واحد مرکزی خبر -رئیس جمهور نیجر در نخستین دیدار خود با نخست وزیر انگلیس، از پیشرفت اقتصادی کشورش خبر داد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، ممدو ایسوفو رئیس جمهور نیجر در نخستین سفر رسمی خود به لندن در روز سه شنبه گفت نیجر به واسطه افزایش بهره برداری از معادن اورانیوم و افزایش روز افزون تولیدات در صنعت نفت، رشد پانزده درصدی اقتصاد را برای خود در سال 2012 پیش بینی می کند. ایسوفو همچنین پیش بینی های صندوق جهانی پول و بانک جهانی را نقل کرد تا نشان دهد نیجر یکی از پرشتاب ترین نرخ های رشد اقتصادی را در کشورهای جنوب بیابان صحرا در آفریقا دارد. رشد اقتصادی پیش بینی شده برای نیجر در سال 2012 تقریبا سه برابر رشدِ پنج و چهار دهم درصدی است که صندوق جهانی پول برای منطقه جنوب بیابان صحرا پیش بینی کرده است. این در شرایطی است که تولید ناخالص داخلی نیجر در سال 2011 فقط سه ممیز هشت دهم درصد افزایش داشته است. در این منطقه از آفریقا تنها سیرالئون با پیش بینی رشد سی و پنج ممیز نه دهم درصدی از نیجر جلو افتاده است.
نیجر که یکی از بزرگترین تولید کننده های اورانیوم دنیا است، اواخر پارسال نیز به جمع تولید کنندگان نفت جهان پیوست. با وجود این، خشکسالی های متمادی و کمبود غذا سبب شده است مردم این کشور جزء فقیرترین های دنیا باشند. دولت نیجر همچنین از گسترش فعالیت شورشیان جدایی طلب طوارق در کشور همسایه مالی و سرریز شدن آن به داخل نیجر نیز نگران است. شورشیان طوارق و اسلامگرایان تندرو در شمال مالی از زمان کودتای نظامی این کشور در اواخر ماه مارس، فعال تر شده اند.
ایسوفو گفت طبق پیش بینی ها، میزان تولید اورانیوم نیجر به واسطه احداث معدن جدید ایمورارن که قرار است تا سال 2014 بهره برداری شود، بیش از دو برابر شده و از رقم چهار هزار تن به نه هزار تن در سال افزایش خواهد یافت. به گفته ایسوفو تولید نفت نیجر نیز در حال حاضر بیست هزار بشکه در روز است که پاسخگوی مصرف داخلی است و بخشی از آن نیز صادر می شود. بهره برداری از میادین نفتی نیجر نیز نتیجه توافق پنج میلیارد دلاری و تلاش مشترک نیجر و شرکت ملی نفت چین است. ایسوفو گفت تولید نفت نیجر بزودی به صد هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت و ظرفیت رسیدن به پانصد هزار بشکه را پس از اکتشافات میادین جدید دارد.
نیجر و شرکت ملی نفت چین برای احداث خط لوله نفتی در سالهای 2013 و 2014 نیز برنامه ریزی کرده اند. این خط لوله نفتی که از داخل چاد عبور می کند، صادرات نفت را تسهیل خواهد کرد.