واحد مرکزی خبر- نماینده و سفیر سودان در سازمان ملل درخواست دادستان کل دیوان کیفری بین المللی برای دستگیری رئیس جمهور سودان را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در دارفور مردود دانست و به شدت محکوم کرد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، لوئیس مورنو اوکامپو، در اظهاراتی که روز سه شنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کرد، از مقامات سودان خواست، رئیس جمهور این کشور را به اتهام نسل کشی، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی بازداشت کنند.
دادستان کل دیوان کیفری بین المللی در بخشی از اظهارات خود در این باره گفت.. «طبق قطعنامه 1593 شورای امنیت، دولت سودان قانوناً ملزم به اجرای حکم بازداشت است. اما عمر البشیر، رئیس جمهور این کشور، با بهره گیری از جایگاه و قدرت خویش به راهبردهایی که در پیش گرفته ادامه می دهد و مصونیت قضایی را برای خود و کسانی که از دستوراتش تبعیت می کنند، فراهم ساخته است. هیچ اطلاعات و خبری در دست نیست که ثابت کند جنایت علیه بشریت و نسل کشی ها متوقف شده اند».
دیوان کیفری بین المللی، عمر البشیر را در سال دو هزار و نه میلادی متهم اعلام کرده و یک حکم بازداشت را نیز برای عبدالرحیم محمد حسین، وزیر دفاع سودان، به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در منطقه ی غرب دارفور صادر کرد.
این مرجع قضایی همچنین حکم بازداشت احمد محمد هارون، یکی از وزرای دیگر سودان به همراه علی محمد العبدالرحمن معروف به علی قشیب، فرمانده نیروهای شبه نظامی جنجوید در این کشور را صادر کرده است.
مورنو اوکامپو در بخش دیگری از اظهارات خود گفت.. «قصور در دستگیری و تسلیم آقای هارون، آقای قشیب، آقای حسین و رئیس جمهور البشیر به منزله ی سرپیجی صریح (مقامات سودانی) از قدرت و اختیارات شورای امنیت خواهد بود».
دولت عمر البشیر در خارطوم، ضمن رد اتهامات وارده به این متهمان، این اتهامات را نشأت گرفته از انگیزه های سیاسی و بی پایه و اساس خوانده است.
دفاع الله الحاق علی عثمان، نماینده و سفیر سودان در سازمان ملل در اظهاراتی در این باره گفت.. «ما پیشنهادات مد نظر آقای دادستان را به شدت محکوم و مردود اعلام می کنیم و از شورای امنیت می خواهیم به جای آنکه درخواست ایشان را برای صدور حکم بازداشت اجرا کند و یا در برابر تحریکاتی که ایشان در میان شورا ایجاد می کند تا از مقامات کشورهای عضو در این سازمان و یا در دیگر سازمانهای منطقه ای، اقدام مشابه را طلب کند، اقدامات قانونی دیگری را به کار گیرد. آقای رئیس، مایل هستیم یادآور شویم که جناب آقای عمر حسن احمد البشیر، رئیس جمهوری سودان، رئیس جمهور برگزیده و منتخب مردم است».
لازم به ذکر است، سودان مصوبه رم را که به دیوان کیفری بین المللی قدرت و مشروعیت می بخشد، امضاء نکرده و لذا هیچگونه تعهدی نسبت به احکام صادره در این دیوان ندارد.