واحد مرکزی خبر - تحرکات شبه نظامیان درلیبی که در سقوط قذافی سهیم بودند، اداره امور این کشور را برای دولت انتقالی با مشکل مواجه کرده است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: چندی پیش فرودگاه بین المللی تریپولی به محاصره شبه نظامیان درآمد و با این اتفاق توان دولت لیبی برای کنترل کشور زیر سوال رفت.
گزاشگر این شبکه در این باره گفت: «شبه نظامیان لیبی به راحتی موفق به محاصره فرودگاه بین المللی تریپولی شدند. پس از رسانه ای شدن این اقدام، دولت انتقالی وارد عمل شد و نیروهای دولتی کنترل اوضاع را در دست گرفتند. اما این حادثه موجب شد که لیبی کشوری آسیب پذیر قلمداد شود و شبه نظامیان عامل این وضع معرفی شوند. این شبه نظامیان که در تلاش برای سقوط قذافی شرکت کردند، اکنون برای کسب قدرت می جنگند، آنها همه جا حضور دارند و برای دیگران قانون وضع می کنند.
گزارشگر این شبکه افزود : شورای ملی انتقال حکومت در لیبی در برابر تحرکات شبه نظامیان ناتوان به نظر می رسد. این حکومت قادر به حفظ اتحاد در کشور نیست و خطر فروپاشی این کشور به دلیل مطالبات جدایی طلبانه برخی گروه ها هر لحظه قوی تر می شود. گروهی در سیرنائیک در شرق لیبی رسما اعلام خودمختاری کرده اند.
مصطفی عبدالجلال رئیس شورای ملی انتقال حکومت در لیبی گفت: «حوادث سیرنائیک مسئله بسیار مهمی است که حاکمیت کشور ما را تهدید می کند.» دلیل ناتوانی حکومت در مقابله با شبه نظامیان این است که آن ها تا بن دندان مسلح هستند. این شبه نظامیان در جریان جنگ با حکومت سابق لیبی اسلحه خانه ها را غارت کردند. از این رو اکنون تا بن دندان مسلح هستند و هر کار که بخواهند می کنند بدون آنکه از سوی قانون تحت تعقیب قرار بگیرند. برخی از این شبه نظامیان به ایجاد وحشت ، غارت، دزدی، تجاوز و تسویه حساب های گروهی و شخصی می پردازند. سازمان عفو بین الملل از عملکرد آشوب طلبانه این شبه نظامیان سخن به میان آورده است. در چنین شرایطی کار تشکیل ارتش ملی به کندی انجام می گیرد و ستاد مشترک لیبی در تشکیل این ارتش اتفاق نظر ندارد. البته برخی از شورشیان سابق لیبی که غیر نظامی هستند، حاضر به حضور در ارتش شده اند. دولت امیدوار است که با برگزاری انتخابات در بیست و سوم ماه ژوئن عملا به تحرکات مسلحانه شبه نظامیان پایان دهد.