باشگاه خبرنگاران جوان-وزارت خارجه آمريكا بودجه طرحي را براي جلب آراي قبطي ها به نفع عمرو موسي در انتخابات رياست جمهوري مصر برعهده گرفته است.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازپايگاه اطلاع رساني نهرين نت ، منابع ديپلماتيك غرب در بروكسل پايتخت بلژيك تاكيد كردند دولت آمريكا قصد دارد طرح جلب آراي قبطي هاي مصر در انتخابات رياست جمهوري و تاثير بر نتيجه انتخابات اين كشور را تامين مالي كند.
به گفته اين منابع، برخي اطلاعات تاكيد مي كند كه وزارت خارجه آمريكا ماه گذشته با اجراي طرحي سري با برخي از شخصيت هاي قبطي مصر در ايالات متحده ديدار كرده و با آنان به ضرورت هماهنگي و مقابله با نامزدهاي اسلامگرا در انتخابات رياست جمهوري مصر دست يافته است.
اين منابع مي افزايند، طرح آمريكا براي انتخابات رياست جمهوري مصر، تبليغات گسترده در ميان قبطي ها كه 10 درصد ساكنان مصر را تشكيل مي دهند و جلب آراي آنان به نفع عمرو موسي كه بيشتر مصري ها وي را باقي مانده هاي نظام سابق مي دانند، است.
اين گزارش مي افزايد، پيروزي عمرو موسي در انتخابات رياست جمهوري به معناي موفقيت آمريكايي ها و سعودي ها در بازگرداندن نظام مبارك به حساب مي آيد.
آمريكا براي اجراي پروژه خود به منظور جلب آراي قبطي ها به نفع عمرو موسي هزينه سفر بيش از 50 شخصيت قبطي مقيم آمريكا به قاهره را كه تابعيت آمريكايي دارند، تامين كرده و اين افراد از دو هفته پيش تا كنون وارد مصر شده تا شخصيت هاي ديني، سياسي ، فرهنگي و اجتماعي قبطي را براي راي دادن به نفع موسي در انتخابات متقاعد كنند.
در راستاي اقدامات آمريكا براي تاثير گذاري در انتخابات رياست جمهوري مصر شبكه آمريكايي الحره و رسانه هاي همگاني اين كشور از جمله صداي آمريكا به زبان عربي و انگليسي اقدام به پخش برنامه هاي ويژه انتخابات مصر و طرفداري از عمرو موسي كردند و به خطرات پيروزي نامزد هاي اسلامگرا و رسيدن به مقام رياست جمهوري اشاره نمودند.
اقدامات آمريكا در حالي است كه كشورهاي عربستان، قطر و امارات نيز براي تاثير بر افكار عمومي مصر و انتخاب موسي براي رياست جمهوري از طريق رسانه ها از جمله العربيه و الجزيره اقدام به پخش برنامه كرده اند.
اين اقدامات جداي از ميليون ها دلاري است كه عربستان، قطر و امارت براي تاثير گذاري در انتخابات مصر به نفع عمرو موسي و احمد شفيق هزينه نموده اند.
نهرين نت يادآوري كرد كه كليسا در مصر بر مسيحيان اين كشور تاثير فراواني دارد و با آنكه بخش اندكي از مسيحيان مصري به انقلاب پيوستند، كليساها در ظاهر از انقلاب حمايت نموده ولي در باطن خواستار باقي ماندن نظام مبارك هستند.
اما دراين شرايط برگزاري انتخابات رياست جمهوري كليساها ديگر نتوانستند موضع خود را پنهان كنند و گرچه صراحتا آن را بيان نكرده اند ولي نگراني خود را از پيروزي نامزدهاي اسلامگرا و هدايت مصر به سوي كشوري ديني كه مسيحيان معتقدند در سايه آن بسياري از امتيازات خود را از دست خواهند داد، پنهان نكرده اند.
51 ميليون مصري واجد شرايط با حضور در پاي صندوق هاي راي، اولين رئيس جمهوري اين كشور را پس از انقلاب 25 ژانويه 2011 براي مدت چهار سال آينده انتخاب مي كنند.
اين اولين انتخابات رياست جمهوري مصر است كه سرنوشت آن از پيش تعيين نشده است .