مصر

خبرگزاري فارس- "هشام البسطيوسي"، نامزد ملي‌گراي انتخابات رياست جمهوري مصر تاكيد كرد مصر به اسرائيل نيازي ندارد و قطع روابط با آن بسيار ساده است.

به گزارش خبرنگار فارس در قاهره، "هشام محمد عثمان البسطويسي" معروف به هشام البسطويسي به عنوان كانديداي حزبي از سوي حزب "اتحاد ملي پيشرو" و با جريان فكري ملي‌گرايي نامزد انتخابات رياست جمهوري شده است، وي حقوقدان و نائب رئيس دادگاه تجديد نظر مصر نيز است.

هشام البسطويسي متولد 23 مي 1951، متاهل و داراي سه فرزند است و از جمله مخالفان رژيم سابق مصر به شمار مي‌آيد و يك‌بار رژيم حسني مبارك درصدد ترور وي نيز برآمد كه با موفقيت همراه نبود و پس از آن همواره تحت نظر رژيم بود و فشارهاي بسياري را در دوران زمامداري حسني مبارك متحمل شد.

هشام البسطيوسي در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اولويت برنامه‌هاي خود را از سرگيري روابط ديپلماتيك كامل قاهره-تهران خواند و تاكيد كرد: منافع مشترك بين دو كشور نه تنها در سطح مصر بله در سطح كشورهاي عربي است و ازسرگيري روابط كشورهاي عربي با ايران نيز حمايت خواهم كرد.

نامزد انتخابات رياست جمهوري با تاكيد بر اينكه مصر به رژيم صهيونيستي نيازي ندارد تاكيد كرد: در توافقنامه كمپ‌ديويد بايد اصلاحاتي صورت بگيرد و اسرائيل بايد بداند كه با ملتي انقلابي روبه‌رو است كه رژيم فاسدي را سرنگون كرده است و قطع روابط با آن بسيار ساده است.

البسطيوسي درباره رابطه آمريكا با كشورهاي عربي و به ويژه مصر گفت آمريكا كشوري استعماري است و اعلام حمايت‌هايش از توزيع ثروت و تحقق عدالت اجتماعي در منطقه نيز با هدف تحقق منافع غرب در منطقه است.

وي درباره تنش اخير بين قاهره و رياض بر سر بازداشت وكيل مصري از سوي رژيم سعودي تاكيد كرد اگر در برهه اخير رئيس جمهور بودم سفير مصر را از عربستان اخراج مي‌كردم.

فارس: برنامه شما براي رياست جمهوري مصر چيست؟

البسطيوسي: مسائل مورد اهميت در برنامه انتخاباتي بنده موضوع اقتصادي است و موضوع بهداشت و آموزش نيز از اولويت‌هاي برنامه‌هاي آتي خواهد بود اما توسعه اقتصاد مصر به عمران‌سازي صحراي غربي از طريق استفاده از تجربيات و فناوري‌هاي نوين و به كارگيري جوانان مصري به ويژه نظاميان ممكن است اما همه اين امور تنها با بازگرداندن امنيت به مصر ممكن است و درباره تحقق امنيت يقين مي‌دهيم چون مصر از ارتشي قدرتمند برخوردار است.

فارس: آيا فكر نمي‌كنيد شوراي نظامي قدرت را به نامزدي كه از وي حمايت مي‌كند تحويل دهد؟

البسطيوسي:شوراي نظامي نمي‌تواند اين كار را بكند در قبال مردم نيز صبر زيادي نشان داده است، شوراي نظامي بايد در برخورد با تظاهراتي كه هر روز برگزار مي‌شود به طور جدي و بر اساس قانون برخورد مي‌كرد تقلب در انتخابات تا حد زيادي بعيد به نظر مي‌رسد به ويژه كه شوراي نظامي خواهان انتقال ايمن و مسالمت‌آميز قدرت بدون وقوع مشكلي است و گمان نمي‌كنم كه شوراي نظامي خود مايل به ايجاد مشكلي از جمله تقلب باشد.

فارس: نظر شما درباره روابط مصر و ايران چيست؟ آيا معتقد به ازسرگيري اين روابط هستيد اهميت آن در چيست؟

البسطيوسي: از جمله اولويت‌هاي من ازسرگيري كامل روابط ديپلماتيك با ايران است چون اين روابط در راستاي منافع امنيت ملي مصر و منافع مشترك بين دو كشور نه تنها در سطح مصر بله در سطح كشورهاي عربي است و با ازسرگيري روابط كشورهاي عربي با ايران نيز حمايت خواهم كرد.

فارس: نظر شما درباره توافقنامه كمپ‌ديويد چيست؟

البسطيوسي: همه توافقنامه‌هاي بين‌المللي كه مصر به امضا رسانده است از جمله توافقنامه كمپ‌ديويد الزام‌آور است اما به اعتقاد من بايد از طرف اسرائيلي خواست كه برخي از بندهاي اين توافقنامه را موافق با منافع مصر و خواسته مردم اين كشور تعديل كند و اين امر در نهايت به نهادهاي منتخب در داخل كشور مرتبط مي‌شود.

فارس: به نظر شما روابط مصر و اسرائيل پس از انقلاب چگونه بايد باشد؟

البسطيوسي: روابط مصر با طرف اسرائيلي بايد رابطه‌اي برابر و بر اساس احترام متقابل باشد اسرائيل به خوبي از بزرگي كشور مصر و نقش آن در منطقه آگاه است، اسرائيل بايد بداند كه با ملتي انقلابي روبه‌رو است كه رژيم فاسدي را سرنگون كرده است و قطع روابط با آنها بسيار ساده است و ما به اسرائيلي‌ها نيازي نداريم.

اگر در جريان كشته شدن سربازان مصري در مرز با اسرائيل رئيس جمهور بودم روابط با اسرائيل را قطع كرده و سفير اسرائيل را فورا اخراج مي‌كردم تا زماني كه اسرائيل متهمان را محاكمه كند و به طور رسمي از ملت مصر عذرخواهي كند و تعهد دهد كه اين گونه وقايع تكرار نمي‌‌شود.

فارس: نظر شما درباره روابط مصر با آمريكا چيست در دوران مبارك روابط برقرار يوده است آيا اين روابط به پيشرفت كشور منجر شد؟

البسطيوسي: رابطه با آمريكا بايد با در نظر گرفتن منافع مصر همراه باشد بنابراين به دنبال مسائل مورد توافق دو طرف خواهيم بود و درباره مسائل مورد اختلاف نيز به دنبال راه حل خواهيم بود و نبايد در روابط خود به منافع ملي ضربه بزنيم خواسته‌هاي كشورهاي عربي براي تحقق عدالت اجتماعي و دموكراسي و برخورداري از دستگاه قضايي مستقل به طور موقت با منافع آمريكا و اروپا هماهنگ است اكنون اين منفعت آمريكا و اتحاديه اروپا است كه در مصر نظامي دموكراتيك تشكيل شود و تقسيم ثروت و تحقق عدالت اجتماعي در منطقه باشد چون اين امر بازرهاي جديدي را براي كشورهاي غربي در منطقه بازخواهد كرد.

آمريكا كشوري سرمايه‌داري و اهداف آن استعماري است و همين اكنون در صادرات محصولات خود با بحران روبه‌رو است بنابراين يكي از اهدافش توزيع ثروت در اين منطقه است پس اگر ثروت‌ها در منطقه عربي بين ملت‌ها توزيع شود اين ملت‌ها قدرت خريد كالاهاي خارجي را پيدا مي‌كنند و تشكيل نظام دموكراتيك و دستگاه قضايي مستقل در كشورهاي منطقه نيز مهاجرت معكوس به همراه خواهد داشت و مهاجرت از خاورميانه و شمال آفريقا به اروپا و آمريكا را كاهش مي‌دهد و اين امر تا حد زيادي براي كشورهاي غربي امنيت محقق مي‌كند.

فارس: در صورت رسيدن به قدرت روابط مصر و عربستان در سايه حوادث اخير چگونه خواهد بود؟

البسطيوسي: اگر در سايه تنش اخير در روابط مصر و عربستان رئيس جمهور بودم سفير مصر را فورا از عربستان فرامي‌خواندم، عربستان و هر كشور ديگري بايد از جايگاه مصر باخبر باشد و قبل از خارج كردن سفير خود از مصر به خوبي فكر مي‌كرد بنابراين اگر رئيس جمهور بودم سفير خود را فورا از عربستان خارج مي‌كردم.

فارس: به قضيه فلسطين چگونه نگاه مي‌كنيد؟

البسطيوسي: قضيه فلسطين از مهم‌ترين مسائلي است كه در اولويت خود قرار مي‌دهم اما اميدوارم كه گفت‌وگوي عربي جدي درباره اين موضوع صورت گيرد چون در صورت گفت‌وگوي جدي كشورهاي عربي با يكديگر و موضع‌‌گيري واقعي كشورهاي عربي در برابر اسرائيل و آمريكا همه طرف‌ها به اجراي قوانين بين‌الملل پايبند مي‌‌شوند.

فارس: رابطه مصر با كشورهاي منطقه در آينده چگونه خواهد بود؟

البسطيوسي: روابط مصر با كشورهاي منطقه بر اساس منافع مشترك بين كشورها با حفظ احترام شهروند مصري در خاك هر كشوري به ويژه در كشورهاي همجوار بايد باشد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران