واحد مرکزی خبر - خبرگزاری فرانسه در گزارشی از طرابلس به قلم عماد لملوم نوشت یکی از گردانهای مسلح لیبی دوشنبه به فرودگاه طرابلس حمله و پروازهای این فرودگاه را متوقف کرد. این اقدام در اعتراض به «ربوده شدن» فرمانده این گردان صورت گرفت.
این اقدام نگرانیها را در خصوص اقدامات گروههای مسلح که ثبات لیبی جدید را تهدید می کنند برانگیخته است.
مقامات لیبیایی توانستند این افراد مسلح را از فرودگاه بیرون برانند و کنترل اوضاع را به دست بگیرند.
مقامات لیبی گفتند فرودگاه بین المللی طرابلس به علت مشکلات فنی تا بیست و چهار ساعت بسته باقی خواهد ماند.
دهها تن از افراد مسلح گردان «الاوفیا» در شهر ترهونه که در شصت کیلومتری جنوب شرقی طرابلس واقع شده است ، با خودروهای مسلح و دست کم یک فروند تانک وارد فرودگاه شدند و از پرواز یا فرود هواپیماها جلوگیری کردند.
یک منبع در فرودگاه طرابلس اعلام کرد :« خودروها به ضد هوایی مجهز است و افراد مسلح نیز هواپیماها را احاطه کرده اند و اجازه حرکت را به آنها نمی دهند و برخی از آنها نیز مسافران را مجبور می کنند از هواپیما خارج شوند.»
خبرگزاری دولتی لیبی هم به نقل از شاهدان از وقوع این حمله خبر داد و افزود مهاجمین قصد دارند با این اقدام به دولت لیبی برای روشن شدن مسئله ربوده شدن ابوعجیله الحبشی فرمانده خود ، فشار بیاورند.
این خبرگزاری افزود افراد مسلح اقدام به تیراندازی هوایی کردند و یکی از کارکنان فرودگاه را نیز زخمی کردند که این اقدام وحشت مسافران را برانگیخت.
محمد الحریزی سخنگوی رسمی شورای ملی انتقالی لیبی پیش از این اعلام کرده بود تحقیقاتی برای مشخص شدن شرایط ربودن شدن فرمانده گردان الاوفیا آغاز شده است.
به رغم نا آرامی ظاهری ، هنگام عصر اوضاع در این فرودگاه آرام شد.
خبرنگار فرانس پرس نیز گفت همه شرکتهای هواپیمایی دفاتر خود را در فرودگاه بسته اند و بیشتر مسافران نیز سالن فرودگاه را ترک کرده اند.
احمد الاسطا یکی از ساکنان طرابلس که خود را برای سفر به رم ایتالیا آماده می کرد گفت :« اعضای گردان الاوفیا وارد هواپیما شدند و درحالی که مسلح بودند ما را مجبور کردند هواپیما را ترک کنیم.»
یک منبع دیگر نیز گفت سران قبائل بعد از ظهر به فرودگاه آمدند تا با مهاجمان مذاکره کنند اما پس از زمان کوتاهی دهها خودرو مسلح از انقلابیون طرابلس به فرودگاه آمدند که موجب شد تنش افزایش یابد.
وی افزود پس از آن صدای تیراندازیهای متناوب شنیده شد که مشخص نبود مربوط به درگیری است یا تیراندازی برای ترساندن.
پس از شکست مذاکرات با گردانهای مسلح ، یک مسئول بلندپایه اعلام کرد مقامات لیبی روز دوشنبه فرودگاه بین المللی طرابلس را به کنترل خود در آوردند.
عمر الخضراوی معاون وزیر کشور لیبی در پایتخت به خبرنگاران گفت :« دولت توانست به صورت کامل کنترل فرودگاه را به دست بگیرد.»
وی از بازداشت دهها نفر از افراد مسلح و مصادره سلاحهای آنها خبر داد.
شورای ملی انتقالی لیبی به وزارتخانه های کشور و دفاع اجازه داده بود برای به دست گرفتن کنترل فرودگاه از همه ابزار ضروری و حتی زور استفاده کند.
الخضراوی افزود پس از شکست مذاکرات، نیروهای امنیتی به فرودگاه حمله کردند.
وی اضافه کرد :« برخی از مهاجمان فرار کردند و برخی نیز بدون مقاومت تسلیم شدند.»
وی از بازداشت بین سی تا چهل نفر نیز خبر داد.
الخضراوی افزود «خرابکاران» یک انبار را منفجر کردند و زمینهای اطراف فرودگاه را به آتش کشیدند.
وی افزود :« به شرکتهای هواپیمایی اعلام می کنیم که فرودگاه تا بیست و چهار ساعت آینده بسته خواهد بود.»
وی افزود باید برخی از مشکلات فنی حل شود و پس از آن اجازه ازسرگیری پروازها داده شود.
شرکت هواپیمایی تونس از لغو دو پروازی که قرار بود روز دوشنبه بین فرودگاه بین المللی قرطاج در تونس و فرودگاه بین المللی طرابلس لیبی انجام شود خبر داده بود.
این شرکت افزود به دلایل امنیتی این دو پرواز لغو شده است.
این اقدامات خشونت بار درحالی رخ می دهد که نظام جدید لیبی تلاش می کند به مردم و جامعه بین المللی توان خود را برای تامین امنیت در این کشور نشان دهد و این درحالی است که پیش بینی می شود انتخابات مجلس موسسان لیبی این ماه برگزار شود.
آمریکا که یکی از مهمترین کشورهای کمک کننده به لیبی در چارچوب سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای سرنگونی نظام معمر قذافی در سال دو هزار و یازده بود ، «آرامش و خویشتن داری» را پس از اشغال فرودگاه طرابلس خواستار شد.
مارک تونر سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا از لیبیایی ها خواست « به روند سیاسی برای حل همه مشکلاتی که وجود دارد پایبند باشند.»
مقامات لیبی به ادغام هزاران تن از شورشیان سابق که با نظام قذافی مبارزه کرده اند در وزارتخانه های کشور و دفاع اقدام کرده اند اما برخی از گردانهایی که سلاح سنگین در اختیار دارند خواستار ادغام بدون منحل شدن این گردانها هستند.
برخی از این گردانها به حفاظت از مرزها یا تامین امنیت در برخی از مناطق ادامه می دهند اما در استفاده از سلاح برای مجبور کردن مقامات لیبی به قبول خواسته هایشان نیز تردید نمی کنند.
مردم غیرنظامی لیبی نیز بارها با تجمع اقدامات «انقلابیون دروغین» را محکوم کرده اند.