الجزيره - احزاب و رسانه هاي الجزاير نسبت به برگزاري انتخابات پارلماني در اين كشور واكنش هاي مختلفي دارند كه اين نشان از تعدد و اختلاف ديدگاهها و نظرات جامعه الجزاير پس از بزرگترين جدال سياسي در سال جاري ميلادي اين كشور است.
به گزارش خبرنگار ايرنا در الجزاير در انتخابات پنجشنبه گذشته مجلس ملي مردمي الجزاير، حزب جبهه ملي آزاديبخش (حزب حاكم) با به دست آوردن 220 كرسي از مجموع 462 كرسي پارلمان پيروز انتخابات مجلس قانون گذاري اين كشور اعلام شد.
بنا به گفته 'دحو ولد قابلية' وزير كشور الجزاير، حزب حاكم توانسته 68 درصد از كرسيهاي پارلمان را به خود اختصاص دهد و اين در حالي است كه هفت حزب اسلامگراي اين كشور در مجموع تنها 59 كرسي پارلمان را به خود اختصاص دادند.
براساس آمار رسمي اعلام شده در الجزاير، جبهه الجزاير سبز كه متشكل از ائتلاف چند حزب اسلا مگراست، 48 كرسي و جبهه عدالت و توسعه ديگر حزب اسلامگراي الجزاير نيز تنها هفت كرسي پارلمان را به خود اختصاص داد.
در اين انتخابات حزب اسلامي جبهه التغييرتوانست چهار كرسي پارلمان را از آن خود كند.
حزب آزادي و عدالت و جبهه الجزايرجديد نيز كه دو حزب اسلامگراي ديگر الجزاير هستند، نتوانستند به هيچ يك از كرسيهاي پارلمان دست يابند.
نكته جالب وقابل توجه در نتيجه اين انتخابات موفقيت بيش از پيش نامزدهاي زن در به دست آوردن كرسي هاي بيشتر در مجلس آينده اين كشور است.
در اين انتخابات 145 زن توانستند به مجلس الجزاير وارد شودند در حاليكه در مجلس فعلي تنها 30 نماينده زن حضور داشتند.
جبهه سوسياليست و حزب كارگر نيز به ترتيب 21 و 20 كرسي و سه حزب الاحرار، جبهه ملي الجزاير و الجزاير نيز 19 ، 9 و 5 كرسي در مجلس آينده الجزاير خواهند داشت و نامزدهاي مستقل نيز تنها 19 نفر هستند.
اما رهبران احزاب اسلامگراي الجزاير ضمن اعتراض به نتايج انتخابات و مردود شمردن نحوه اجراي اين انتخابات نسبت به شفاف بودن در برگزاري آن ابراز ترديد كردند.
اين احزاب كه از نتيجه انتخابات شگفت زده شده اند اقدام به پيش بيني هاي مختلف در خصوص آينده سياسي كشور نموده و همواره نسبت به وقوع برخي حوادث حساب نشده هشدار مي دهند.
احزاب اسلامگراي الجزاير پس از اعلام نتايج آراء با رد نتايج انتخابات اعلام كردند كه اين انتخابات در واقع عقب نشيني از اصلاحات دموكراتيك در الجزاير بود.
'عبد الله جاب الله' رهبر حزب عدالت وتوسعه كه پيش از انتخابات خود را پيروز اين ميدان مي دانست با واكنش نسبت به نتيجه اين انتخابات تاكيد كرد اكنون بايد به فكر انجام تغييرات سياسي بمانند آنچه كه در تونس رخ داد باشيم .
به عقيده وي در اين انتخابات تقلبي آشكار با دخالت دستگاه حاكم رخ داده است و اين امر زمينه ايجاد تغيير سياسي در كشور را فراهم ساخته است.
وزير كشور الجزاير نيز در خصوص پيروزي حزب حاكم در اين كشور گفته است: مردم الجزاير حزب جبهه آزاديبخش ملي الجزاير را انتخاب كردند چرا كه آنها با اين حزب آشنايي دارند و اين حزب در زماني كه منطقه را آشوب فرا گرفته بود همانند پناهگاه امني براي شهروندان الجزايري بود.
'ابو جره سلطاني' نيز يكي از ديگر رهبران اسلامگراي الجزاير تاكيد كرد كه الجزاير نياز به وقوع بهار عربي دارد اما ناظران سياسي اعتقاد دارند اينگونه اظهار نظرها دلايلي براي تلاش براي سرنگوني نظام است.
'فوزي باعين' رييس گروه عهد 54 الجزاير نيز روز گذشته در سخناني با متهم كردن دولت الجزاير به دخالت آشكار در اين انتخابات گفت كه اكنون ديگر شرايط براي برگزاري بهار عربي واقعي فراهم شده و خطراتي مانند دخالت ناتو و يا نيروهاي خارجي كشور را تهديد نخواهد كرد بلكه اين بهار عربي است كه راه خود را خواهد پيمود.
روزنامه 'الفجر' چاپ الجزاير نيز همانند ساير رسانه هاي اين كشور با اشاره به مواضع و ديدگاه احزاب اسلامگرا در اين كشور تاكيد كرد كه متاسفانه اين احزاب قصد دارند طبل خشونت در كشور را بارديگر به صدا درآورند.
اين روزنامه در انتقاد از برخي ديدگاههاي احزابي كه در انتخابات اخير با استقبال كم مردم رو به رو بودند، افزود آنان كه سخن از وقوع انقلاب بمانند بهارعربي را دارند بايد بدانند كه در سال هاي نود كه بيش از دو هزار الجزايري كشته شدند، انقلاب و بهارعربي در الجزاير رخ داد و ديگر نياز به تغييرات تازه اي نيست .
برخي محافل خبري اظهار عقيده كردند كه هرچند در سال 2011 در گيري هاي زود هنگام در الجزاير رخ داد اما اين كشور به سوي بهار عربي پيش نمي رود و اين كشور از روشي همانند كشور مغرب (مراكش ) در راستاي كاهش بحران استفاده كرده است كه تا حدودي هم موفق شده است .
اين درحاليست كه در نظرسنجي كه روزنامه هاي الجزاير از افكار عمومي در خصوص نتايج انتخابات پارلماني اين كشور انجام دادند، چنين نتيجه گيري مي كنند كه 16 درصد از اين اظهار نظرها معتقدند كه اكنون زمان انجام تغييرات در الجزاير فراهم شده است و22 در صد مي گويند تغييراتي صورت نخواهد گرفت.
براساس اين نظرسنجي 51 در صد ديگر مي گويند كه آينده تغييرات در اين كشور هنوز مبهم است و تنها 20 در صد از اين افراد اعتقاد دارند كه اصلاحاتي در كشور براثر اين انتخابات رخ خواهد داد.
در انتخابات دهم مي (21 ارديبهشت ماه) مجلس ملي مردمي الجزاير كه حدود 500 ناظر بين المللي بر آن نظارت داشتند ، حدود 43 درصد از واجدين شرايط بر سر صندوق هاي اخذ راي حاضر شدند.
ناظران بين المللي پيش از اين صحت انتخابات را مورد تاييد قرار دادند و اعلام كردند كه انتخابات در الجزاير شفاف برگزار شده است.