واحد مرکزی خبر- شورای امنیت سازمان ملل متحد ماموریت نیروهای حافظ صلح این سازمان را در منطقه مورد مناقشه ابیی تمدید کرد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر ، شورای امنیت سازمان ملل متحد ماموریتهای صلح بانی در منطقه ابیی را که هم سودان و هم سودان جنوبی درباره آن ادعای ارضی دارند، تمدید و از تاخیر در تشکیل یک دولت محلی در ابیی ابراز نگرانی کرد.
سازمان ملل متحد با استقبال از خروج نیروی پلیس سودان جنوبی از منطقه از دولت سودان نیز خواست همه نیروهای نظامی و پلیس مستقر در ابیی را فورا و بدون هیچ شرطی خارج کند. این سازمان از سودان و سودان جنوبی خواست هرچه سریع تر تشکیل دولت محلی در ابیی را نهایی کنند و وضعیت در این منطقه را «تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین المللی» توصیف کرد.
خارطوم در ماه مه سال گذشته و به دنبال حمله ای که از جنوب به کاروان ارتش سودان صورت گرفت، کنترل ابیی را در دست گرفت که این امر موجب خروج جمعی دهها هزار غیرنظامی شد. از ژوئن گذشته که شورای امنیت برای اولین بار ماموریت نیروهای حافظ صلح خود را در ابیی مجوز داد، سه هزار و هشتصد صلح بان اتیوپیایی در منطقه حضور دارند.
سودان جنوبی هفتصد نیروی پلیس خود را هفته گذشته از ابیی خارج کرد اما ادریس اسماعیل حسن نماینده سودان در سازمان ملل روز پنج شنبه این اقدام را رویکردی اشتباه خواند و از آن انتقاد کرد. وی گفت: «خروج نیروها باید به طور همزمان صورت گیرد و نهادی که هر دو طرف با آن موافقند بر آن نظارت داشته باشد.»
سودان جنوبی در ماه ژوئیه و پس از شش ماه از برگزاری همه پرسی که طبق توافق صلح دو هزار و پنج برگزار شد، از سودان جدا شد و به این ترتیب به چند دهه جنگ داخلی که در آن بیش از دو میلیون نفر قربانی شدند، پایان داد. قرار بود همه پرسی نیز درباره ابیی برگزار شود و در آن این منطقه تصمیم بگیرد که به شمال می پیوندد یا به جنوب اما این همه پرسی هرگز برگزار نشد زیرا هیچ یک از دو طرف حاضر به مشارکت در آن نشدند.
فرانسیس نازاریو سفیر سودان جنوبی در سازمان ملل گفت دولتش خواستار ازسرگیری مذاکرات با سودان است و از همسایه خود خواست نظامیانش را از ابیی خارج کند.
درگیری های مرزی اخیر بین سودان و سودان جنوبی که به اقدام سودان جنوبی در تسخیر منطقه نفتی مورد مناقشه ختم شد، شورای امنیت سازمان ملل را به تصویب قطعنامه ای در دوم مه واداشت که در آن تهدید شده است اگر دو طرف از نقشه راه اتحادیه آفریقا تبعیت نکنند، تحریم خواهند شد. تحلیلگران از مدتها قبل پیش بینی کرده اند که تنش ها بین این دو کشور ممکن است به جنگی تمام عیار بینجامد و کل منطقه را درگیر کند.