واحدمرکزیخبر- امام جماعت مسجد نیویورک تصریح کرد مصر می تواند الگوی فهم متقابل کشورهای غربی و اسلامی باشد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان ، فیصل عبدالرئوف گفت:«انتخابات ریاست جمهوری مصر بسیار حائز اهمیت است. این برای نخستین بار در پنج هزار سال گذشته است که مردم مصر می توانند با شرکت در انتخابات سراسری ، سران کشورشان را خودشان انتخاب کنند.
این تحول برای مصر بسیار مهم است. امیدواریم مسیری که مصر حرکت در آن را آغاز کرده است ، صفحه جدیدی را در تاریخ تحولات سراسر خاورمیانه باز کند.
ما نگران روند حرکت سیاسی مصر هستیم زیرا دموکراسی در این منطقه با التهابهای زیادی دست به گریبان است. مسیرحرکت مصر در این زمینه نیز هموار نخواهد بود.
امیدواریم سران مصر بتوانند دولتی را تشکیل بدهند که مردم خواهان آن هستند. مردم مصر می خواهند حکومتی در کشورشان بر مسند امور باشد که همسو با منافع مردم حرکت کند و برای مردم باشد و در جهت خدمت به مردم فعالیت کند و نه اینکه در خدمت طبقه معدود حاکمانی باشد که در چند دهه و حتی چند سده گذشته ، اداره امور را در این کشور در دست داشته اند.
امیدواریم حتی اگر سران اسلام خواه در مصر به قدرت برسند، به این مساله توجه داشته باشند که قوانین شریعت اسلامی به دنبال شش هدف اصلی است که عبارتند از محافظت از حیات مردم، دین ، خانواده ها و کرامت و عزت انسانی ، محافظت از اندیشه و سرمایه خصوصی. تعریف اسلام از حیات این است که انسان به دنبال سعادت باشد. در بیانیه استقلال آمریکا نیز بر همین مساله تاکید شده است. باید دید این اصول چگونه در قانون اساسی جدید مصر ظهور و نمود پیدا می کند و می تواند در از بین بردن شکافهای موجود در مفاهمه کشورهای اسلامی و کشورهای غربی نقش مثبت ایفا کند.»
فیصل عبدالرئوف در ادامه افزود:«زنان در انقلاب مصر نقش بسیار مهمی ایفا کردند. زنان در تاریخ مصر نیز در اداره امور این کشور نقش داشته اند بطوریکه در مقاطعی، ملکه مصر بوده اند. امیدواریم زنان در فضای جدید مصر نیز جایگاه مناسب خودشان را داشته باشند. اسلام از حقوق برابر برای زنان و روامداری (تلورانس) دینی حمایت می کند. البته در سالهای اخیر درگیری هایی میان برخی گروههای اسلامگرا و مسیحیان قبطی در مصر بروز کرده که نگران کننده شده است.
این مسائل می تواند بر آینده مصر تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
امیدواریم مصر موفق باشد و بتواند به اصول اساسی مدنظر مردم مصر یعنی محافظت از حقوق بشر و دموکراسی برسد که از اصول مدنظر شریعت اسلامی نیز است.
اگر از حقوق اقلیتها در مصر محافظت شود می تواند آینده ای بسیار روشن و مترقی برای مصر بوجود آورد یعنی همان وضعی که مصر در گذشته داشته است. در گذشته ، مردم مصر اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان در کنار یکدیگر در صلح و صفا زندگی می کردند.
نه تنها پیروان ادیان و فرقه های مختلف در مصر زندگی می کردند بلکه خارجی ها نیز در مصر بودند بطوریکه یونانی تبارها از زمان اسکندر در مصر مانده بودند.
تا دهه هزار و نهصدو پنجاه یا هزار و نهصد و شصت ، اکثر ساکنان شهر اسکندریه یونانی تبار بودند.
ایتالیایی تبارها نیز در مصر سابقه طولانی داشته اند.
بااین اوصاف، می بینیم که جامعه مصر بسیار بسیار متنوع بوده است.
اگر مصر بتواند پیشینه چندفرهنگی و تنوع خود را احیاء کند می تواند عامل شکوفایی بسیار زیادی برای منطقه باشد. ما امیدواریم بین اسرائیل و مصر صلح باشد تا اینکه روابط مسیحیان و یهودیان و مسلمانان در منطقه به گونه ای باشد که فصل جدیدی در منطقه خاورمیانه رقم بخورد.»