خبرگزاري فارس- تصميم 20 حزب الجزايري به تحريم پارلمان اين كشور، امضاي نقشه راه در گينه بيسائو و هشدار تونس به دخالت نظامي در سوريه مهمترين عناوين خبري قاره آفريقا در 24 ساعت گذشته بودهاند.
به گزارش فارس، قاره سياه در طول 24 ساعت گذشته روز نسبتا آرامي را سپري كرد، به جز كشور الجزاير كه همچنان با التهاب انتخابات پارلماني و اعلام نتايج اين انتخابات مواجه است.
الجزاير
پايگاه اطلاع خبري مفكره الاسلام در خبري اعلام كرد كه احزاب مخالف الجزايري به دنبال تقلب در نتايج انتخابات پارلماني اين كشور نشستي براي اعلام موضع خود نسبت به تحريم و يا عدم تحريم پارلمان برگزار ميكنند.
يكي از جنبشهاي وابسته به جماعت اخوان المسلمون الجزاير نيز با برگزاري نشستي تصميم گرفت چهار وزير خود از دولت كنوني الجزاير را خارج كند تا اعتراض خود نسبت به تقلب در انتخابات نشان دهد.
در جريان انتخابات اخير دو حزب حاكم "جبهه آزادسازي ملي" و "تجمع ملي دموكرات" بار ديگر صاحب بيشترين كرسيها در پارلمان جديد الجزاير شدند.
گروههاي مخالف الجزايري روز چهارشنبه نشستي مقدماتي را برگزار كردند و طي آن با صدور بيانيهاي نتايج انتخابات را رد كردند.
زيمبابوه
خبرگزاري فرانسه در خبري اعلام كرد كه "انسون نكالا"، وزير دفاع اسبق زيمبابوه گفت كه پس از ملاقات با رابرت موگابه، رئيس جمهوري 88 ساله زيمبابوه به وي گفت كه خسته شده و ميخواهد بازنشسته شود، اما نميتواند اين كار را بكند چون در اين صورت حزبش ميميرد.
وي افزود: او نميتواند حزب را در چنين شرايطي رها و از سمتش كنارهگيري كند. آنچه او را از كنارهگيري بازميدارد اين است كه نميخواهد حزب زانو- پي اف فرو بپاشد.
سخنگوي رئيس جمهوري زيمبابوه از اظهار نظر درباره سخنان وزير دفاع اسبق اين كشور خودداري كرد.
انسون نكالا تصريح كرد: براي برخي از مردم گفتن اين مساله كه موگابه بايد برود راحت است اما اغلب آنها نميدانند كه موگابه همچون چسبي است كه كشور را منسجم نگه ميدارد.
مالي
خبرگزاري فرانسه در خبري اعلام كرد كه رهبران كودتاي مالي اعلام كردند، به تصميم بلوك كشورهاي غرب آفريقا در مورد اينكه "ديانكوندا ترائوره"، تا زمان برگزاري انتخابات سراسري رئيس جمهوري مالي باشد، احترام ميگذارند.
ديانكوندا ترائوره به منظور رهبري دولت انتقالي باقي خواهد ماند و همزمان به مذاكرات درباره تحقق اقدامات ادامه خواهد داد.
بلوك كشورهاي غرب آفريقا موسوم به اكوواس پيشتر رهبران كودتاي 22 مارس سال جاري ميلادي را به متهم كرده بودند كه تلاشهايشان براي هدايت اين كشور به منظور بازگشت به حكومت قانون اساسي را به بن بست كشانده است.
"آمادو هيا سانوگو"، رهبر كودتاگران مالي پس از ديدار با وزيران غرب آفريقا در هيئت ميانجيگرانه در "باماكو" گفت: توافق اوليه با بلوك كشورهاي غرب آفريقا به دست آمده و مذاكرات طي ساعات آتي ادامه مييابد.
بلوك كشورهاي غرب آفريقا با موفقيت توافق دولت انتقالي را ميانجيگري كردند و خونتا را متقاعد كردند تا قدرت را در 12 آوريل به ترائوره بسپارد.
گينه بيسائو
مقامهاي گينه بيسائو به خبرگزاري فرانسه اعلام كردند، كودتاگران اين كشور، پارلمان و گروهي از احزاب سياسي اين كشور غرب آفريقا با هدف پايان دادن به بحران ايجاد شده در جريان كودتاي 12 آوريل اقدام به امضاي يك نقشه راه كردهاند.
اين سند پنج صفحهاي توسط "برايما سوري دجالو"، رئيس پارلمان موقت گينه بيسائو، رهبر كودتاگران اين كشور و 25 حزب از جمله حزب "نوسازي اجتماعي" امضا شد كه اصليترين حزب مخالف پيش از كودتا به شماري رفت.
اين نقشه راه ايجاد يك هيئت انتخاباتي جديد را دربرميگيرد كه رياست آن را يك مقام ارشد قضايي عهدهدار است و بايد قانون انتخاباتي را مورد تجديد نظر قرار دهد.
تونس
خبرگزاري آسوشيتدپرس در خبري اعلام كرد كه "حمادي الجبالي"، نخست وزير تونس گفته است: دخالت نظامي در سوريه سبب پيچيدهتر شدن اوضاع ميشود، اما تونس از خواستههاي ملت سوريه حمايت ميكند.
الجبالي در ادامه افزوده است: تظاهراتي كه در تونس انجام ميشود، دلايل اجتماعي داشته و به موضوعات سياسي ارتباطي ندارد و اين تظاهرات ضد اصول انقلاب نيست و ما خواستههاي مردمي را درك و تا جاي ممكن براي رفع آنها تلاش ميكنيم.
وي با اشاره به روابط تونس و ديگر كشورها بيان كرد: انقلاب تونس بر برقراري رابطه با همه كشورهاي جهان تاكيد دارد و ما به دنبال منافع تونس هستيم.
نخست وزير تونس بدون اشاره به اقدامات عربستان سعودي عليه انقلاب تونس و پناه دادن به زين العابدين بن علي، عربستان را شريك اساسي تونس خواند.
سودان
خبرگزاري رويترز در خبري اعلام كرد كه خارطوم ماه گذشته چهار خارجي با مليت انگليسي، نروژي، آفريقاي جنوبي و سودان جنوبي را در مرز با سودان جنوبي دستگير كرده است.
"تابو امبكي"، ميانجي اتحاديه آفريقا كه مسئول حل اختلافات ميان سودان و سودان جنوبي است، گفت: ما از رئيس جمهوري سودان براي آزادي اين چهار شهروند خارجي قدرداني مي كنيم.
وزارت دفاع سودان نيز آزادي اين چهار خارجي را تاييد كرد.
تنش مرزي اخير ميان سودان و سودان جنوبي دو كشور را تا مرز وقوع جنگ پيش برد اما نهادهاي بينالمللي و كشورهاي مختلف از دو كشور خواستند كه در راستاي پايان دادن به درگيري ها و از سرگيري مذاكرات گام بردارند.