكم در انتخابات پارلماني خبر مي دهند، ناظران اتحاديه اروپايي انتخابات پارلماني الجزاير كه در آن حزب حاكم به پيروزي رسيد، گامي در مسير اجراي اصلاحات ارزيابي كردند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري رويترز، "خوزه اجناتيو سالافرانكا"، رئيس هيات ناظران اتحاديه اروپا در الجزاير اعلام كرد: گرچه در برخي مسائل فني انتخابات كاستي هايي وجود داشت، اما نكات مثبت زيادي نيز در اين انتخابات مشاهده شد.
وي در كنفرانس خبري يادآور شد كه اين انتخابات گام اوليه در مسير اصلاحات است و به تقويت دمكراسي و حقوق بشر در الجزاير منجر مي شود.
برخي از گروههاي مخالف در الجزاير معتقدند در انتخابات پارلماني روز پنجشنبه گذشته اين كشور تقلب شده است، اما دولت الجزاير اين مساله را رد مي كند.
احزاب ائتلاف اسلامي الجزاير يا همان جناح اسلامگرايان اين كشور نسبت به نتايج انتخابات پارلماني اين كشور اعتراض و در بيانيهاي پيروزي حزب حاكم در اين انتخابات را نشان تقلب در اين انتخابات اعلام كرد.
جناح ائتلاف اسلامي سبز كه سه حزب اسلامگراي الجزايري را دربرميگيرد، در بيانيهاي اعلام كرد كه براي ما ثابت شد كه در انتخابات تقلبهاي گسترده و بزرگي روي داده است و نتايج به شكلي بسيار غير منطقي و نامعقول به سود حزب ملي حاكم تغيير داده است.
بر اساس اين گزارش، جبهه آزاديبخش ملي كه "عبدالعزيز بوتفليقه"، رئيس جمهور الجزاير به آن منتسب است، توانست 220 كرسي از مجموع 462 كرسي پارلمان را به دست آورد.
بر اساس نتايج رسمي، حزب تجمع ملي دمكراتيك كه "احمد اويحيي" نخست وزير الجزاير رهبري آن را بر عهده دارد، با 68 كرسي در رده دوم قرار دارد، همچنين ائتلاف "الجزاير سبز" كه اسلامگرايان هستند در رده سوم قرار گرفته و 48 كرسي را به خود اختصاص دادند.
تحليلگران انتظار داشتند اسلامگرايان الجزاير در اين انتخابات پيروز شوند كه اين مساله موجب مي شد اين كشور به تغييراتي كه انتفاضه مردمي در كشورهاي مصر، تونس وليبي ايجاد كرد، نزديك شود.
ميانگين مشاركت در اين دور از انتخابات پارلماني الجزاير 42 درصد اعلام شد. در اين دور از انتخابات پارلماني الجزاير زنان الجزايري موفق شدند، 31 درصد كرسيهاي پارلمان يا 145 كرسي را به خود اختصاص دهند.
ميزان مشاركت در انتخابات سال 2007 ميلادي در اين كشور 35.6 درصد بود كه كمترين ميزان مشاركت در تاريخ انتخابات اين كشور از زمان استقلال آن در سال 1962ميلادي محسوب ميشود.
اين پيروزي در حالي براي حزب حاكم الجزاير به دست آمد كه برخي از گروههاي سياسي الجزاير شركت در انتخابات را تحريم كرده بودند، حزب تجمع براي فرهنگ و دموكراسي كه خواهان تحريم انتخابات شده بود، در آن غايب بود.
جبهه اسلامي براي نجات به رياست عباسي مدني كه ممنوع الفعاليت است، نيز خواهان تحريم انتخابات شده و اعلام كرده بود كه انتخابات بقاي نظام حاكم را تضمين ميكند.
ناظران بين المللي انتخابات درباره برگزاري اين دور از انتخابات پارلماني الجزاير ابراز رضايت كردند و رئيس هئيت ناظران اتحاديه اروپا اعلام كرد كه در اين دور از انتخابات تمام شهروندان الجزايري امكان شركت در انتخابات را داشتند.
اين درحالي است كه بيش از نيمي از راي دهندگان الجزايري در اين انتخابات شركت نكردند و خبرگزاري رويترز دليل اين امر را عدم باور اين قشر از جامعه الجزاير به انجام اصلاحات در كشور دانست.