رايزن فرهنگی ايران در سيرالئون طی مصاحبهای با روزنامه«نيوويژن» اين كشور به تشريح جزئيات زندگی و آثار مولانا؛ عارف و شاعر ايرانی قرن هفتم هجری پرداخت.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، «محمدرضا قزلسفلی» رايزن فرهنگی ايران در سيرالئون در اين مصاحبه كه روز 13 مهرماه انجام شد، تصريح كرد: جلالالدين محمد بلخی مشهور به مولوی يا مولانا يكی از بزرگترين شاعران، عرفا و حكمای ايران در قرن هفتم هجری قمری است؛ عقايد مولوی در زمينه تصوف باعث شد كه افراد زيادی به وی تمايل پيدا كنند.
جلالالدين محمد بلخی همواره خود را از مردم خراسان میدانست؛ اين شاعر و عارف ايرانی به نامهای مولوی، مولانا، ملا رومی، جلال الدين محمد رومی و مولوی بلخی مشهور است.
اين عارف بزرگ ايرانی در بزرگ انديشی و بيان ساده درباره خصال انسانی، يكی از برگزيدگان جهان است؛ اشعار وی بعد از چند صد سال هنوز برای بشريت امروز تازگی داشته و راه گشای بسياری از مشكلات بهشمار میرود.
مولوی از بزرگترين طلايهداران عرفان و تصوف است كه در كتاب مثنوی و زندگی خود اين دو را به شكلی عملی به عاشقان خداوند متعال نشان داده و راه سير و تكامل فردی را كه نتيجه آن سير و تكامل اجتماعی است، معرفی كرده است.
زندگی، موقعيت خانوادگی و اجتماعی، جوانی، فضائل اخلاقی، افكار و سلوك، رحلت، اشارهای به محتوای برخی اشعار، اوضاع اجتماعی و حكومت زمان مولوی، مولوی و شمس، ديدار و آشنايی شمس با مولانا، آثار و مسافرتهای مولوی، تأثير اشعار مولوی بر عرفان و قرآن مجيد و پيامبران در مثنوی مولوی از جمله مباحثی بودند كه توسط رايزن فرهنگی ايران در اين مصاحبه تشريح شد.