مدير مرکز مطالعات سياسي و استراتژيک الاهرام تصريح کرد علت به تعويق انداختن امضاي توافقنامه آشتي ملي فلسطين و بهانه تراشي هاي پي در پي اين است که طرفين چندان تمايلي به امضاي آن ندارند.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره جمال عبدالجواد در گفتگوي اختصاصي با اين شبکه درباره اين که آيا به تعويق افتادن امضاي توافقنامه آشتي ملي فلسطين به نفع آشتي است يا به زيان آن گفت.. تصور نمي شود اين اقدام به نفع آشتي باشد زيرا هميشه بهانه هايي براي به تعويق انداختن آشتي وجود دارد. پيش از اين به سبب اختلاف بر سر بازداشت شدگان حماس و فتح در زندان هاي يکديگر به تعويق افتاد و اکنون نيز درخواست به تعويق افتادن آن به سبب ماجراي گزارش گلدستون مطرح شده است. به نظر من اگر تمايلي براي امضاي اين توافقنامه وجود نداشته باشد طرفين از هيچ تلاشي براي به تعويق انداختن آن فروگذار نخواهند کرد. اين امر به مسئله آشتي لطمه سنگيني وارد مي کند.
وي در ادامه افزود.. اقدام تشکيلات خودگردان در خصوص گزارش گلدستون مناسب نبودولي به هر حال طرفين بايد مسائل استراتژيک را از مسائل روزانه که ناشي از تصميمات جزئي است جدا کنند و خلط مبحث نکنند. علاوه بر اين به تعويق افتادن امضاي اين توافقنامه به اعتبار مصر نيز لطمه مي زند زيرا مصر اين مرتبه اعتبار خود را به بوته آزمايش گذاشته و کشورهاي عربي را دعوت کرده است تا پوشش حمايتي عربي براي اين توافقنامه به وجود بياورد و گمان نمي کنم مصر درخواست حماس را به سهولت بپذيرد و ممکن است فشارهايي در اين خصوص وارد کند.
عبدالجواد در ادامه در پاسخ به اين که از بين بردن توافقنامه صلح به نفع حماس است يا خير گفت.. خير اين امر به نفع حماس نيست ولي به هر حال امضاي آن هزينه هايي براي حماس به وجود مي آورد و ادامه وضعيت کنوني نيز هزينه هايي براي حماس به دنبال دارد. حماس انگيزه هايي براي آشتي با تشکيلات خودگردان داشت تا از اين طريق در روند سياسي اينده مشارکت داشته باشد و نقش ايفا کند اما با توجه به اين که روند سياسي فعلا به تاخير افتاده است انگيزه حماس نيز کاهش پيدا کرده است و بار ديگر به محاسبات قديمي و کسب دستاوردهاي اندک در روابط خود با فتح روي آورده است.