مصر

خبرگزاري فارس: "ابوالعز الحريري"، نامزد رياست جمهوري مصر از توطئه‌‌ شوراي نظامي براي اخلال در انتخابات رياست جمهوري خبر داد و ايجاد سپر انساني ۶ ميليوني در مرز با فلسطين اشغالي را از برنامه‌هاي خود در صورت رسيدن به قدرت دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در قاهره، "ابوالعز الحريري"، 66 ساله نامزد حزب سوسياليست اتحاد خلق و نماينده فعلي و سابق پارلمان مصر در دوره مبارك و سادات بوده است وي در سال 1979 زماني كه تنها 33 سال سن داشت به عنوان كم‌سال‌ترين عضو به پارلمان راه يافت.

سادات در پنجم سپتامبر سال 1981 الحريري را به همراه هزار و 531 نفر ديگر از شخصيت‌هاي ملي از همه نيروهاي سياسي بازداشت كرد، الحريري پس از انقلاب مصر در جلسات آغازين پارلمان، شوراي نظامي را مورد حمله قرار داد و گفت جاي ژنرال طنطاوي در زندان و در كنار مبارك است.

الحريري در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قاهره از برنامه‌هاي خود، آينده مصر و روابط سياسي با ديگر كشورها سخن گفت.

نامزد رياست جمهوري مصر از احتمال ناآرام شدن اوضاع اين كشور طي چند روز آينده خبر داد و گفت: شوراي نظامي و برخي نيروهاي سياسي به دنبال اخلال در روند انتقال قدرت به رئيس منتخب غيرنظامي هستند و پيش‌بيني مي‌‌شود دادگاه قانون اساسي با صدور حكمي تا قبل از انتخابات رياست جمهوري پارلمان الشعب و مجلس شورا را منحل اعلام كند تا مصر را در شرايط خلا سياسي قرار دهند و اين زمان است كه شوراي نظامي كنترل امور را در دست مي‌گيرد و رئيس جمهوري را كه مد نظر دارد روي كار مي‌آورد.

وي ضمن رد موجوديت كشوري به نام اسرائيل گفت سپر انساني از شش ميليون نفر را در مرز با فلسطين اشغالي ايجاد خواهد كرد.

الحريري روابط مصر با آمريكا در دوران مبارك را به نفع طرف آمريكايي خواند و گفت: مبارك مزدور آمريكايي‌ها در مصر بود و همه خواسته‌هاي آنها را بدون كم و كسري اجرا مي‌كرد.

**** متن كامل اين مصاحبه به شرح ذيل است****

فارس:برنامه شما براي رياست جمهوري مصر چيست؟

الحريري:برنامه من بر اساس نخست، مبارزه با فساد در صحنه سياسي،نهادها و افراد، دوم محاكمه همه جنايتكاران سياسي، اقتصادي و اجتماعي، سوم منزوي كردن نيروهاي ضدانقلاب و چهارم بسيج كردن اراده‌هاي مردمي براي اجراي پروژه‌هايي است كه به حمايت مالي خارجي نيازي ندارد.

راه‌اندازي مجدد هزار و 500 كارخانه كه در دوران مبارك كار نمي‌كردند به علاوه استرداد پول گاز صادر شده به اسرائيل كه طي 6 سال گذشته بالغ بر 60 ميليارد دلار تخمين زده شده است، تسويه بدهي كشاورزان و توسعه 35 درصدي توليد محصولات زراعي و 10 برابر كردن توليد محصولات لبني و چهار برابر كردن سهم توليد گوشت با امكانات موجود از ديگر برنامه‌هاي رياست جمهوري بنده است.

پرداخت كامل درآمد و اشتغال زايي مناسب براي 9/5 ميليون معلول با ذخيره هفت ميليون پوندي يارانه‌هاي انرژي در سال و توسعه اقتصاد كشور با ميلياردها پوند بودجه‌‌اي كه براي صدور گاز به اسرائيل و اسپانيا هزينه مي‌شده است اولويت‌هاي كار دوره رياست جمهوري خواهد بود.

فارس: آيا فكر نمي‌كنيد شوراي نظامي قدرت را به نامزد مورد حمايت خود واگذار كند؟

الحريري: به دنبال حكم دادگاه اداري براي به تعويق انداختن انتخابات به نظر من امكان دستكاري در روند انتخابات وجود دارد به ويژه كه شوراي نظامي و برخي نيروهاي سياسي به دنبال اخلال در روند انتقال قدرت به رئيس منتخب غيرنظامي هستند و پيش‌بيني مي‌كنم دادگاه قانون اساسي با صدور حكمي تا قبل از انتخابات رياست جمهوري پارلمان الشعب و مجلس شورا را منحل اعلام كند تا مصر را در شرايط خلا سياسي قرار دهند و اين زمان است كه شوراي نظامي كنترل امور را در دست مي‌گيرد و رئيس جمهوري را كه مد نظر دارد روي كار مي‌آورد و با صدور احتمالي حكم دادگاه قانون اساسي تا چند روز آينده مصر با اوضاع ناآرامي روبه‌رو خواهد شد.

نيروهاي انقلابي بايد متحد باشند چرا كه انقلاب در شرايط كنوني پيچيده خيلي زود به سرقت مي‌رود شوراي نظامي مشكلات زيادي را ساخته و پرداخته كرده است و پيش از اين در پارلمان مصر گفته‌ام كه جاي طنطاوي در كنار مبارك در زندان طره است نه اينكه در جايگاه رياست شوراي نظامي باشد اما هيچ كس سخن مرا نشنيد و اكنون اوضاع روز به روز بدتر مي‌شود.

الحريري همچنين گفت مخالفتش با توافقنامه كمپ‌ديويد علت بازداشتش از سوي سادات رئيس جمهور اسبق مصر بوده است.

فارس: نظر شما درباره روابط مصر و ايران چيست به نظر شما اين روابط بايد از سرگرفته شود اهميت آن در چيست؟

الحريري: روابط با ايران همچون روابط با هر كشور ديگر در منطقه است اما هنگامي كه رئيس جمهور شدم دلايل و نتايج قطعي روابط با ايران را بررسي مي‌كنم تا براي حذف دلايل كار شود چون من خواهان قطع رابطه مصر با هيچ كشوري نيستم چون دلايلش آشكار است برخي مي‌گويند كه علت قطعي رابطه تهران-قاهره نفوذ شيعه است و برخي علت را در فيلم موهن به سادات مي‌دانند اما همه اينها مسائل سطحي است كه نبايد به قطعي روابط منجر شود و اگر اختلافات تنها در سطح اين مسائل باشد روابط را هر چه سريع‌تر از سر خواهم گرفت چون عوامل و منافع مشتركي ازسرگيري روابط با ايران را واجب مي‌كند به گونه‌اي كه كيان مصر و هويت مصري محفوظ بماند روابط با ايران نيز تنها در بعد ديني نخواهد بود بلكه در همه زمينه‌هاي ديپلماتيك تجاري و راهبردي رابطه خواهيم داشت.

فارس: نظر شما درباره توافقنامه كمپ‌ديويد چيست؟

الحريري: رابطه مصر و اسرائيل بر اساس توافقنامه كمپ‌ديويد بايد مورد تجديد نظر قرار گيرد تا رابطه‌اي برابر باشد و از بزرگ‌ترين مصيبت كه همان مسلح شدن ارتش مصر از سوي آمريكا است نجات يابيم چون اسرائيلي كه فلسطين را اشغال كرده است بايد سلاح در اختيار مصر قرار دهد به ويژه كه همه تسليحات جديد با كد و رمز كار مي‌كنند و ممكن است در جريان جنگ بر سر خود ما فرود آيد در سال 1981 زماني كه از اعضاي حزب تجمع بودم مخالفت من با كمپ‌ديويد علت بازداشتم از سوي سادات، رئيس جمهور وقت بود.

فارس: به نظر شما روابط مصر و اسرائيل پس از انقلاب چگونه بايد باشد؟

الحريري: رابطه ما با اسرائيل رابطه‌اي برابر خواهد بود من كشور اسرائيل را به رسميت نمي‌شناسم بنابراين پيشنهاد مي‌دهم كه كانال آبي در مرز مصر با فلسطين اشغالي كه به اشتباه اسرائيل خوانده مي‌شود تاسيس شود و در اطراف آن 6 ميليون تن به عنوان سپر انساني در برابر اسرائيل سكني گزينند چون اسرائيل اشغالگر است و هيچ عهد و پيماني ندارد.

فارس: نظر شما درباره رابطه با آمريكا چيست در دوران مبارك روابط مصر با آمريكا برقرار بوده است آيا اين روابط به پيشرفت مصر منجر شد؟

الحريري: روابط با آمريكا در دوران مبارك به نفع طرف آمريكايي بود مبارك مزدور آمريكايي‌ها در مصر بود و همه خواسته‌هاي آنها را بدون كم و كسري اجرا مي‌كرد تا از آنها اعانه و تسليحات ارتش و ديگر منافعي را دريافت كند كه به جيب وي و اطرافيانش مي‌رفت كه اكنون در زندان طره هستند.

روابط مصر و آمريكا در آينده بر اساس منافع مصر و كشورهاي عربي و نه آمريكا و بر اساس اصل برابري در تعامل خواهد بود ما بايد از ابتدا خود را از اعانه‌هاي آمريكا خلاصي دهيم تا اين كشور بهانه‌اي براي دخالت در امور مصر نداشته باشد.

فارس: در صورت رسيدن به قدرت روابط مصر با عربستان به ويژه با توجه به تنش اخير در روابط دو كشور چگونه خواهد بود؟

الحريري: روابط مصر و عربستان با يكديگر خوب است و حوادث روزهاي اخير[اعتراض مصري‌ها به بازداشت الجيزاوي وكيل مصري ] اتفاقي گذرا بود كه رسانه‌ها درباره آن بزرگنمايي كردند اما امور خيلي سريع به حال عادي خود بازگشت و سفارت و كنسولگري دو طرف كار خود را از سر گرفتند.

فارس: به قضيه فلسطين چگونه نگاه مي‌كنيد؟

الحريري: قضيه فلسطين موضوع مهم و حساسي است ما كشورهاي عربي بايد در برابر رژيم صهيونيستي بايستيم تا مانع جنايات و تجاوزات اين رژيم عليه برادران فلسطيني خود شويم و من نيز از طريق راه‌هاي صلح‌آميز براي حل قضيه فلسطين تلاش خواهم كرد و از قوانين بين‌المللي براي بازگرداندن سرزمين‌هاي اشغالي به صاحبانشان كمك مي‌گيريم.

فارس: رابطه مصر با كشورهاي منطقه در آينده چگونه خواهد بود؟

الحريري: پيگيري سياست برابري با كشورهاي همسايه بر اساس احترام به حاكميت كشورها و رد سلطه‌گري از سوي هر قدرت منطقه‌اي و فراهم سازي زمينه تفاهم مشترك و تمركز بر آنها در حل اختلافات ضروري است اين گونه برابري‌ها تصميم سياسي و اقتصادي مستقلي را مي‌طلبد و بايد نهادهايي كه همبستگي ملت‌هاي منطقه براي مقابله با خطرات را تحكيم مي‌بخشند تشكيل شود و اولين اقدامات در اين مسير توسعه اتحاديه كشورهاي عربي و اتحاديه آفريقا است تا نهادهايي فعال در سياست خارجي باشند و منافع و خواسته‌هاي همه ملت‌ها را مطرح كنند و جبهه‌اي قدرتمند در برابر هر گونه تلاش براي سلطه‌جويي يا دخالت خارجي‌ها تشكيل دهند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران