خبرگزاري فارس- عمر الشاهد از چهرههاي برجسته جريان ملي تونس مرگ" حسين التريكي" مبارز و نويسنده ضدصهيونيسم تونسي را مشكوك و در هالهاي از ابهام دانست و گفت: تريكي همواره از سوي صهونيستها تهديد به مرگ شده بود.
"حسين التريكي"، مبارز و نويسنده ضدصهيونيسم تونسي بيست و دوم ارديبهشت ماه گذشته هنگام بازگشت از نماز بر اثر يك حادثه رانندگي مشكوك در آرژانتين جان خود را از دست داد .
اين مبارز كه بارها عليه استعمار كشور هاي غربي به ايراد سخن پرداخته بود، گسترش صهيونيسم جهاني را خطري بزرگ و چالشي جدي براي مردم منطقه و جهان توصيف كرده بود.
التريكي با ترديد درباره افسانه هولوكاست، آن را ابداع صهيونيسم جهاني دانسته كه هدف آن تسلط و سيطره بر جهان است.
وي دراين باره تاكيد مي كند: صهيونيست ها هربار درباره هولوكاست آمار و اطلاعات متفاوتي ارائه مي كنند. آنها يكدفعه مي گويند هولوكاست 2 ميليون قرباني داشته و بار ديگر معتقدند اين آمار 6 ميليون نفر است.
"عمر الشاهد" يكي از چهرههاي برجسته جريان ملي تونس و سردبير روزنامه المستقبل العربي اين كشور در گفتوگو با خبرنگار فارس در تونس درباره شخصيت اين مبارز ضد صهيونيسم و مواضع وي در حمايت از موضوع فلسطين گفت: حسين التريكي در طول عمر بابركت خود خدمات شاياني را به اسلام و مسلمين تقديم كرد.
الشاهد درباره مبارزات انقلابي التريكي گفت: التريكي در سال 1938 و در حاليكه بيشتر از 23 سال نداشت، به حزب "الحر الدستوري" (آزادي بر اساس قانون) تونس پيوست وي در سال 1947 در دادگاههاي استعمار فرانسوي، به خاطر فعاليت مسلحانه براي آزادي درچارچوب گردانهاي مقاومت حزب آزادي بر اساس قانون به رهبري "حبيب بورقيبه" به اعدام محكوم شد.
التريكي به دنبال استقلال تونس در سال 1956 ازحبيب بورقيبه، نخستين رئيس جمهور اين كشور به دليل تجاوزات وي از حدود اسلام و اتخاذ سياستهاي منحرف فاصله گرفت و به رقيب او "صالح بن يوسف" نزديك شد. وي وارد جنبش عربي متأثر از انقلاب جمال عبدالناصر و قوميتگرايي عربي شد و به جناح راست جنبش قانون اساسي تونس گرايش پيدا كرد.
بورقيبه در سال 1957 براي پاكسازي رقيبان و انتقام از التريكي وي را به اعدام محكوم كرد اما پيش از اجراي حكم در ماه نوامبر همان سال پياده از طريق صحرا به ليبي گريخت و سپس به قاهره رفت در آنجا در ارتباط دائم با جمال عبدالناصر، رئيس جمهور وقت مصر بود.
التريكي پس از آن به عنوان نماينده دفتر اتحاديه عرب در آمريكاي لاتين به بوينس آيرس پايتخت آرژانتين رفت و در آنجا با نوشتن مقالات و كتابها اقدامات گستردهاي را در شناساندن قضيه فلسطيني و اشغالگري صهيونيست انجام داد.
به گفته سردبير روزنامه المستقبل تونس، التريكي دوست صميمي هوگو چاوز نيز بود كه در سخنرانيهاي رسمياش پيوسته از وي سخن ميگفت و لولا داسيلوا، رئيس جمهور برزيل و ديگر شخصيتهاي انقلابي آمريكاي لاتين نيز از دوستان وي بودهاند.
عمر الشاهد درباره اقامت طولانيمدت التريكي در آرژانتين و فعاليتهاي ضدصهيونيستي وي در اين كشور با وجود نفوذ بالاي دستگاه جاسوسي موساد در آنجا گفت: آرژانتين در آن زمان يكي از پايگاههاي اصلي فعاليت صهيونيستها بوده است و اين يكي ديگر از عوامل پررنگ شدن نقش وي در حمايت از قضيه فلسطين بود به گونهاي كه التريكي توانست مسائل امت اسلامي را در اين كشور پايهريزي كند و آرژانتين از معدود كشورهاي جهان است كه قرآن كريم را به زبان اسپانيايي ترجمه كرده است.
فعاليتهاي التريكي تا جايي پيش رفته بود كه سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي حكم اعدامش را صادر كرد و بارها در مناطق مختلف آمريكاي جنوبي براي اجراي آن تلاش كرد، اما موفق به اجراي آن نشد.
حسين التريكي در دوران زمامداري زين العابدين بن علي بر تونس نيز به دليل ظلم و بي عدالتيهاي اين ديكتاتور در آرژانتين به سر ميبرد به گونهاي كه از سوي رسانههاي عربي به ويژه شبكههاي حوزه خليج فارس و رسانههايي كه به موازات رژيم صهيونيستي و در راستاي منافع آمريكا و غرب كار ميكنند مورد بايكوت خبري قرار گرفته بود.
عمر الشاهد تاكيد كرد: التريكي به دليل مبارزاتش در راستاي حمايت از قضيه فلسطين و آزاديخواهي در جهان مورد احترام زيادي در آمريكايي لاتين قرار داشت و با رهبران كشورهاي اين منطقه نيز روابط فعالي داشت.
الشاهد درباره اخبار حاكي از مشكوك بودن مرگ وي بر اثر حادثه رانندگي را تاييد كرد و گفت مرگ التريكي همچنان در هالهاي از ابهام قرار دارد چرا كه وي هميشه به ما ميگفت كه از سوي جاسوسهاي رژيم صهيونيستي تحت پيگرد قرار دارد چون همواره نقشههاي اين رژيم براي آينده منطقه را برملا ميكرد. بنابراين همواره مورد دشمني واقع بود به ويژه در آرژانتين كه جاسوسان صهيونيست زيادي در آنجا جولان ميدهند همواره تهديد به مرگ شده بود.
سردبير روزنامه المستقبل تونس همچنين گفت التريكي در آخرين كتاب خود با عنوان "اين فلسطين است رژيم صهيونيستي چيزي در بساط ندارد" به جامعه آرژانتين و نقش لابي صهيونيستي در آنجا پرداخت و همواره تاكيد داشت كه بين يهوديت از اديان آسماني با صهيونيسم رژيم اشغالگر و نژادپرست تفاوت وجود دارد و به خاطر همين دفاع از قضيه فلسطين با صهيونيستها در مناقشه بزرگي وارد شد
به گفته عمر شاهد، حسين التريكي نمونه يك انسان مبارزه، صاحب عقيده، هوشمند و مدرن تا زمان مرگش بود و با وجود كهولت سني كه داشت همواره از حضور در مناسبتهاي سياسي استقبال ميكرد و در سخنوري بينظير و از فصاحت كلامي زيادي برخوردار بود و همواره اين سخن را بر زبان ميآورد كه "ريشه همه اتفاقات دنيا به مساله فلسطين ختم ميشود" و همواره به جوانان تونسي و عرب توصيه ميكرد كه "فلسطين جهت و قبله است".