ایران دیپلماسی- گروه اخوانالمسلمين ليبي مخالفت خود را با مشاركت چهرههاي نظام سابق اين كشور در دولت جديد ليبي اعلام كرد و آن را امري غيرقابل قبول خواند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از روزنامه مصري اليوم السابع، بشير عبدالسلام الكبتي، يكي از مسئولان گروه اخوانالمسلمين ليبي در گفتوگويي مطبوعاتي با اشاره به مخالفت اين گروه با مشاركت مجدد چهرهها نظام سابق اين كشور در دولت جديد عنوان داشت: حضور دوباره رهبران نظام سابق ليبي در پستهاي دولت جديد يك امر غيرقابل قبول است چرا كه آنها به معمر قذافي، رهبر سابق ليبي در ظلم به مردم و سركوبي ملت ليبي كمك كردهاند.
وي همچنين با تاكيد بر لزوم مصالحه و گفتوگو با قبايلي كه به نظام قذافي كمك ميكردند، عنوان داشت: اين مساله در ساختن كشوري جديد كه همه گروهها در آن با هم مشاركت دارند، امري مطلوب است.
الكبتي همچنين بر اهميت مذاكره با قبايل مذكور بر اساس اصل عدالت اجتماعي تاكيد كرد و عنوان داشت: گفتوگو با اين گروهها به معناي كودتا عليه انقلاب 17 فوريه و يا سازش با توطئهچينان عليه ليبي نيست چرا كه هر كس در كشتار و هتك حرمت عليه مردم ليبي دست داشته، بايد محاكمه شود.
وي تاكيد كرد: رهبران نظام سابق حتي در صورت اثبات بيگناهيشان نيز مديون مردم اين كشور هستند.
از سوي ديگر، مصطفي عبدالجليل، رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي با اشاره به درگيريهاي اخير در اين كشور اعلام كرد كه شرايط كنوني ليبي مانع از استعفاي وي ميشود.
عبدالجليل گفت: شوراي ملي انتقالي ليبي به شكلي كاملا توافقي به روي كار آمد و ليبي را در شرايط كاملا پيچيده هدايت كرد و پيشبيني ميشود كه با برگزاري انتخابات كنگره ملي پارلمان در 19 ماه جاري ميلادي به كارش پايان دهد اما با توجه به شرايطي كه ليبي در حال حاضر در آن به سر ميبرد و نيز به منظور حفظ منافع ملي ليبي، بركناري اين شورا عاقلانه نيست و اين مدت تا هفتم ماه ژوئيه تمديد يافت.
وي اعلام كرد كه نسبت به تقديم استعفاي خود در شرايط كنوني تمايل دارد اما شرايط و اوضاع ناامن موجود در ليبي باعث شد تا دوران فعاليت شوراي انتقالي ليبي تمديد شود.
در همين حال، منابع امنيتي ليبي اعلام كردند با وجود حاكم شدن آرامش شكننده در اين كشور، روز جمعه بار ديگر درگيريهاي قبيلهاي در منطقه الشقيقه و مزدة در جنوب غربي طرابلس شدت گرفت.
اين منابع اعلام كردند كه در اين درگيريها دو طرف از سلاحهاي سنگين استفاده كردند كه اين مساله در نهايت منجر به وارد آمدن خساراتي به دهها ساختمان، قطع جريان برق و نيز خطوط ارتباطي شد.
در همين راستا، ديدهبان حقوق بشر ليبي با صدور بيانيهاي نسبت به پيچيدهتر شدن اوضاع اين كشور و افزايش موج خشونتها هشدار داد.
در اين بيانيه ضمن ابراز نگراني نسبت به افزايش خشونتها در ليبي كه منجر به كشته شدن دهها تن در الكفره شد و نيز درگيريهاي ميان گروههاي اسلامي شهر درنة با يكي از قبايل ليبي، درگيريهاي الزنتان و مزده و شقيقه، از مقامات ذيربط خواسته شده تا عاملان اين درگيريها و كساني را كه براي پيچيدهتر شدن اوضاع ليبي توطئهچيني ميكنند، محاكمه كنند.
همچنين در بيانيه مذكور اعلام شده كه برخي از شهروندان ليبيايي در پي درگيريهايي خونين اخير به كوهها و مناطق كوهستاني گريختهاند و با ادامه اين وضعيت و كمبود آب و غذا ليبي دچار بحران شديد انساني خواهد شد.
همچنين دادگاه عالي ليبي قانوني را كه تحسين و ستايش معمر قذافي را جنايت ميداند، غيرقانوني اعلام كرد.