خراسان-پس از ماه ها كشمكش ميان مردم مصر و حاكمان نظامي اين كشور، فردا سرانجام انتخابات رياست جمهوري آغاز مي شود و تا پايان روز پنج شنبه ادامه مي يابد.
كميته عالي انتخابات مصر در بيانيهاي اعلام كرد كه 50 ميليون و 407 هزار و 266 شهروند مصري واجد شرايط مشاركت در انتخابات هستند. راي گيري از ساعت 9 صبح به وقت محلي آغاز مي شود. براساس جديدترين نظرسنجي هاي دولتي، 84 درصد از واجدين شرايط در انتخابات شركت مي كنند. 7 درصد از مردم نيز اعلام كردهاند كه پاي صندوق هاي راي نخواهند رفت.
قضات مصري و ناظران بين المللي
براساس اين نظرسنجي فقط 45 درصد از مردم مصر به برگزاري شفاف انتخابات اعتقاد دارند. با اين حال حدود 14 هزار قاضي بر روند برگزاري انتخابات نظارت مي كنند. هيئتهايي از سازمانها و نهادهاي بينالمللي از جمله اتحاديه عرب و موسسه كارتر وابسته به رئيس جمهور پيشين آمريكا نيز به عنوان ناظر خارجي، سلامت انتخابات را تحت نظر خواهند داشت. اين انتخابات بيش از يك سال پس از سرنگوني حسني مبارك، توجه بسياري از ناظران و رسانه هاي جهان را به خود معطوف كرده است. روزنامه نيويورك تايمز حساسيت اين انتخابات را بيشتر از "فينال جام جهاني فوتبال" توصيف كرد.
درخواست از نامزدها و هوادارانشان براي حفظ آرامش
به گزارش خبرگزاري فرانسه، روز گذشته كمال الجنزوري، نخستوزير مصر، در بيانيهاي ضمن درخواست براي حفظ آرامش در برگزاري انتخابات، از نامزدها و احزاب سياسي خواست تا هواداران خود را به احترام به آراي ديگران و پذيرش نتايج انتخابات دعوت كنند. مردم مصر رئيس جمهور جديدشان را در اين انتخابات از ميان 13 نامزد از احزاب و گروههاي سياسي مصر بر مي گزينند. "محمد مرسي" نامزد اخوان المسلمين، "عبدالمنعم ابوالفتوح"، عضو سابق اخوانالمسلمين و مستقل، "عمرو موسي"، دبيركل سابق اتحاديه عرب و از چهرههاي ليبرال، "حمدين صباحي"، از سياست مداران ملي گراي اين كشور و "احمد شفيق"، آخرين نخست وزير نظام سابق مصر براي به دست گرفتن سكان دولت مصر از بخت بيشتري برخوردار هستند.
احتمال كشيده شدن انتخابات به دور دوم
اگر هيچ يك از نامزدها نتوانند اكثريت مطلق آرا را به دست آورند، انتخابات به دور دوم كشيده ميشود. در اين صورت روزهاي 16 و 17 ژوئن دور دوم انتخابات برگزار ميشود و كسي كه اكثريت آرا را از آن خود كند رئيس جمهور جديد مصر پس از انقلاب مردم اين كشور، خواهد شد. نتايج پاياني شمارش آراي انتخابات رياست جمهوري مصر در خارج از كشور از پيروزي 'محمد مرسي'، نامزد اخوانالمسلمين با كسب 36درصد آرا حكايت دارد. عبدالمنعم ابوالفتوح با 28 درصد، حمدين صباحي با 15 درصد، عمرو موسي با 13 درصد و احمد شفيق با 8 درصد در رتبههاي بعدي قرار دارند.
هشدار درباره كودتاي نظامي در صورت راي آوردن اسلام گراها
در ماه هاي گذشته شوراي نظامي بارها از احتمال تعويق انتخابات سخن گفته بود. اين انتخابات به موقع پس از درگيري هاي فراوان مردم در خيابان هاي قاهره با نظاميان برگزار مي شود. با اين حال رئيس سابق دستگاه اطلاعات رژيم مخلوع مبارك در سخناني تامل برانگيز در آستانه انتخابات، اعلام كرد مصر با وجود اخواني ها به پايگاهي براي تروريسم تبديل خواهد شد. به گزارش مهر به نقل از روزنامه الاخبار مصر، عمر سليمان گفت: «با پيروزي اخوان المسلمين در انتخابات مصر اوضاع كشور خطرناك خواهد شد.» سليمان درباره كودتاي نظامي در مصر هشدار داد و اعلام كرد كه با وجود اخواني ها سرنوشت فاجعه باري در انتظار مصر خواهد بود. عمر سليمان كه از جمله نامزدهاي رد صلاحيت شده در انتخابات رياست جمهوري مصر است، در پايان اعلام كرد كه مصر با حضور اخواني ها در راس حكومت، بدتر از پاكستان و افغانستان خواهد شد. اين درحالي است كه "احمد قطان"، سفير عربستان در مصر، در آستانه برگزاري انتخابات به ديدار "احمد شفيق" رفته است. پايگاه عربي پرس هم در مطلبي با عنوان "تلاش قطر براي تقلب در انتخابات مصر" مدعي شد: «در صورتي كه نامزدهاي اسلام گرا يا نامزدي كه نماينده انقلابيون مصري باشد، به پيروزي برسند نيروهاي وابسته به شوراي نظامي حاكم دست به كودتاي نظامي با حمايت قطر، اسرائيل و آمريكا مي زنند. پايگاه مذكور نوشت: «نشست فوق العاده اي در دوحه ميان "مراد موفي" رئيس دستگاه اطلاعاتي مصر -كه سريعا به قطر فراخوانده شده- با نمايندگان دستگاه اطلاعاتي آمريكا، اسرائيل و انگليس برگزار شده است كه در آن سناريوهايي براي اداره روند انتخابات مورد بررسي قرار گرفته است. از سناريوهاي مطرح شده طرح b كه شامل تقلب در انتخابات به نفع بازماندگان است به اجرا در مي آيد و اگر اين طرح هم شكست خورد، طرح g شامل كودتاي نظامي با حمايت دستگاه هاي اطلاعاتي كشورهاي مذكور به اجرا در مي آيد. پيروزي اسلام گرايان در انتخابات رياست جمهوري مصري هاي مقيم خارج سبب شده است كه مخالفان انقلاب مردم مصر براي مقابله با پيروزي اسلام گرايان در دوحه پايتخت قطر براي چاره انديشي گردهم آيند.»