سيزدهمين نشست كميتهي دايمي همكاريهاي آفريقايي-عربي، تلاشهاي جدي براي حل و فصل بحران دارفور در سودان را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در بيانيه پاياني اين نشست بر ضرورت تلاشهاي جدي جهت پايان دادن به بحران دارفور از طريق مشاركت تمامي گروههاي شورشي سودان در ايجاد صلحي فراگير تاكيد شد.
به نوشته روزنامه فرامنطقهيي الشرق الاوسط، شركت كنندگان در اين نشست هم چنين از تلاشهاي كميتهي وزارتي كشورهاي آفريقايي و عربي مربوط به سودان جهت ازسرگيري مذاكرات صلح دارفور در دوحه استقبال كردند.
در اين بيانيه هم چنين از توافقنامهي حسن نيت بين دولت سودان و جنبش عدالت و برابري كه فوريه سال 2009 در دوحه به امضا رسيد، تقدير شده است.
سيزدهمين نشست كميتهي دايمي همكاريهاي كشورهاي عربي و آفريقايي هم چنين از تلاشهاي مصر و ليبي براي احياي مذاكرات سودان تقدير كرده و مخالفتش را با تصميم دادگاه جنايي لاهه مبني بر صدور حكم توقيف عمر البشير رييس جمهور سودان به اتهام ارتكاب جنايات جنگي در دارفور اعلام كرد.
در اين بيانيه تاكيد شده كه چنين حكمي در روند تلاشهاي در حال جريان براي تحقق صلح در دارفور مانع تراشي ميكند.
اين كميته دايمي هم چنين از تلاشهاي مشترك اتحاديه آفريقا و اتحاديه عرب از زمان آغاز بحران سومالي در سال 1991 تاكنون استقبال كرده و با اشاره به تمركز جديد جامعه بينالمللي در اوضاع سومالي ابراز اميدواري كرد كه اين توجهات به پيشرفت روند صلح و آشتي در سودان منجر شود.
كميتهي دايمي همكاريهاي آفريقايي-عربي به شدت اقدامات نژادپرستانه و تجاوزگريهاي مداوم رژيم صهيونيستي عليه ملت فلسطين را محكوم كرده و حمايت ثابت خود را از طرح صلح كشورهاي عربي مبني برعقب نشيني كامل رژيم صهيونيستي از اراضي اشغالي سال 1976 اعلام كرد.
اين كميته هم چنين با ايجاد يك استراتژي براي همكاريهاي مشترك جهت پيشرفت هماهنگي و همكاريها در عرصه منطقهاي و بينالمللي و زمان برگزاري نشست بعدي تا يك سال ديگر موافقت كرد.
بنا به پيشنهاد اتحاديه عرب، هم چنين قرار شد كميته مذكور مقدمات برگزاري نشست آتي را فراهم كند.
عمرو موسي، دبير كل اتحاديه عرب نيز در مراسم آغاز به كار اين نشست بر اهميت همكاري و هماهنگي بين اتحاديه عرب و آفريقا در زمينههاي مختلف تاكيد كرد.
وي گفت: ما معتقديم همكاريهاي استراتژيك و اتخاذ مواضع متحد، براي تحقق منافع مشترك تاريخي، جغرافيايي و فرهنگي دو طرف ضروري است.
عمرو موسي تاكيد كرد: ما اكنون درصدد زمينه سازي براي نشست بعدي هستيم و فرصت كافي داريم تا در خصوص مكان برگزاري نشست بعدي و جدول كاري آن به توافق برسيم.
دبير كل اتحاديه عرب بر ضرورت بررسي همكاريهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و موضوعات جديد از جمله آب و هوا و امور زيست محيطي در كنار همكاريهاي سياسي و ضمن پايبندي به تضميني براي تحقق ثبات در كشورهاي عربي و آفريقايي در جدول كاري نشست آتي تاكيد كرد.
وي هم چنين پيشنهاد كرد: كميتهاي متشكل از كارشناسان و مسوولان بلندپايه هر دو هفته يك بار براي زمينه سازي برگزاري نشست آتي تشكيل جلسه دهد.
احمد ابوالغيط، وزير امور خارجه مصر نيز بر اهميت پرداختن به طرحها و پيشنهادات عملي و جديد كه به تحكيم همكاريهاي دو جانبه بين اتحاديه آفريقا و عرب كمك ميكند تاكيد كرد.
موسي كوسا، وزير امور خارجه ليبي نيز كه كشورش رياست دورهاي اين نشست را بر عهده داشت، ايجاد يك استراتژي براي همكاري و مشورتهاي مداوم بين دو طرف را جهت بررسي تحولات جهاني و در جهت خدمت به منافع اتحاديه عرب و آفريقا ضروري دانسته و خواهان ايجاد يك سياست مشترك شد.
وي هم چنين بر ضرورت اقدامات همسوي اين كشورها جهت رويارويي با تهديدهايي كه قاره آفريقا با آن روبروست تاكيد كرد.
وزير امور خارجه ليبي هم چنين با اشاره به دخالتهاي رژيم صهيونيستي در كشورهاي اتحاديه آفريقا نسبت به حضور اين رژيم در اين قاره هشدار داده و همكاريهاي مشترك عربي آفريقايي را جهت حمايت از قاره آفريقا در برابر دخالتهاي خارجي خواستار شد.
وي بر اهميت ايجاد پيشنهادات استراتژيك جديد جهت همكاريهاي آينده با در نظر گرفتن تحولات بينالمللي تاكيد كرد.