واحد مرکزی خبر - روزنامه سعودی نوشت مناظره نامزدهای ریاست جمهوری در مصر الگویی جدید از رقابت های انتخاباتی در کشورهای عربی ایجاد کرد.
روزنامه الوطن چاپ عربستان سعودی در پایگاه اینترنتی خود در مطلبی درباره مناظرات انتخاباتی در مصر نوشت: مناظره ای که پنجشنبه گذشته میان عمرو موسی و عبد المنعم ابو الفتوح دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر برگزار شد رویدادی مهم در جهان عرب محسوب می شود نه تنها از آن جهت که نخستین مناظره در میان نامزدهای ریاست جمهوری در کشورهای عربی است بلکه از آن روی که این مناظره میان نامزدهای ریاست جمهوری مصر، برگزار می شود و این مسئله فی نفسه به خاطر اهمیت زیاد مصر و نقش آن در جهان عرب ، مسئله ای مهم است و هریک از این دو نامزد که در این مناظره شرکت کردند طبق نظرسنجی هایی که تاکنون برگزار شده است جزو برجسته ترین نامزدها در این رقابت ها هستند و از بیشترین شانس برای پیروزی در انتخابات برخوردارند.
برگزاری این مناظره به خودی خود نشان دهنده آن است که انقلاب مصر بدون هرگونه تاثیر خارجی به راه خود ادامه می دهد.
عبد المنعم ابو الفتوح از رهبران پیشین اخوان المسلمین که در دوران حسنی مبارک رئیس جمهور سابق مصر زندانی شد ، روز پنجشنبه به عنوان نامزد ریاست جمهوری در مقابل چشمان همه مردم درباره دیدگاهش درخصوص آینده مصر مناظره کرد و این نشان دهنده میزان تغییرات واقعی است که مصر پس از انقلاب 25 ژانویه شاهد آن بوده و هست.
از سوی دیگر این مناظره نشان می دهد که همه ادعاها درباره وجود دخالت بیگانگان در روند حوادث در مصر صرفا پندار باطل برخی از کسانی است که می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند.
مسائل در مصر همان گونه که روشن است در مسیر برگزاری انتخاباتی در جریان است که همه نشانه ها تاکنون حاکی از آن است که منصفانه برگزار خواهد شد و برای نخستین بار در جریان آن ، مردم مصر در انتخاباتی واقعی رئیس جمهوری را برای کشورشان انتخاب خواهند کرد.
این مناظره تاثیر زیادی در آینده نه فقط بر مصر بلکه بر بسیاری از کشورها و ملت های عربی خواهد داشت که می بینند روسایشان برای نزدیک کردن خود به دیدگاههای ملت ها و آشکار کردن اندیشه ها و رویکردهای خود برای به دست آوردن رای مردم با هم رقابت می کنند.
این صحنه جدیدی است که قطعا روی بسیاری ها تاثیر خواهد گذاشت و بشارت دهنده آغاز دورانی تازه در کشورهایی است که شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خواهند بود و این انتخابات ها رهبرانشان را در همان مسیر در کنار ملت هایشان قرار خواهد داد و این مسئله ای است که جمهوری های عربی در گذشته فاقد آن بودند.
امید آن که روح رقابت و احترامی که بر این مناظره حاکم بود بر همه نامزدها حاکم شود و این امر به ویژگی همه نظام های ریاست جمهوری آینده تبدیل شود به گونه ای که ثبات و آرامش را به آن کشورها برگرداند و آغاز دوره تازه ای از گردش مسالمت آمیز قدرت به جای کودتاها و ترورهایی باشد که ویژگی کشورهای عربی در گذشته بود.
مصر کشوری است که می تواند الگویی مناسب باشد که همه کشورهای دیگر در این زمینه از آن الگو بگیرند، از این رو انتخابات مصر و ثبات آن، بدون تردید یک اولویت برای همه (کشورهای عربی) است.