واحد مرکزی خبر - از عدالت اجتماعی تا برابری و از افزایش فرصت های شغلی تا تامین امنیت، خواسته های متفاوت شهروندان مصری است که بار سنگینی را بر دوش رئیس جمهور آتی این کشور گذاشته است.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، مردم مصر انتظارات متفاوتی از رئیس جمهور آتی این کشور دارند.
یکی از ساکنان یک منطقه فقیر نشین در حاشیه قاهره می گوید: همسرم ازدواج مجدد کرده و من را با فرزندانمان ترک کرده است. بنا براین من خواسته ای جز تامین خوراک و جای خواب ندارم.
احمد عید علی مغازه دار مصری می گوید: اولین چیزی که ما نیاز داریم امنیت است. ما به فرصت های شغلی نیاز داریم. فارغ التحصیل های دانشگاهی ما بیکارند و در قهوه خانه های محلی نشسته اند و کاری نمی کنند. بنا براین ما به رئیس جمهوری نیاز داریم که برای این جوانان بیکار ، فرصت های شغلی فراهم کند. برای آنها زمین یا کارخانه برای کار کردن فراهم کند.
جیحان یک زن خانه دار مصری می گوید:من تحصیلات خوب برای فرزندانم می خواهم. من رئیس جمهوری می خواهم که آموزش و پروش و مراقبت های بهداشتی را برایمان فراهم کند. من رئیس جمهوری می خواهم که با ما مثل انسان رفتار کند. فرق ما با مردم ساکن در کشورهای توسعه یافته چیست؟ هیچ تفاوتی نداریم، ما منابع مورد نیاز خود را داریم. ما نیروی کار انسانی لازم با انسان های فراوانی که عاشق کشور خود هستند، داریم. اما متاسفانه امروز آنها کارهایی کرده اند که جوان ها از کشورشان متنفر شوند.
شهیرا امین روزنامه نگار مصری می گوید: ما به کسی نیاز داریم که ثبات را درک کند و همچنین به خواسته های مردم مثل کرامت، نان، عدالت اجتماعی، آزادی و دمکراسی واقعی واقف باشد. ما به آموزش عمومی و گام های کوچکی به سوی دمکراسی نیاز داریم، اما دمکراسی فرآیندی طولانی مدت است و بنا بر این ما به رئیس جمهوری نیاز داریم که ما را به سوی آن هدایت کند. جای تعجبی نیست که رئیس جمهور آتی کشور کمتر از چهار سال فرصت داشته باشد، زیرا اگر به خواسته های مردم پاسخ ندهد، مردم به میدان التحریر باز می گردند.
احمد رشدی دانشجوی مصری گفت: اگر رئیس جمهور آتی مصر درست عمل نکند کشور به حال گذشته باز می گردد. اما اگر رئیس جمهور مصر درست عمل کند، آموزش و پرورش، پاکیزگی کشور و همه چیز دیگر مثل وضعیت مسکن و خیابان ها بهبود خواهد یافت و مصری ها زندگی راحتی خواهند داشت و می دانند قبل از خواب غذایی برای خوردن خواهند داشت.
مونا عامر استادیار روان شناسی در دانشگاه آمریکایی ها در قاهره گفت: وقتی مردم درباره یک نامزد سیاسی تصمیم گیری می کنند ما بر اساس تحقیقات می دانیم که انتخاب آنها معمولا بر اساس تحقیق و بازنگری در عرصه سیاسی، بر اساس منطق یا اطمینان یافتن از ارزش ها و عقایدشان این انتخاب را انجام نمی دهند. مردم بر اساس احساساتشان نامزدها را انتخاب می کنند. چالشی که مصر در این انتخابات با آن روبرو است این است که پس از سی سال یا شاید بتوان گفت پس از هزاران سال مردم مصر برای اولین بار با یک انتخاب روبرو هستند و می توانند تصمیم بگیرند و انتخاب کنند.