ایرنا- با نگاهي به سخنان تبليغاتي نامزدهاي رياست جمهوري مصر، چنين استنباط مي شود كه آنان با چالش بزرگ 'شوراي نظامي' كه پس از سرنگوني ' حسني مبارك ' تشكيل شده، روبرو هستند .
نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر تلاش مي كنند با استفاده از تبليغات، فعاليت شوراي نظامي اين كشور را به چالش كشيده و با ارايه برخي واقعيات موجود مصر ، نظر شهروندان اين كشور را به خود جلب كنند .
بسياري از نامزدهاي انتخاباتي مصر ، شوراي نظامي را به بي كفايتي متهم كرده و سياستهاي اين شورا را عامل كشته شدن دهها نفر از مردم مصر در دوران انقلاب مي دانند. همچنين نامزدها نظاميان حاكم را عامل معرفي هزاران نفر از معترضين به دادگاههاي نظامي عنوان مي كنند .
اما شمار زيادي از كارشناسان سياسي مصر اعتقاد دارند كه شوراي نظامي مصر بايد از صحنه سياسي كشور كنار برود. تعدادي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر نيز همگام با اين كارشناسان در تبليغات خود تاكيد دارند كه برخي از اعضاي شوراي نظامي بايد در دادگاه حاضر شده و محاكمه شوند.
'عبد الحميد عمران' سرلشگر ستاد جنگ مصر ديدگاههاي شخصيتهاي سياسي و برخي از نامزدهاي انتخابات اين كشور در برخورد با شوراي نظامي را نامناسب مي داند و افزوده است كه آنان از اين شورا به عنوان نهادي جنايتكار ياد مي كنند .
وي به رسانه هاي منطقه اي گفته است كه شرايط سياسي مصر بايد به سمتي حركت كند تا اعمال خشونت آميز شوراي نظامي عليه شهروندان اين كشور محدود شود .
سرلشگر 'احمد فواد' رييس مركز 'مطالعات راهبردي دريانوردي' مصر نيز مواضع نامزدهاي رياست جمهوري در مورد شوراي نظامي را تاييد مي كند و اين شورا را متهم كرده كه زمينه هدر رفتن توان انقلاب مردمي مصر را فراهم كرده است .
وي معتقد است كه بحران سياسي و مشكلات اقتصادي و همچنين افزايش پديده فساد اقتصادي از عواقب ادامه فعاليت شوراي نظامي در مصر است .
سرلشگر 'وجيه عنيفي' تحليلگر مسايل نظامي در 'مركز مطالعات راهبردي نظامي قاهره' نيز گفته است كه يكي از اشتباهات جبران ناپذير شوراي نظامي، محدود كردن فعاليت وزارت كشور بود كه زمينه دخالت سازمانهاي اطلاعات جاسوسي آمريكا و رژيم اسراييل در مصر را فراهم كرد .
اين تحليل گران و كارشناسان سياسي نظامي مصر در ادامه تاكيد كردند كه سخناني كه نامزدهاي انتخاباتي در خصوص شوراي نظامي ايراد مي كنند، فقط در راستاي تبليغات و جمع آوري راي مردم است و برخي از آنهاي نيز صادقانه مطرح نمي شود.
انتخابات رياست جمهوري مصر سوم و چهارم خرداد ماه برگزار مي شود و در صورت كشيده شدن آن به مرحله دوم، نامزدهاي برگزيده 17 و 18 همين ماه مجددا به رقابت خواهند پرداخت .
در انتخابات رياست جمهوري مصر 13 نفر خود را نامزد كرده اند .