واحد مرکزی خبر - رئیس شورای ملی - انتقالی لیبی در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی «لیبیا الاحرار» به سوالات مختلف در خصوص اوضاع کنونی لیبی پاسخ داد.
عبدالجلیل با تاکید بر اینکه سیاستمدار نیست و با تاکید بر احترام به همه گروهها و گرایشهای سیاسی ، از طرح برخی افکار افراطی توسط گروههای سلفی مبنی بر تحریم انتخابات انتقاد کرد و آنرا توجیه ناپذیر دانست .
وی درباره جلوگیری از اینگونه تحرکات افراطی گفت : وزارت اوقاف در این خصوص اقداماتی انجام داده و با رهبران گروههای سلفی و تندرو و مفتی ها نشستهایی برای مقابله با پدیده افراط گرایی برگزار کرده است .
عبدالجلیل در پاسخ به سوالی در خصوص درگیریها میان قبایل شهر زنتان و المشاشیه گفت : گفتگوهایی برای حل مشکلات بوجود آمده در جریان است و ما تاکید داریم ، افرادی که از خانه های خود کوچانده یا آواره شده اند به کاشانه خود برگردند. ما هرگز خواهان دولت و کشوری نیستیم که قبیله المشاشیه یا دیگر قبایل در آن جایی نداشته باشند. قبیله المشاشیه در به ثمر نشستن انقلاب تلاشهای زیادی انجام داد و اینکه گفته می شود آنها بقایای نظام سابق هستند بی اساس است و شاهدیم همگی پرچمهای استقلال لیبی را برافراشته اند . وی گفت : کمیته های ویژه ای برای جلوگیری از خونریزیهای بیشتر عازم این منطقه شده اند و باید عقلای قوم و معتمدان پیش قدم شوند و کنترل امور را به دست گیرند . اکنون روند امور در این منطقه بهتر شده و من از وزیر بهداشت و کارکنان وزارت بهداشت در امر امدادرسانی تقدیر می کنم .
عبدالجلیل سپس وجود هرگونه ارتباط میان سوء قصد به جان سرهنگ وینس بوخماده را با ناآرامیهای کفره رد کرد و گفت : این اقدام توسط افرادی قانون شکن صورت گرفت چرا که شورای ملی - انتقالی لیبی وی را به عنوان فرمانده نظامی منطقه کفره تعیین کرده است . او شخصی مشهور و مطلوب است و به قاطعیت شهرت دارد. الجلیل سپس به درگیریهای منطقه الکفره اشاره کرد و افزود : قبیله التبو که امروز یکی از دو طرف درگیری در کفره است در آزاد سازی مناطق جنوب شرقی و غربی از سیطره رژیم سابق نقشی اساسی ایفا کرد . ما بر مهار کردن هرچه سریعتر این درگیریها اصرار داریم و نیروهای سپر لیبی را که جوانانی انقلابی در آن عضویت دارند و به عنوان یک نیروی ذخیره به شمار می آید روانه این منطقه کرده ایم. ما از همه لیبیایی ها می خواهیم در ماه مبارک رجب نزاعهای قبیله ای را متوقف و برای برقراری ثبات در لیبی تلاش کنند .
خبرنگار شبکه تلویزیونی لیبیا الاحرار در ادامه از عبدالجلیل درباره حادثه تصرف فرودگاه بین المللی طرابلس و سرنوشت الحبشی که به دست افراد ناشناس ربوده شده است سوال کرد. رئیس شورای ملی انتقالی لیبی در این باره گفت : ابوعجیله الحبشی مردی مبارز، سیاستمدار و نظامی بود . وی به خاطر افکار و دیدگاههایش در دوران رژیم سابق زندانی شده بود و در نبردهای شهر مصراته جانانه مبارزه کرد . من همین جا اعلام می کنم که هیچگونه حکمی در خصوص بازداشت او توسط نهادهای دولتی صادر نشده است و ما از وزارت دفاع و کشور خواسته ایم موضوع ناپدید شدن الحبشی را به دقت پیگیری و نتایج آنرا اعلام کنند اما تا این لحظه اطلاعات دقیقی به دست من نرسیده است .
عبدالجلیل در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه در موضوع قتل عبدالفتاح یونس وزیر کشور سابق و فرمانده انقلابیون لیبی در مظان اتهام قرار دارد و گفته می شود در این زمینه با سارکوزی رئیس جمهور سابق فرانسه هماهنگیهایی انجام شده و در واقع تصمیم ترور در خارج از لیبی گرفته شده بود ؛ تصریح کرد : برخی از اسلام گرایان تندرو و افراد می خواهند از این مساله بهره برداری کنند. من حاضرم در هر دادگاهی حاضر و به سوالات پاسخ دهم و بازجویی شوم . من حتی هیچگونه مصونیت قضایی یا پارلمانی ندارم و اگر هم محکوم شوم خودم شخصا به زندان خواهم رفت تا عدالت تحقق یابد. من هرگز دراین باره با سارکوزی صحبتی نکرده ام و پرونده در دادستانی در حال پیگیری است .
رئیس شورای انتقالی لیبی درباره حوادث بنغازی و حمله به کنسولگری آمریکا و دیپلماتهای انگلیسی در این شهر و ناآرامیهای اخیر گفت: من معتقدم اینگونه حوادث جنبه انتقام گیری از لیبی نداشته است و امیدواریم با برگزاری انتخابات به وعده های خود وفا کنیم و بتوانیم امنیت و ثبات را براقرار سازیم .
عبدالجلیل تاکید کرد من در انتخابات طرفدار هیچ طیف، گروه یا جریان سیاسی نخواهم بود و همه را به یک چشم نگاه خواهم کرد و معتقدم همه ما زیر پرچم اسلام قرار داریم .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تصمیم گیریها در شورای انتقالی با دیکته و تاثیراعضای اخوان المسلمین صورت می گیرد ، گفت: شورای انتقالی تصمیمات خود را بر اساس منافع و مصالح ملت لیبی اتخاذ می کند و تحت امر اخوان المسلمین یا گروه دیگری نیست و به سود یا زیان کسی تصمیم گیری نمی کند .
عبدالجلیل در ادامه به موضوع سفر علی الصلابی از اعضای شورای انتقالی به مصر و برقراری تماس از جانب او با بقایای رژیم سابق اشاره و خاطرنشان کرد: الصلابی به عنوان نماینده شورای انتقالی به مصر سفرکرد تا از وضع خانواده های لیبیایی ساکن مصر اطلاع حاصل و انها را به بازگشت به کشورشان ترغیب کند اما از محدوده اختیارات محوله به خویش ، پا را فراتر نهاد و با احمد قذاف الدم از بقایای رژیم سابق صحبت کرد که این موضوع در شورای انتقالی بررسی شد و الحریزی سخنگوی این شورا دو نسخه از مصوبات شورا در این خصوص را که در یکی از آنها دست برده شده بود ؛ با همدیگر مقایسه کرد و اصل موضوع مشخص شد البته باید توجه داشت که شاید الصلابی در مقابل عمل انجام شده قرار گرفته باشد . ما درپی گفتگو با بقایای رژیم سابق نیستیم و معتقدیم آنها باید به دست عدالت سپرده و مجاکمه شوند.
رئیس شورای انتقالی درباره تصمیم اخیر این شورا مبنی بر پرداخت غرامت به زندانیان سیاسی به میزان ماهانه هشت هزار دینار گفت: با توجه به چندین مورد شکایت مطرح شده از جانب زندانیان سیاسی ما چنین پیشنهاد و مصوبه ای را مطرح کرده اما نحوه اجرای آنرا به دولت سپرده ایم. برای خانواده های شهدا و مفقودان نیز مقرری ماهیانه در نظر گرفته ایم .
خبرنگار در ادامه پرسید در میان مردم و پایگاههای ارتباط اجتماعی دیدگاهها و حرفهایی رایج است مبنی بر اینکه اخوانیها (اعضای اخوان المسلمین لیبی) این طرح را مطرح کرده اند تا بتوانند با این پولها احزاب خود را سازماندهی کنند ؟
عبدالجلیل گفت :درست است که اخوانیها و سلفیها بیش از دیگران تحت پیگرد و در زندان بوده اند اما اخوانیها و هیچ جریان یا طیف دیگری در این تصمیم گیری نقشی نداشته است و انشاء الله وقتی پارلمان شکل گرفت می تواند بر اساس واقعیتها هر قانونی را که مغایر با منافع ملی تشخیص داده شود ؛ لغو شود.
عبدالجلیل درباره تصمیم خود مبنی بر استعفا تا قبل از برگزاری انتخابات گفت :نخست باید بگویم من ریاست شورای انتقالی را فقط به خاطر مصلحت لیبی و اجر اخروی آن به عهده گرفتم و در چند روزی که به انتخابات باقی مانده است سعی می کنیم روزها را تقسیم و در مناطق مختلف کشور حضور داشته باشیم . من هرگز اصراری بر ماندن نداشته ام اما ممکن بود استعفایم در مقطع کنونی پیامدهای ناگواری برای کشور بوجود آورد.
عبدالجلیل درباره تاثیر اوضاع امنیتی بر برگزاری انتخابات گفت : به خواست خدا انتخابات در موعد تعیین شده برگزار خواهد شد و دیگر به تعویق نخواهد افتاد و اگر جاهایی احساس کنیم که ناامنی ها مانع برگزاری انتخابات است شاید آنرا با فاصله ای اندک برگزار کنیم .
عبدالجلیل تاکید کرد تصمیم کنگره ملی مردمی لیبی در حکم پارلمان واقعی خواهد بود و شصت نفر را برای تدوین قانون اساسی جدید انتخاب خواهد کرد .
وی با اشاره به تلاش بقایای رژیم سابق در خارج از کشور برای تحت الشعاع قرار دادن انتخابات از همه کشورهای همسایه و کشورهایی که میزبان وابستگان رژیم سابق هستند درخواست کرد هرچه سریعتر این افراد را به دستگاه قضایی لیبی تحویل دهند .
عبدالجلیل از موریتانی به طور خاص درخواست کرد عبدالله سنوسی رئیس دستگاه اطلاعاتی قذافی را به لیبی تحویل دهد . وی آینده روابط لیبی با موریتانی را در گرو همکاری در این مساله دانست.
رئیس شورای انتقالی درباره بازداشت وکیل استرالیایی سیف الاسلام قذافی و اینکه وی برای آزادی او رایزنیهایی انجام داده است گفت:دستگاه قضایی مستقل است و هیچ کس حق دخالت در تصمیمات آنرا ندارد و هرکس مدعی است من در این قضیه مداخله کرده ام می تواند علنی در رسانه ها اعلام کند .
عبدالجلیل در پایان اظهار امیدواری کرد ثبات و امنیت هرچه سریعتر در لیبی برقرار شود تا راه توسعه ، فعالیت شرکتهای خارجی و سرمایه گذاریها در زمینه های مختلف هموار شود .
وی درباره عملکرد دولت گفت : همچنان که ما در شورای انتقالی ضعفهایی داشته ایم دولت نیز بی عیب و نقص نبوده است چرا که این دولت در شرایط سختی شکل گرفت و برخی وزیران در مقطعی استثنایی انتخاب شدند و امیدواریم با انتخابات کنگره ملی و شکل گیری پارلمان قانونی و منتخب مردم و پشت سرگذاشتن دوره گذار به خواسته های خود جامه عمل بپوشانیم.