ليبي همچنان تحت تاثير مسلح شدن بسياري از شهروندان اين كشور ناآرام است .
معاون نخست وزير ليبي از ادامه رايزني ها براي تحويل گرفتن آخرين نخست وز ير رژيم سابق از دولت تونس خبر داد.در كشور ليبي ساختار اجتماعي و سياسي مصر وجود ندارد و كماكان ساختار قبايلي بر اين كشور حاكم است .پس از سقوط معمر قذافي از قدرت ،شاهد ادامه درگيري هاي داخلي ميان گروههاي مختلف قبايلي و انقلابيون ليبي هستيم .
در حال حاضر ليبي از نوعي هرج و مرج گرايي
مزمن رنج مي برد .يكي از اصلي ترين آفتهاي موجود در ليبي مسلح بودن بسياري از شهروندان اين كشور است .همين مسئله منجر به تشديد خشونتها و بروز جنگ داخلي در ليبي شده است .خواسته اصلي بخش عظيمي از شهروندان ليبيايي جلوگيري از روند مسلح شدن مردم و تشكيل ارتش ملي
جهت خاتمه دادن به درگيريهاي داخلي است .
در اين خصوص محاكمه سران سابق رژيم ليبي نيز به يك دغدغه مهم تبديل شده است .معاون نخست وزير ليبي اعلام كرده است كه البغدادي و ديگر وابستگان به رژيم معمر قذافي از همه حقوق قانوني خود برخوردار خواهند شد و به صورت عادلانه محاكمه خواهند شد.
شايان ذكر است عبدالرحيم الكيب
نخست وزير ليبي در ديدار اخير خود از تونس از احتمال تحويل آخرين نخست وزير معمر قذافي به شوراي انتقالي خبر داده بود اما پس از آن منابع وابسته به رئيس جمهوري تونس از عدم تحويل وي در حال حاضر خبر دادند. اين در حالي است كه المحمودي در اعتراض به احتمال تحويل خود به مقامات جديد ليبي اعتصاب غذا كرده بود.
بغدادي المحمودي 67 ساله از زمان بازداشت خود در 21 سپتامبر 2011 در جنوب كشور در زندان به سر مي برد.
وي متهم به فساد مالي در دوره معمر قذافي و صدور دستور براي تجاوز به زنان در طي انقلاب هفده فوريه است. اين در حالي است كه منصف المرزوقي رئيس جمهور كنوني تونس گفته بود تا زماني كه شرايط براي محاكمه عادلانه
المحمودي فراهم نشود، وي را به ليبي تحويل نمي دهد.
بدون شك غرب و رژيم صهيونيستي از آنارشيسم شكل گرفته در ليبي حمايت مي كنند .اين حمايت در راستاي تسلط بر منابع نفتي لبي و حضوري مستمر(هر چند به صورت
غيرمستقيم )در اينكشور بحران زده صورت ميگيرد.استراتژي غرب در ليبي «حفظ حالت بحران »با هدف تسلط بر منابع ليبي است.در اين خصوص حتي ممكن است سناريوي تجزيه ليبي (به سبك و سياقي كه در سودان نيز صورت گرفت)مدنظر تل آويو،لندن و واشنگتن قرار گيرد.در اين خصوص لازم است انقلابيون ليبي از يك سو و كشورهاي مسلمان از سوي ديگر نسبت به تحولات جاري در كشور ليبي حساس باشند .
قرار است مطابق توافقات صورت گرفته از سوي شوراي انتقالي ليبي،انتخابات سراسري ليبي آخر خرداد ماه برگزار شود .
اگرچه تاكنون نزديك به يك ميليون شهروندان ليبيايي جهت شركت در انتخابات اعلام آمادگي كرده اند اما با توجه به شرايط امنيتي و سياسي آشفته موجود در ليبي برگزاري انتخابات در تاريخ مقرر بعيد به نظر مي رسد.
يكي از مواردي كه جهان اسلام بايد بر آن متمركز شود،مسئله جنايات ناتو در جريان سقوط معمر قذافي است .
مطابق آخرين اطلاعات منتشر شده از سوي ديده بان حقوق بشر،72 شهروند غير نظامي ليبيايي در جريان بمبارانهاي ناتو جان خود را از دست داده اند.
در اين خصوص لازم است پيگيري هاي قضائي و حقوقي لازم از سوي دولتهاي مسلمان و مستقل منطقه صورت دهد.حتي تمركز بر پاكسازي ليبي از دخالتهاي ناتو در عين مبارزه با خشونتهاي داخلي در اين كشور مي تواند به يكي از دغدغه هاي مشترك جهان
اسلام تبديل شود.
در هر حال بايد مراقب توطئه هاي تل آويو،واشنگتن و اعضاي ناتو در ليبي بود.