خبرگزاري فارس- عضو مجلس الشوري مصر از تحركات شوراي نظامي با هدف تاثيرگذاري بر نتايج انتخابات و نيز ضعيف نشان دادن عملكرد جريان اسلامگرا در پارلمان اين كشور خبر داد.
به گزارش فارس، "يسري تعيلب"، عضو پارلمان الشوري از جماعت اخوان المسلمون و عضو هيئت عالي حزب آزادي و عدالت و عضو سابق كميته روابط خارجي پارلمان سال 2005 بوده است.
تعيلب در گفتوگو با خبرنگار فارس در قاهره، محمد المرسي را تنها نامزد اسلامگراي واقعي با برنامههاي منطبق با شريعت اسلامي خواند.
عضو هيئت عالي حزب آزادي و عدالت مصر امكان شوراي نظامي براي تقلب در انتخابات را رد كرد و گفت مردم اجازه نميدهند كه شوراي نظامي در نتايج انتخابات دستكاري كند.
وي در عين حال تاكيد كرد ،مردم در صورتي كه در نتايج انتخابات ترديد داشته باشند در ميدان التحرير تحصن ميكنند و تا سرنگوني شوراي نظامي از آنجا بيرون نميروند.
تعيلب همچنين شوراي نظامي مصر را دشمن پارلمان خواند و تاكيد كرد كه دولت الجنزوري براي ضعيف جلوه دادن پارلمان با اكثريت جريان اسلامگرا اقدام به محدود كردن اختيارات پارلمان كرده است.
*****متن كامل مصاحبه به شرح زير ميآيد*****
فارس: رقابت نامزدهاي رياست جمهوري در سايه وجود بيش از يك نامزد اسلامگرا چگونه ميبينيد؟
تعليب: به اعتقاد من بيش از يك نامزد اسلامگرا و آن هم محمد المرسي در صحنه رقابت رياست جمهوري حضور ندارد و مرسي نيز نه به دليل اينكه نامزد حزب آزادي و عدالت است بلكه به اين دليل كه برنامههايش نيز بر اساس شريعت اسلامي است نامزد اسلامگرا محسوب ميشود اما ديگر نامزدها كه خود را اسلامگرا معرفي ميكنند برنامههايشان رويكرد اسلامي را كه محمد مرسي در برنامههايش اتخاذ كرده است ندارد بنابراين از رقابت با ديگر نامزدها هراسي نداريم.
فارس: نظر شما درباره موضع شوراي نظامي در قبال انتخابات چيست آيا اين انتخابات بدون تقلب برگزار خواهد شد؟
تعيلب:شوراي نظامي امكان تقلب در انتخابات را ندارد چون از عواقبي كه هر گونه تقلب برايش داشته باشد آگاه است و آنكسي را مورد نظر شوراي نظامي باشد، موردنظر مردم نخواهد بود حتي اگر شوراي نظامي از نامزدي اسلامگرا حمايت كند مردم آن را نميخواهند و اين به دليل تخلفهايي است كه شوراي نظامي در دوره انتقالي مرتكب شده است اما من مطمئن هستم كه ملت اجازه نميدهد كه شوراي نظامي در نتايج انتخابات دستكاري كند و ملت همان گونه كه از صندوقهاي انتخابات پارلمان الشعب و شورا پشتيباني كرد ميتواند از انتخابات رياست جمهوري مصر نيز حمايت كند.
فارس: اگر يكي از نامزدهايي كه عناصر رژيم سابق بودند در انتخابات پيروز شوند چه اتفاقي خواهد افتاد؟
تعيلب: اگر پيروزي اين نامزدها بر اساس انتخابات آزاد و شفاف باشد به انتخاب ملت احترام ميگذاريم اگرچه من اطمينان دارم كه اين امر تنها با تقلب در انتخابات اتفاق خواهد افتاد به ويژه اگر احمد شفيق پيروز شود اما اگر شك كنيم كه تقلبي در انتخابات صورت گرفته است در ميدان التحرير تحصن ميكنيم و تا سرنگوني شوراي نظامي فريبكار از آنجا بيرون نميرويم و در صورتي كه به خيابانها بريزيم كاملا نشان خواهيم داد كه پيروزي هر طرفي در انتخابات با اراده ملت محقق نشده است.
فارس: نظر شما درباره روابط مصر و ايران چيست؟
تعيلب:طبيعتا ما خواستار ازسرگيري روابط مصر و ايران در چارچوب احترام متقابل بين دو طرف هستيم شخص من تاكنون دليل قطع روابط بين دو كشور را نميدانم آيا منطقي است كه روابطي بينالمللي بيش از 32 سال به دلايلي اعلامنشده و غيرقانع كننده قطع باشد اگر اختلافات بين دو دولت باشد بايد از طريق ديپلماتيك براي ازسرگيري روابط اقدام شود.
فارس: نظر شما درباره موضع كشورهاي عربي و به ويژه عربستان در قبال انقلاب ملت مصر چيست؟
تعيلب: طبيعتا كشورهاي عربي موضع مبهمي در قبال انقلاب مصر دارند و حمايت شديد آنها و به ويژه عربستان از مبارك حتي تا زمان كنوني جاي تعجب دارد و زماني كه متوجه شدم رژيم آل سعود پيشنهاد چند ميلياردي براي تحويل مبارك داده است برايم عجيب بود كه چرا اين مرد كه يك ملت وي را سرنگون كرده است دوست دارند.
آل سعود و ديگر رژيمها بدانند كه ملت مصر انقلاب كرده است و اگر آنها ميخواهند كه انقلاب مصر، تونس، ليبي و يمن به كشورهايشان نرسد بايد به خداوند پناه ببرند.
فارس:نظر شما درباره عملكرد پارلمان و دولت كنوني مصر چيست؟
تعيلب:من در جايگاه نماينده پارلمان ميخواهم بگويم كه پارلمان كنوني در دو بخش الشعب و شورا از سوي دولت الجنزوري وابسته به شوراي نظامي محدود شده است و دليل اعمال محدوديتهاي دولت تمايل شوراي نظامي در ضعيف نشان دادن عملكرد جريان اسلامي در پارلمان است تا بر آراي رايهندگان انتخابات رياست جمهوري تاثير گذارد اما دولت ضعيف است و هيچ اختياراتي ندارد و شوراي نظامي دشمن پارلمان است.