شبکه خبر دانشجو-با انتخاب مرسي با توجه به اينكه قدرت پارلمان هم در دستان آنهاست، قدرت يكدست شده و در اختيار اسلامگرايان قرار خواهد گرفت، اما انتخاب شفيق مي تواند اين انحصار را بشكند و قدرت آنان را كاهش دهد و حتي...
به گزارش خبرنگار حوزه بين الملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از نشنال اينترست، مصري ها هنگامي كه در اواسط ماه ژوئن به شعبه هاي راي گيري بروند، مجبور خواهند بود از بين احمد شفيق (نامزد بازمانده از رژيم سابق)، و محمد مورسي، ذخيره اخوان المسلمين، يكي را انتخاب كنند.
هر دو نامزد به سرعت انجام اقدامات لازم براي انتخاب شدن كردند. شفيق، كه در دور اول به عنوان رقيب سرسخت اسلامگرايان مطرح بود، ناگهان اعلام كرد كه كاملا مايل به همكاري با اكثريت اسلام گرايان حاضر در پارلمان است. و بلافاصله مورسي نيز سراغ نامزدهايي رفت كه آنها را شكست داده بود و سعي در ايجاد ائتلاف گسترده اي از نيروهاي انقلابي كرد.
اما مصري ها هنوز هم نسبت به اين رقابتها احساس خوشي ندارند. مشكل سطحي اين است كه به علت محدوديت انتخاب و به علت فضاي حاكم بر مصر، نوعي رقابت منفي و سلبي از طريق ترور شخصيت پيش خواهد آمد.
و مشكل عميقتر اين است كه در حال حاضر نوعي از فرقه گرايي در حال ظهور است. شما از خود كانديداها چنين حرفي را نخواهيد شنيد كه فرقه گرايي مي كنند. مثلا مرسي در دور اول انتخابات حرف از «مسلمانان و قبطي ها»،«مسجد و كليسا» و حتي «شهداي التحرير و ماسپيرو(اشاره به واقعه قربانيان مسيحي سال گذشته)» مي زد.
اما مسيحيان مصر با ترس ظهور اسلام گرايي، به شدت به سمت شفيق كشيده شده اند و در دور بعد نيز مطمئنا به سوي او كشيده خواهند شد.
و اگر نامزدي شفيق باعث ايجاد اين تفرقه شده است، به طريق اولي، احتمالا پيروزي او وضع را بدتر خواهد كرد و وضع مصر به راحتي ممكن است به حالت خطرناكي بد شده و كشور را فلج كند.
اما به هر حال با انتخاب مرسي با توجه به اينكه قدرت پارلمان هم در دستان آنهاست، قدرت يكدست شده و در اختيار اسلامگرايان قرار خواهد گرفت، اما انتخاب شفيق مي تواند اين انحصار را بشكند و قدرت آنان را كاهش دهد و حتي با توجه به حمايتهاي شوراي نظامي، قدرت اسلامگرايان را تحت تاثير قرار دهد.
به هر روي، با انتخاب نامزد اسلامگرايان (كه احتمال بيشتري براي آن مطرح است)، در مورد سرنوشت سياسي مصر اين سه سوال مطرح خواهد شد:
اول، آيا اخوان مي تواند به وعده بلند پروازانه خود در مورد « پروژه رنسانس » و دولت پاك، شغل، آموزش و پرورش، مراقبت و بهداشت عمل كند؟
دوم، آيا اخوان خواهد توانست با ديگر بخش هاي دولت مصر (دادگاهها، ادارات دولتي، وزارتخانه ها، شوراها و نهادهاي دولتي ) همزيستي كند؟
و سوم، آيا قوانين واضح و روشني در قانون اساسي مصر در مورد حمايت از حقوق اقليتها، ايجاد خطوط پاسخگويي روشن و تسهيل توسعه دموكراسي وضع خواهد شد؟